TRANSLATOR

Σελίδες

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Τα Βολιώτικα*

 

Τα Βολιώτικα*

http://www.in2life.gr/dm_pictures/volos460b.jpg
Η καρδιά μας χτυπάει στο Βόλο, στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού. Από την εποχή του μακαριστού Χριστοδούλου τέθηκαν οι βάσεις και λιθαράκι-λιθαράκι οικοδομείται εκεί η Ορθοδοξία, όπως πρέπει να είναι. Ανοιχτή, ευέλικτη, χωρίς απολογητικό χαρακτήρα, με τα θεολογικά ζητήματα να επαναδιατυπώνονται με σχήματα και εκφράσεις, ώστε να δίδεται η εντύπωση στον απλό πιστό πως η Ορθοδοξία, η Ορθόδοξη Θεολογία έχει να αντιμετωπίσει σύγχρονα προβλήματα, καινοφανή, που δεν απασχόλησαν τους Αγίους πατέρες της εκκλησίας μας, ή αν τους απασχόλησαν εκείνες οι θέσεις τους, είναι ξεπερασμένες.
Μεθοδικά, συστηματικά, από τις μικρές τάξεις των κατηχητικών με δικά της αναγνωστικά, και διδακτικά εγχειρίδια, η Ι.Μ.Δ. γεννά μέσα στην κοινωνία της Μαγνησίας, ένα κράτος εν κράτει, με πολίτες πιο καλλιεργημένους στην αποδοχή του άλλου, της διαφορετικότητας, της σύγκλισης, του συγκερασμού, με τα θρησκευτικά να γίνουν πιο πολύ μάθημα κοινωνιολογίας-θρησκειολογίας. Αναδίνεται έτσι μια δυσάρεστη μυρουδιά, σαν η Ορθοδοξία να έχει χαλάσει, σαν έχει ημερομηνία λήξεως, σαν να πρέπει να πεταχτεί και στη θέση της να αγοραστεί μια άλλη ορθοδοξία.


Αν τα κατηχητόπουλα του μακαριστού Χριστοδούλου είναι 40άρηδες και ιερείς μάλιστα στελέχη της Ι.Μ.Δ., πρωτεργάτες και φορείς της άλλης ορθοδοξίας, η Βολιώτικη κοινωνία έχει αντίστοιχα 40άρηδες και 40άρες πιστούς, οικογενειάρχες, καθώς και νήπια, παιδιά, εφήβους μέχρι και ήδη πτυχιούχους που εκολλάφθηκαν κυριολεκτικώς μέσα στην κλωσσομηχανή της. Αυτή η τραγική αλήθεια έχει διπλή ανάγνωση: ως αλήθεια είναι μια καλά οργανωμένη λειτουργία , μια αξιοζήλευτη εργασία, που ενσωματώνει την λύση για την έξοδο από την κρίση όλης της χώρας, όπως την διατύπωσε ο Δ. Νατσιός : να αλλάξουμε τα σχολεία, να αλλάξουμε την παιδεία και σε 10 – 20 χρόνια θα έχουμε τα Ορθόδοξα Ελληνόπουλα που θα μας βγάλουν από την κρίση, ως τραγική όμως, απώλεσε τον οδοδείκτη της αμωμήτου πίστεως, βαδίζει στερρώς την οδόν της απωλείας, και οδηγεί στη αίρεση. Η Ι.Μ.Δ. οδηγεί τον πιστό λαό του Θεού στην αίρεση της ΜΕΤΑ – πατερικής Θεολογίας. Η αλλοτρίωση αυτή έγινε τόσο συστηματικώς, που το καράβι των ψυχών της Μητροπόλεως θα βυθιστεί αύτανδρο, ως νέος Τιτανικός που ευθυδρομεί προς το παγόβουνο του ολέθρου, μη γένοιτο.
Η εισήγηση του Μητροπολίτου Δημητριάδος και οι απαντήσεις εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς καταδεικνύουν με σαφήνεια το τεράστιο πρόβλημα:

«… Ἀπό τήν τοποθέτηση αὐτή τοῦ Σεβ. κ.Ιγνατίου γιά μία ἀκόμη φορᾶ ἡ ἀμετανοησία καί ἡ ἑωσφορική ἐπιμονή του στήν αἵρεση τῆς πατρομαχίας, στό καινοφανές αἱρετικό δόγμα τῆς μεταπατερικῆς καί νεοπατερικῆς αἱρέσεως, πού πρῶτος ὁ ἴδιος μέσω τῆς ΑΘΠ εἰσήγαγε στόν ἑλληνικό χῶρο…» π.Άγγελος Αγγελακόπουλος
Εσχάτως διώκονται, κατασυκοφαντούνται και απειλούνται 19χρονοι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ που τόλμησαν να αντιτεθούν στο πνεύμα του Μητροπολίτου, ορθώνοντας ορθόδοξη φωνή. Πατέρες της Ι.Μ.Δ. που υποδέχονται και φιλοξενούν υποδειγματικά όλους τους επισκέπτες και συνέδρους της μετα-πατερικής τους φάμπρικας, ασφυκτιούν, εξανίστανται και ξεσπούν κατά της Ορθοδοξίας, στα πρόσωπα 19χρονων φοιτητών.
Η πρακτική της Ι.Μ.Δ. είναι γνωστή: «…Ὁ Σεβ. κ. Ἰγνάτιος ἀναφέρθηκε καί σέ ὅσους, ἀκολουθώντας τήν Ὀρθόδοξη δογματική, θεολογική καί ἁγιοπατερική παράδοση τῆς Ἐκκλησίας μας, χαρακτηρίζουν τόν παπισμό ὡς αἵρεση καί ἀνήκουν στήν ἀντιοικουμενιστική γραμμή, χαρακτηρίζοντάς τους ὡς ψυχοπαθεῖς, ἀκραίους, φανατικούς καί φονταμενταλιστές. Εἶπε συγκεκριμένως ὅτι «πίσω ἀπό τέτοιες συμπεριφορές ὑπάρχουν ψυχικά τραύματα, πού ἴσως τά ξέρει μόνο αὐτός, πού φτάνει σέ ἀκραῖες ἐκδηλώσεις, καί ὁ Θεός». Ὁ Σεβ. κ. Ἰγνάτιος, μή μπορώντας νά ἀντιμετωπίσει τούς ἀντιφρονοῦντας μέ ἐπιστημονικά καί θεολογικά ἐπιχειρήματα, καταφεύγει στήν γνωστή τακτική τῶν οἰκουμενιστῶν τῆς σπιλώσεως διά τῆς συκοφαντίας προσώπων…» π. Άγγελος Αγγελακόπουλος
… Η καρδιά μας χτυπάει στο Βόλο, στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, τα βλέμματα μας και η προσοχή μας είναι στραμμένα εκεί. Καλή φώτιση.
*Για το Ιστολόγιο Κατάνυξις 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)