TRANSLATOR

Σελίδες

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

‘’ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ & AΓΙΟΥΡΒΕΔΑ’’, ΜΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ‘’ΣΥΝΔΕΣΜΟ’’ ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΛΑΝΩΝ, B. Xαραλάμπους, Θεολόγου

‘’ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ &  AΓΙΟΥΡΒΕΔΑ’’, ΜΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ‘’ΣΥΝΔΕΣΜΟ’’ ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΛΑΝΩΝ,
B. Xαραλάμπους, Θεολόγου

 http://www.eurythmia.gr/assets/Slide_Holistic.jpg
(Εξ αφορμής διαφημιζόμενης διάλεξης τον μήνα Δεκέμβριο 2015, από κέντρο ολιστικής ιατρικής)

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
_____________________
Κέντρο  ολιστικής ιατρικής πρόσφατα, κατά τον μήνα Δεκέμβριο  του 2015, θα δώσει διάλεξη με θέμα ‘’Αγιουρβέδα  και ολιστική ιατρική’’.  Η επικινδυνότητα επίσκεψης σε κέντρο ολιστικής ιατρικής, επαυξάνεται όπως αντιλαμβανόμαστε, γιατί πέραν της ολιστικής πλάνης, καραδοκεί και πλήθος άλλων νεοεποχίτικων πλανών.


Να επεξηγήσουμε τι είναι η πλάνη ‘’αγιουρβέδα’’;  Και μόνη η προβολή της εναλλακτικής πλάνης ‘’αγιουρβέδα’’ από τους Γκουρού Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι, είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της πλάνης αυτής.  Η  ‘’αγιουρβέδα’’ έλκει την καταγωγή της, όπως όλες οι νεοεποχίτικες  πλάνες από την Ινδία και προβάλλουν τον πλάνο ισχτρισμό, ότι οι Brahma από το διαλογισμό που έκαναν, τους δόθηκε φώτιση (σκότιση) και έτσι έμαθαν τα περί της  ‘’αγιουρβέδα’’ (ayurveda).  

Από πού η ονομασία ‘’αγιουρβέδα’’;  Η σύνθετη λέξη ayurveda, του ινδουϊστικού διαλογιστικού αυτού συστήματος, προέρχεται από τη λέξη ayus που θα πει ζωή,  ζωτική δύναμη, υγεία και από τη λέξη veda που θα πει ολοκληρωμένη γνώση, επιστήμη.   Να σημειώσουμε ότι υπάρχει αγιουρβέδα η οποία χρησιμοποιεί τη λεγόμενη βέδικη αστρολογία, η οποία καλείται jyotish και θα πει ‘’εσωτερικό φως’’(εσωτερικό σκότος).

Η νεοεποχίτικη εναλλακτική πλάνη ‘’αγιουρβέδα’’, όπως και η νεοεποχίτικη εναλλακτική ολιστική πλάνη ομιλεί για το σύμπαν, προσδίδοντας του ‘’μεταφυσικές’’ ιδιότητες.  Όπως η ολιστική πλάνη αναφέρεται σε αρχές που διέπουν το σύμπαν, ενσωματώνοντας τις έννοιες πνεύμα, νους, σώμα, για να προσδώσει ‘’μεταφυσική’’ χροιά στην πλάνη της και ως εκ τούτου επιπρόσθετη θεραπευτική βεβαιότητα, έτσι και η πλάνη ‘’αγιουρβέδα’’, αναφέρεται στον  άνθρωπο και το σύμπαν, μιλώντας για τρία ‘’επίπεδα ύπαρξης’’ του ‘’υλικού παχυλού σώματος’’, του ‘’νοητικού σώματος’’ και της ‘’εσώτερης φύσης τους’’.  Όλα τούτα είναι απότοκα πλανεμένων ινδουϊστικών αντιλήψεων. 

Να αναφερθούμε στην επικινδυνότητα της επίσκεψης σε κέντρο ολιστικής ιατρικής;  Όπως αντιλαμβανόμαστε επαυξάνεται, γιατί πέραν της ολιστικής πλάνης, καραδοκεί και πλήθος άλλων νεοεποχίτικων πλανών. Η Ορθόδοξη συνείδηση  αντικαθίσταται με τη ‘’συμπαντική συνείδηση’’ των νεοεποχίτικων πλανών.  Δυστυχώς το αλληλένδετο  των νεοεποχίτικων εναλλακτικών  πλανών τις καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνες.

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)