TRANSLATOR

Σελίδες

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Προβληματισμοί μέ ἀφορμή τήν Ἐπιστολή τῆς Ἱερᾶς Κοινότητος Ἁγίου Ὄρους πρός τόν Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαῖο γιά τήν ἐπερχόμενη Πανορθόδοξη Σύνοδο, Λυκούργου Νάνη

Προβληματισμοί μέ ἀφορμή τήν 
Ἐπιστολή τῆς Ἱερᾶς Κοινότητος Ἁγίου Ὄρους
πρός τόν Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαῖο
γιά τήν ἐπερχόμενη Πανορθόδοξη Σύνοδο,
Λυκούργου Νάνη

http://www.diaforetiko.gr/wp-content/uploads/2013/08/411144-411143-45.jpg
Τό Ἅγιον Ὄρος ἀντιδρᾶ ἀπό πλευρᾶς χρόνου:
ἀργάμισυ...
κι ἀπό πλευρᾶς ζήλου:
ὑποτονάλ...
Κάλλιο ἀργά παρά ποτέ, 
ἤ γιά τά μάτια τοῦ κόσμου λόγῳ σφοδρῶν ἀντιδράσεων;
Ἄς ἐλπίσουμε ὅτι θά ἀναζωπυρωθεῖ ἡ φλόγα τῆς Πίστεως
στό Περιβόλι τῆς Παναγίας,
τό ὁποῖο σύσσωμο θά ἔπρεπε 
εἰδικά σέ τέτοιες ἱστορικές στιγμές πνευματικῆς κρίσεως
νά εἶναι ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ!!!
Ἱστολόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ


Τήν ἐπιστολή τῆς Ἱερᾶς Κοινότητος θά βρεῖτε ἐδῶ:
Ἐπιστολή τῆς Ἱερᾶς Κοινότητος Ἁγίου Ὄρους πρός τόν Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαῖο γιά τήν ἐπερχόμενη Πανορθόδοξη Σύνοδο (pdf)
  
Γράφει ὁ Λυκοῦργος Νάνης, ἰατρός 

Η συγκεκριμένη παρέμβαση του Αγίου Όρους  αφ ενός μεν αποτελεί ισχυρό ράπισμα στις επηρμένες παρειές των συνταξάντων τα επαίσχυντα και προδοτικά προσυνοδικά κείμενα που βρίθουν κακοδοξιών, υπηρετούν τον επάρατο οικουμενιστικό συγκρητισμό και όζουν ιεροκρατίας και δεσποτισμού, αφ ετέρου δε διασκεδάζει και αμβλύνει, κάπως, την προκληθείσα αγανάκτηση και, γιατί όχι, το σκανδαλισμό του πιστού λαού εξ αιτίας της άχρι τούδε σημειωθείσης ουσιαστικής και συλλογικής  ελλείψεως αντιδράσεως από την πλευρά του Άθωνα απέναντι στα όσα εδώ και πολύ καιρό τεκταίνονται στο ερεβώδες παρασκήνιο αναφορικά με τη σκοπιμότητα της συγκλήσεως της ΔΗΘΕΝ "Αγίας και Μεγάλης Συνόδου", την προβληματική θεματολογία της και την πάντη αντικανονική διαδικασία με την οποία αυτή συγκαλείται και επί τη βάσει της οποίας πρόκειται να διεξαχθούν οι εργασίες της.

Ναι, σεβαστοί πατέρες! Βραδύνατε να αντιδράσετε! Αργήσατε χαρακτηριστικά! Παρήλθαν  τόσοι μήνες από τότε που είδαν το φως της δημοσιότητος τα γνωστά και μη εξαιρετέα κείμενα και σεις σιωπήσατε σκανδαλωδώς! Και μόλις λίγες μέρες προ της συγκλήσεως της ψευδο-συνόδου διατυπώσατε τις θέσεις σας!

 
Ο λαός του Θεού, πάντως, ικανοποιήθηκε περισσότερο από την έμπονη και αγωνιώδη κραυγή διαμαρτυρίας μεμονωμένων αγιορειτών καθώς και από κάποιες περισσότερο συλλογικές αντιδράσεις που εκπορεύθηκαν από το Περιβόλι της Παναγίας και που αποτυπώνουν με ανάργεια το ομολογιακό σθένος τους και την ανυποχώρητη διάθεσή τους να μην επιτρέψουν την προδοσία της Ορθοδοξίας που πρόκειται να υλοποιηθεί με τις τυχόν μειοδοτικές αποφάσεις της "συνόδου" του Κολυμπαρίου, παρά με τη δική σας καθυστερημένη παρέμβαση...

Κατόπιν της σημειωθείσης εξελίξεως, αναμένουμε την επί συνάξει σφοδρή και ανυποχώρητη αντίδραση του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα, που πρόκειται να συμμετάσχει στις εργασίες της συνόδου ως μέλος της αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, μνήμονος των όσων διαλαμβάνει το πρόσφατο ιεροκοινοτικό κείμενο, απέναντι στην επιχείρηση εκκλησιαστικής και εκκλησιολογικής "νομιμοποιήσεως" του οικουμενισμού διά της προσδώσεως εκκλησιαστικότητος στις σχισματοαιρετικές κοινότητες της δυτικής χριστιανωσύνης, απέναντι στις συμπροσευχές, στους βλαπτικούς και επιζημίους διαλόγους, στην απόπειρα νοθεύσεως του θεσμού της νηστείας και εν όψει άλλων ζητημάτων που τυχόν θα προκύψουν!

Το κάλλιστον, βεβαίως, θα ήταν η αποφυγή συμμετοχής αγιορειτών στη "μάζωξη" της Κρήτης για λόγους που έχουν εχουν σχέση, μεταξύ των άλλων, και με την προφανή και καταφανή αντικανονικότητα της συνθέσεώς της καθώς και του  τρόπου διαξαγωγής των εργασιών της.

Εφ όσον, όμως, αλλέως έδοξε τοις αγιορείταις, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν σεβαστέ καθηγούμενε της μονής Σταυρονικήτα! Υπερμαχήσατε στερρώς του δεινώς βαλλομένου Ορθοδόξου Δόγματος και του τεχνηέντως και πονηρώς νοθευομένου Ορθοδόξου Ήθους!

Αείποτε ο Ορθόδοξος Ανατολικός Μοναχισμός υπήρξε ο προμαχώνας της Ορθοδοξίας! Μη μας απογοητεύσετε!
Λ.Ν.

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)