Σελίδες

TRANSLATOR

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Σέ Γαλλία καί Ὀλλανδία δικαστήρια ἀκυρώνουν τήν ὑποχρεωτικότητα τῆς μάσκας καί τήν ἀπαγόρευση κυκλοφορίας! Μόνο στήν Ἑλλάδα οἱ σκοτεινές δυνάμεις δίνουν hard-rock ρεσιτάλ χειραγώγησης!

Σέ Γαλλία καί Ὀλλανδία

δικαστήρια ἀκυρώνουν

τήν ὑποχρεωτικότητα τῆς μάσκας

καί τήν ἀπαγόρευση κυκλοφορίας!
Μόνο στήν Ἑλλάδα οἱ σκοτεινές δυνάμεις

δίνουν hard-rock ρεσιτάλ χειραγώγησης!

 

 

Στη Γαλλία στην Aveyron : η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κάθε δημόσιο χώρο κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο.Η νομάρχης μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου δηλ. αύριο οφείλει να τροποποιήσει το διάταγμά της. Δόθηκαν προθεσμία μόλις 14 ώρες για αυτή την τροποποίηση.
Η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου της Τουλούζης αυτή τη Δευτέρα άφησε μόλις 2 μέρες προθεσμία στην νομάρχη για να τροποποιήσει το προσβαλλόμενο διάταγμα, προτού ανασταλεί.


Της προσάπτει ότι γενίκευσε τη χρήση μάσκας στους δημόσιους δρόμους και στους δημόσιους χώρους σε όλη την περιφέρεια χωρίς να συντρέχει υγειονομική αναγκαιότητα. Αυτή τη Δευτέρα, το διοικητικό δικαστήριο της Τουλούζης αναγνώρισε “την παρανομία του διατάγματος της 20ης Ιανουαρίου 2021 με την οποία η νομάρχης της Aveyron επέβαλε τη χρήση μάσκας υγιεινής σε όλους τους δημόσιους χώρους της περιοχής για άτομα ηλικίας έντεκα ετών κι άνω” αναφέρεται σε ανακοινωθέν.

Το ποσοστό επίπτωσης δεν δικαιολογεί ένα τέτοιο μέτρο
Ο δικαστής δεσμεύθηκε στην υπόθεση “από ένα κάτοικο της Aveyron κατά του διατάγματος της 20 Γενάρη 2021”. Η νομάρχης είχε επιβάλει τη χρήση μάσκας μέχρι τις 31 Μαρτίου. Δείχνει ότι “τα μέτρα που περιορίζουν τις θεμελιώδεις ελευθερίες πρέπει στην πραγματικότητα να παραμείνουν η εξαίρεση, ενώ η άσκηση αυτών των ελευθεριών είναι ο κανόνας και πρέπει να είναι απαραίτητα, κατάλληλα και ανάλογα με τον στόχο της προστασίας της δημόσιας υγείας. (δηλ. στη Γαλλία η χρήση της υποχρεωτικής μάσκας που στην Ελλάδα έχει γίνει θέσφατο αποφασίζεται από την τοπική αυτοδιοίκηση κατά τόπους και αν συντρέχουν λόγοι και έχει ημερομηνία λήξης και χρονικό πλαφόν που ανακοινώνεται κι όχι όπως εδώ που πάνε σε οριζόντια μέτρα)

Στην Aveyron, η υγειονομική κατάσταση με ποσοστό επίπτωσης 145,5 ανά 100 000 κατοίκους ” είναι καθαρά κατώτερη από τον εθνικό μέσο όρο των 190″, διευκρινίζει το ανακοινωθέν αλλά κι ο αδύναμος αριθμός νοσηλειών δεν επιβάλουν τέτοια μέτρα : “Αυτές οι τοπικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση μιας υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε δημόσιους δρόμους και χώρους σε όλο το διαμέρισμα καθώς η χρήση μάσκας ήδη επιβλήθηκε σε κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς συλλογικούς χώρους.”

Η Valérie Michel-Mioreaux,η νομάρχης της Aveyron, ως τις 17 Φεβρουαρίου και ώρα 14h, ΄χει προθεσμία να τροποποιήσει το διάταγμα της αντίθετα αυτό αναστέλλεται. Αυτή “έλαβε γνώση της απόφασης ένα νέο διάταγμα θα εκδοθεί κατά συνέπεια εντός 48 ωρών. Εν τω μεταξύ, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική”, ανέφερε τη Δευτέρα η υπηρεσία επικοινωνιών.midilibre 16/2/21

Προηγουμένως με άλλη του απόφαση :Το Διοικητικό Δικαστήριο της Τουλούζης έκρινε παράνομο το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας στο νομό της Ariège στη ΝΔ Γαλλία!!!

Πηγή:
https://dimpenews.com/2021/02/16/%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85/

Δικαστήριο της Χάγης 

διατάσσει την άμεση άρση 

της απαγόρευσης κυκλοφορίας 

σε όλη την Ολλανδία!

 

Η ολλανδική δικαιοσύνη διατάσσει την άμεση άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ολλανδία.

Ένα δικαστήριο στη Χάγη εξέδωσε απόφαση την Τρίτη: η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Ολλανδία πρέπει να αρθεί αμέσως.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει στην Ολλανδία στο πλαίσιο των μέτρων καταπολέμησης του κορωνοϊού πρέπει να αρθεί αμέσως, έκρινε το δικαστήριο της Χάγης σε απόφαση που εκδόθηκε την Τρίτη μετά από αγωγή της ομάδας Stichting Viruswaarheid. Αυτή η απαγόρευση κυκλοφορίας θεσπίστηκε βάσει του νόμου για τις έκτακτες εξουσίες της πολιτικής αρχής (Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag (Wbbbg)), υπογραμμίζει το δικαστήριο. Αυτό επιτρέπει, σε εξαιρετικό πλαίσιο κατάστασης έκτακτης ανάγκης, να μην περάσει από την παραδοσιακή νομοθετική διαδικασία για να τεθεί σε ισχύ ένα μέτρο.

Ωστόσο, το δικαστήριο θεωρεί ότι δεν συντρέχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την έννοια που κατανοείται από αυτόν τον νόμο, “όπως συμβαίνει για παράδειγμα κατά τη διάρκεια που σπάει ένα φράγμα “, έγραψε στην απόφασή του.

Επιπλέον, η απαγόρευση της κυκλοφορίας συνιστά για τον δικαστή «βαθιά παραβίαση του νόμου περί ελεύθερης κυκλοφορίας και ιδιωτικής ζωής», καθώς και του «δικαιώματος στην ελευθερία του συνέρχεσθαι και της διαδήλωσης».

«Υπάρχει μια πανδημία και ο ιός μεταλλάσσεται, ασκώντας μεγάλη πίεση στην υγειονομική περίθαλψη. Είναι μια ανησυχητική στιγμή που απαιτεί σκληρές αποφάσεις. Αλλά μέτρα όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας πρέπει να ληφθούν με σεβασμό του νόμου», προσθέτει το δικαστήριο.

Ναι είναι παραβίαση του νόμου που δεν μπορεί να συνεχιστεί..

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη από μια ομάδα που διαμαρτύρεται για την καθιέρωση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις αρχές Φεβρουαρίου την παράταση της εθνικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, από τις 9:00 μ.μ. έως τις 4:30 π.μ. από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 2 Μαρτίου. Αυτή η απαγόρευση κυκλοφορίας, η πρώτη στην Ολλανδία μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, οδήγησε αμέσως μετά την έναρξή της στις χειρότερες ταραχές στη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP, επικαλούμενο εκπρόσωπο του δικαστηρίου, μια πιθανή έφεση δεν θα αναστείλει την απόφαση που λήφθηκε πρωτοδίκως.

Ο Willem Engel, εκπρόσωπος της ομάδας Stichting Viruswaarheid, αναμένει θαυμαστές στους δρόμους την Τρίτη το βράδυ στη Χάγη. “Είμαι χαρούμενος και ανακουφισμένος που η δικαιοσύνη εξακολουθεί να υπάρχει στην Ολλανδία.” (θα ήταν μια καταπληκτική στιγμή αν μπορούσαμε αυτό μετά από μια αντίστοιχη απόφαση να το συνομολογήσουμε κι εμείς για την δική μας χώρα)

Επιπλέον, εκατοντάδες πολίτες που είχαν επιβληθεί σε πρόστιμα για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας απαιτούν την ακύρωσή τους. Ο δικηγόρος τους είπε την Τρίτη ότι θα διαβιβάσει το αίτημά τους στον Υπουργό Δικαιοσύνης.lalibre 16/2/21

H απόφαση αυτή αποτελεί τομή στα νομικά πράγματα την παρούσα περίοδο αφού ανατρέπει στην πράξη την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας κρίνοντάς την καταχρηστική για μια ολόκληρη Ευρωπαϊκή χώρα και όχι μόνο για ένα τμήμα ή περιφέρεια της. Είναι η πρώτη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που ακυρώνει την απαγόρευση κυκλοφορίας σε μια ολόκληρη χώρα και δημιουργεί ισχυρή νομολογία και προδικασμένο.

 
Πηγή:
https://dimpenews.com/2021/02/16/%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%87%ce%ac%ce%b3%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ac%ce%bc/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)