Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)

TRANSLATOR

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.!

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ 
ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ 
ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.!

 http://www.foititikanea.gr/images/foithtikanea/PANEPISTHMIA/APTH/14.jpg


Αντιστρατεύεται την εντοπιότητα του θρησκευτικού πολιτισμού, τονίζει ο σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος Θεολογίας
Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην εφαρμογή του «πιλοτικού προγράμματος» του μαθήματος των Θρησκευτικών από το τρέχον σχολικό έτος εξέφρασε σε ανακοίνωση του ο σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ.
«Διαμαρτυρόμαστε, επειδή είναι φανερό οτι αυτά τα προγράμματα υποδομούνται από μια επιστημονική -για τη θεολογική επιστήμη- αντιδεοντολογία, με στόχο, όπως εκ των πραγμάτων φαίνεται, το στοιχείο της θρησκευτικής παραπλάνησης των μαθητών και των γονιών τους. Πρόκειται δηλαδή για μια κατήχηση στον θρησκευτικό συγκρητισμό που αντιστρατεύεται την εντοπιότητα του θρησκευτικού πολιτισμού του τόπου μας» τονίζει στο κείμενο του ο σύλλογος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Οι Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών & Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ «Απόστολος Ιάσων ο Θεσσαλονικεύς», διαμαρτυρόμαστε για την  εφαρμογή σε όλα τα σχολεία της χώρας μας, του λεγόμενου «πιλοτικού προγράμματος» του μαθήματος των Θρησκευτικών από το τρέχον σχολικό έτος 2016-17.  Διαμαρτυρόμαστε, επειδή είναι φανερό οτι αυτά τα προγράμματα υποδομούνται από μια επιστημονική για τη θεολογική επιστήμη αντιδεοντολογία, με στόχο, όπως εκ των πραγμάτων φαίνεται, το στοιχείο της θρησκευτικής παραπλάνησης των μαθητών και των γονιών τους. Πρόκειται δηλ. για μια κατήχηση στόν θρησκευτικό συγκρητισμό που αντιστρατεύεται την εντοπιότητα του θρησκευτικού πολιτισμού του τόπου μας.
Η κατάθεση της άποψης των "πιλοτικών θεολόγων" ότι η ορθοδοξία μπαίνει σε διάλογο με τις άλλες θρησκευτικές παραδόσεις, είναι το πιο δημαγωγικό στοιχείο που διακηρύσσεται από τους κατασκευαστές των εν λόγω προγραμμάτων.  Καταστρατηγείται με τα προγράμματα αυτά η επιστημονική αλήθεια και η πραγματικότητα οτι ο υπεύθυνος διάλογος πραγματοποιείται μόνον όταν γνωρίζεις αυτό που έχει ως θρησκευτικό γεγονός αναπτυχθεί μέσα στο περιβάλλον του και στην ιστορική του διαδρομή. Όσο για τις νέες μεθόδους, αυτές δεν είναι και τόσο νέες, διότι διδάσκονται, χρόνια και στη χώρα μας, από εμπνευσμένους θεολόγους, σε συνδυασμό μάλιστα με πολλές άλλες μεθόδους και μοντέλα διδασκαλίας που ανταποκρίνονται στα παιδαγωγικά αιτήματα της εποχής.  Το νέο πρόγραμμα καταργεί τις άμεσες μορφές διδασκαλίας ακόμη και από τις μικρότερες τάξεις. Όμως, αυτές οι μορφές, σε συνδυασμό με τις ομαδοσυνεργατικές και βιωματικές, συμβάλλουν στην αποτελεσματική οργάνωση των δομικών στοιχείων της διδασκαλίας-μάθησης αλλά και της αξιολόγησης των μαθητών. 
Όσο για το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ της διδασκαλίας, αυτό μας ανησυχεί πολύ. Με την εφαρμογή του προγράμματος διαφαίνεται η απαξίωση της γνώμης των θεολόγων της Μ. Εκπαίδευσης και των δημοκρατικών διαδικασιών, εφόσον διαγράφεται το δικαίωμα της προσέγγισης των ελλήνων ορθοδόξων ΣΤΗΝ  ΙΣΤΟΡΙΑ τους και ΣΤΗΝ ΑΠ΄ ΑΙΩΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ του πνευματικού πολιτισμού τους. Παραβλέπεται οτι έχει κριθεί και έχουν εκφραστεί γι' αυτό το πρόγραμμα με αρνητικές εντυπώσεις, σε επιστημονικό και θεσμικό επίπεδο, τόσο ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και καθηγητές της Μ. Εκπαίδευσης όσο και η Εκκλησία της Ελλάδος με τα Συνοδικά της όργανα. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλα τα νόμιμα μέσα, με κριτήριο πάντα τη δεοντολογία της θεολογικής επιστήμης που δεν αγνοεί τα ερείσματά της και τα ριζώματα των μνημείων της, ώστε η ανανέωση του μαθήματος να μην βασίζεται στον ιδεολογισμό και στην ανεπιστημονική του συγκρότηση. Πηγή: http://www.voria.gr/article/antitheti-stis-allages-sta-thriskeftika-fitites-theologias-tou-apth

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)