TRANSLATOR

Σελίδες

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ἔκκληση Διαθρησκειακοῦ Συμβουλίου Ρωσίας γιά κατάπαυση τοῦ πυρός στήν Οὐκρανία! Καλοῦν ὅλα τά "δαιμόνια τῶν ἐθνῶν" γιά νά ἔλθει δαιμονική εἰρήνη!!!


meli diathriskiako
 
 
"Τα Μέλη του Διαθρησκειακού Συμβουλίου της Ρωσίας δηλώνουν έτοιμα να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλιστεί η επίλυση όλων των δύσκολων ζητημάτων στην Ανατολική Ουκρανία" δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας μετά το πέρας των εργασιών του Διαθρησκειακού Συμβουλίου.
Το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Ρωσίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία για την ένοπλη σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία, τονίζοντας πως οι «δεσμοί μεταξύ των αδελφικών λαών μας καθιστά να βιώνουμε τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως προσωπικό μας πόνο».

Ακολουθεί το σχετικό ανακοινωθέν:

Λόγω υποβολής αιτήματος από το Πανουκρανικό Συμβούλιο Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανισμών στο Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Ρωσίας για την απελευθέρωση των ομήρων στην Ανατολική Ουκρανία προβαίνουμε στην ακόλουθη δήλωση.
Εμείς, αρχηγοί και εκπρόσωποι των παραδοσιακών θρησκευτικών κοινοτήτων της Ρωσίας, εκφράζουμε τη έντονη μας ανησυχία για τη συνεχιζόμενη περισσότερο από δύο χρόνια ένοπλη σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία.
Η ιστορική εγγύτητα και οι πλούσιοι πνευματικοί, πολιτιστικοί, οικογενειακοί και ανθρώπινοι δεσμοί μεταξύ των αδελφικών λαών μας μας καθιστά να βιώνουμε τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως προσωπικό μας πόνο.
Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες στην αντιπαράθεση πλευρές να υποστηρίξουν την κατάπαυση πυρός, στην επίλυση όλων των δύσκολων ζητημάτων μέσα από διάλογο, στην αναζήτηση ειρηνικής, δίκαιης και αμοιβαίως αποδεκτής λύσεως των υφισταμένων διαφωνιών.
Αποτελεί έγκλημα και αμαρτία η απάνθρωπη μεταχείριση των αιχμαλώτων. Ένα σπουδαίο βήμα προς συμφιλίωση θα μπορούσε να είναι η απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και ομήρων.
Είναι ανάγκη από κοινές ενέργειες προς απάλυνση δεινών των θυμάτων της συγκρούσεως και λοιπά μέτρα για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των πλευρών.
Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε εκδήλωση σκληρότητας, επιθετικότητας, ταπεινώσεως των εθνικών συναισθημάτων, διάκριση για λόγους γλώσσας, έθνους και θρησκείας και άλλες μορφές της μισανθρωπίας ως τολμηρή πρόκληση στις ηθικές αρχές των θρησκειών μας.
Η διάκριση πολιτικών απόψεων και συμφερόντων δεν δικαιολογούν την απώλεια και τα δεινά των αθώων, τα δάκρυα των μητέρων, οι οποίες έχασαν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της συγκρούσεως.
Απευθύνοντας λόγο στους επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημερώσεως, τους καλούμε να απέχουν από την παρότρυνση σε μίσος, από την εμφύτευση στις ψυχές των ανθρώπων εικόνας εχθρού και την προπαγάνδα του εθνικισμού.
Οι δημοσιογράφοι, οι κοινωνικοί παράγοντες και οι πολιτικοί δεν πρέπει να λησμονούν το ηθικό καθήκον τους να συμβάλουν στη διευθέτηση της συγκρούσεως και να διαδίδουν ιδέες συμφωνίας, καλής γειτονιάς και συνεργασίας, ακόμη και μεταξύ παιδιών και νέων.
Θρησκείες τις οποίες εκπροσωπούμε καλούν όλους τους ανθρώπους σε ειρήνη, έλεος και ανακούφιση των εν ανάγκη.
Το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Ρωσίας είναι πρόθυμο να στηρίξει παντοιοτρόπως τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες προς διευθέτηση της συγκρούσεως στην Ουκρανία και εδραίωση των αρχών των απαράγραπτων δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας του κάθε προσώπου, του σεβασμού του ιερού δώρου της ανθρώπινης ζωής.
 
 
 
 
 
Πηγή: 
http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-mosxas/10761-ekklisi-diathriskeiakou-sumbouliou-rosias-gia-katapausi-tou-puros-stin-oukrania

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)