TRANSLATOR

Σελίδες

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ανοικτή επιστολή του Συλλόγου «Ο Προφήτης Ηλίας» προς τους Σεβ. Μητρ. των (λεγομένων) ‘‘Νέων Χωρών’’ και τις Ιερές Μονές του Αγίου ΄Ορους.

Ανοικτή επιστολή του Συλλόγου «Ο Προφήτης Ηλίας» 
προς τους Σεβ. Μητρ. των (λεγομένων) ‘‘Νέων Χωρών’’ 
 και τις Ιερές Μονές του Αγίου ΄Ορους. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
‘‘Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ’’                                                          
ΕΔΕΣΣΗΣ 43  Τ. Κ. 12137  ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ            
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤ. 613/1998        
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 499
Περιστέρι 3-1-2015
Προς τους Σεβ. Μητρ. των (λεγομένων) ‘‘Νέων Χωρών’’  και τις Ιερές Μονές του Αγίου ΄Ορους.                                                        
Α Ν Ο Ι Κ Τ Η      Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

     Μέσω των  Ιστολογίων  ‘‘ΑΚΤΙΝΕΣ’’,  ‘‘ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ’’, ‘‘ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ’’ και ‘‘Πατερική  Παράδοση και Οικουμενισμός’’.       
Σεβασμιώτατοι και σεβαστοί πατέρες ευλογείτε,
        Ευχόμαστε-προσευχόμαστε στον ΄Αγιο και Τριαδικό Θεό, τον δωρεοδότη παντός αγαθού1, το νέο πολιτικό έτος να είναι έτος μετανοίας όλων μας και της καλής ομολογίαςτης άπαξ παραδοθείσας  στους αγίους (πιστούς) Ορθοδόξου Πίστεως3.
Παρήλθε ένας μήνας από την 30-11-2014, που ο Αιρεσιάρχης της παλαιάς Ρώμης Πάπας Φραγκίσκος,μετέβη στον  Πατριαρχικό Ναό του αγίου Γεωργίου Κωνσταντινουπόλεως, και  έγινε δεκτός  από τον Οικ. πατριάρχη  Βαρθολομαίο ως κανονικός επίσκοπος και μάλιστα ως πρώτος επίσκοπος της Εκκλησίας! Στην τηλεόραση είδαμε όσα αντίθετα από την αγία Γραφή, ιερούς κανόνες, και την Πατερική διδασκαλία, ανίερα και ασεβή συνέβησαν.
Δεν θα τα σχολιάσουμε. Τα γνωρίζετε πολύ καλά. Για μία ακόμη φορά ο επίσκοπος της Νέας Ρώμης Bαρθολομαίος, απέδειξε χωρίς προσχήματα, ότι είναι μέγας Οικουμενιστής, και δικαίωσε εκείνους που τον χαρακτηρίζουν ως τον μεγαλύτερο αιρεσιάρχη όλων των αιώνων στην ιστορία της Μίας, Αγίας,  Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. Περιμέναμε ένα μήνα για να δούμε τις αντιδράσεις σας. Το αποτέλεσμα; Για μία ακόμη φορά αποδείξατε ότι δεν έχετε  έμπρακτο, ομολογιακό και θυσιαστικό Ορθόδοξο φρόνημα.
Την 5-11-2014, στην Πλατεία του αγίου Πέτρου, ενώπιον χιλιάδων  «καθολικών», ο Αιρεσιάρχης της Ρώμης διακήρυξε στα πέρατα της Οικουμένης, ότι η Ορθοδοξία είμαι μία ‘‘άρρωστη’’ εκκλησία, και δεν είδαμε, ούτε διαβάσαμε, μία απάντηση εκ μέρους σας με την οποία να φιμώνετε το αυθάδες και ασεβές στόμα του Αιρεσιάρχη. Εάν κάποιος ή κάποιοι έδωσαν τέτοια απάντηση και το αγνοούμε, θα χαρούμε να το πληροφορηθούμε.
Η στάση σας για τα ανωτέρω δύο γεγονότα, για πολλοστή φορά έγινε αιτία να πλημμυρίσει η ψυχή μας από λύπη αλλά και οργή4. Δεν έχετε την παρρησία να εφαρμόσετε τα εντελλόμενα από τον ΛΑ’ Αποστολικό  κανόνα, και τον ΙΕ’ της Πρωτοδευτέρας Συνόδου. Δεν έχετε καν την πνευματική δύναμη να ελέγξετε τον πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος με λόγια και έργα, προωθεί τον Οικουμενισμό σε Διαχριστιανικό και Πανθρησκειακό επίπεδο.Μάλιστα, στις 12-12-2014, ο Αρχιοικουμενιστής Βαρθολομαίος έγινε δεκτός από τον Μητρ. Κερκύρας κ. Νεκτάριο και πλήθος λαού, με δόξες και τιμές!  Σημεία των καιρών ότι πλησιάζουμε στο αποκορύφωμα της μεγάλης αποστασίας5!
Υπόψη των αναγνωστών των ιστολογίων ότι  η  Ι. Μ. Κερκύρας δεν ανήκει στις λεγόμενες «Νέες Χώρες».   Ο  άγιος Σπυρίδων, σφοδρός πολέμιος των αιρέσεων και του Παπισμού, λυπήθηκε σφόδρα από την επίσκεψη  του Βαρθολομαίου στην Κέρκυρα και στον ομώνυμο Ναό του που υπάρχει το  σεπτό σκήνωμά του, και προσεύχεται στον Θεό για μία ακόμη φορά να δείξει το έλεός του.  Ευχόμαστε ό Κύριος να γίνει για μία ακόμη φορά εύσπλαχνος στους κατοίκους της Κέρκυρας που από μεγάλη άγνοια υποδέχθηκαν με λαμπρές τιμές τον Αρχιοικουμενιστή Βαρθολομαίο. Για τον Μητρ. Κερκύρας κ. Νεκτάριο, και όσους κληρικούς και μοναχούς και μοναχές, υποδέχθηκαν ή συνευδόκησαν στην επίσκεψη και υποδοχή του Βαρθολομαίου, ισχύει ο φοβερός λόγος του Κυρίου «Εκείνος ο δούλος, ο γνους το θέλημα του Κυρίου εαυτού και μη ετοιμάσαςμηδέ ποιήσας προς το θέλημα αυτού, δαρήσεται πολλάς6».
Στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης,από τον τάφο του μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη, ο οποίος είχε διακόψει το μνημόσυνο του Αθηναγόρα για ήσσονος σημασίας παραβάσεις, ακούστηκε θρήνος και κλαυθμός και οδυρμός μεγάλος. Ο Αυγουστίνος έκλαιγε για πνευματικά του τέκνα, και δεν ήθελε να παρηγορηθεί7, γιατί έπεσαν σε μεγάλη πνευματική πτώση με το να έχουν εκκλησιαστική κοινωνία, είτε άμεσα είτε έμμεσα, με τον Αρχιοικουμενιστή Βαρθολομαίο.Ο θρήνος του επαναλαμβάνεται πιο έντονος, όταν ακούει στη θεία λειτουργία  το διάδοχό του Μητρ. Φλωρίνης κ. Θεόκλητο να απευθύνεται στον Κύριο και να λέγει «Εν πρώτοις μνήσθητι, Κύριε, του Παναγιωτάτου και Αρχιεπισκόπου ημών Βαρθολομαίου…και ορθοτομούντα τον λόγον της σης αληθείας»!!!
Από το αγιώνυμο΄Ορος περιμέναμε μερικές Μονές να ακολουθήσουν το παράδειγμα της παλαιάς Ιεράς Μονής Εσφιγμένου και να διακόψουν επιτέλους το μνημόσυνο του Βαρθολομαίου. Μέχρι σήμερα δεν το έπραξαν! Μάλιστα, όπως διαβάσαμε την 31-12-2014 στο ιστολόγιο ‘‘Πατερική  Παράδοση και Οικουμενισμός’’, την 28-12-2014, στην αίθουσα του ‘‘ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ’’, έγινε ομιλία του Γέροντα Σάββα Λαυριώτη, της Ι. Μ. Μεγίστης Λαύρας του Αγίου ΄Ορους, με θέμα «Η Πατερική στάση έναντι του Οικουμενισμού και των Αιρέσεων’’.Ο π. Σάββας απαντώντας σε ερώτηση είπε μεταξύ των άλλων «2. Η σιωπή του Αγίου ΄Ορους οφείλεται στον φόβο και στην δειλία των αγιορειτών». Σημ. Η υπογράμμιση είναι δική μας.
Εμείς, θα υπενθυμίσουμε στους αγιορείτες εκείνους που από φόβο και δειλία δεν διακόπτουν το μνημόσυνο του Αρχιοικουμενιστή Βαρθολομαίου, το Αγιογραφικό «Τοις δε δειλοίς(σε θέματα Πίστεως) και απίστοις…το μέρος αυτών εν τη λίμνη τη καιομένη εν πυρί και θείω, ο εστιν ο θάνατος ο δεύτερος»8.
Επίσης σε «ερώτηση ακροάτριας και την παρέμβαση του Γέροντος Ευστράτιου, ο οποίος είπε πως τέσσερις Μονές του Αγίου ΄Ορους, δεν κόβουν το Μνημόσυνο του Πατριάρχη, γιατί ο Πατριάρχης έχει απειλήσει ότι θα προκαλέσει ζημιά στον Γέροντά τους Εφραίμ, της Αριζόνας! Κι «αυτό είναι τρομοκρατία» κατήγγειλε»!Σημ. Η υπογράμμιση είναι δική μας.
Ασκούμε καλοπροαίρετο έλεγχο στους ηγουμένους των  τεσσάρων Ι.Μ. του Αγίου΄Ορους που υποκύπτουν στην ανωτέρω απειλή του Βαρθολομαίου και δεν κάνουν διακοπή του μνημοσύνου του. Η στάση τους είναι αντίθετη από την Αγία Γραφή και την Παράδοση των μαρτύρων της Εκκλησίας μας.Τι «ζημιά» θα κάνει ο Βαρθολομαίος στον Γέροντα Εφραίμ; Θα τονκαθαιρέσει; Μα η «καθαίρεση» θα είναι άδικη και αντικανονική, γιατί ο π. Εφραίμθα κάνει χρήση όχι απλά δικαιώματος, αλλά εκτέλεση καθήκοντος, αφού θα εκτελέσει τα διαλαμβανόμενα και κελευόμεναστον  ΙΕ’ κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου.θα εκπληρωθεί και στον π. Εφραίμ, όπως εκπληρώθηκε στον μακαριστό Νικόλαο Σωτηρόπουλο,  ο μακαρισμός του Κυρίου«Μακάριοι εστε όταν μισήσωσιν υμάς οι άνθρωποι, και όταν αφορίσωσιν υμάς και ονειδίσωσι και εκβάλωσι το όνομα υμών ως πονηρόν ένεκα του Υιού του ανθρώπου. Χάρητε εν εκείνη τη ημέρα και σκιρτήσατε ιδού γαρ ο μισθός υμών πολύς εν τω ουρανώ. Κατά τα αυτά γαρ εποίουν τοις προφήταις οι πατέρες αυτών»9.
Θα τον διώξει από το μοναστήρι; Mα «ου γαρέχομεν ώδε μένουσαν πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν»10. Οι πατριάρχες Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ κατοίκησαν μέσα σε σκηνές11, και διακήρυξαν «ότι ξένοι και παρεπίδημοιεισινεπί της γης12». Λαχταρούσαν ανώτερη πατρίδα, δηλαδή επουράνια. Γι’ αυτό ο Θεός δεν εντρέπεται γι’ αυτούς να ονομάζεται Θεός τους, και τους ετοίμασε πόλη13, της οποίας αρχιτέκτων και δημιουργός είναι ο Θεός14.
Και στα λιοντάρια να τον έριχνε θα πρέπει να έχει το γενναίο φρόνημα του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου.Παραθέτουμε σχετικά αποσπάσματα σε μετάφραση.
 «Γράφω σ’  όλες τις εκκλησίες και τις ειδοποιώ, ότι μ’ όλη μου την καρδιά βαδίζω στον θάνατο χάριν του Θεού, αν σεις βέβαια δεν μ’ εμποδίσετε. Σας παρακαλώ, μη μου γίνετε άκαιρη εύνοια. Αφήστε μου να γίνω βορά των θηρίων, γιατί έτσι θα απολαύσω τον Θεό. Σιτάρι είμαι του Θεού και αλέθομαι στα δόντια των θηρίων, για να φανερωθώ καθαρό ψωμί του Χριστού. ΄Ισα-ίσα, να καλοπιάσετε τα θηρία, για να μου γίνουντάφος και να μην αφήσουν τίποτε από το σώμα μου, ώστε πανάλαφροςνάμαι στον ύπνο μου…Αλλ’ αν μαρτυρήσω, θα απελευθερωθώ από τη δουλεία μου χάρι στον Χριστό και θα αναστηθώ μέσα σ’ αυτόν ελεύθερος…
Τίποτε δεν θα μ’ ωφελήσουν τα πέρατα του κόσμου, ούτε οι βασιλείες του αιώνος τούτου.  Κ α λ ό ν  μ ο ι  α π ο θ α ν ε ί ν  για τον Ιησού Χριστό, παρά να βασιλεύω στα πέρατα της γης…΄Ωρα είναι να γεννηθώ στην αληθινή ζωή. Βοηθήστε με, αδελφοί’μη μ’ εμποδίσετε να ζήσω, μη θελήσετε τον θάνατό μου’ μη ξαναδώσετε στον κόσμο, εκείνον που λαχταρά ν’ απολαύση τον Θεό, μήτε να με ξεγελάσετε με υλικά πράγματα’αφήστε με να μπω στο καθαρό φως’ διαβαίνοντας εκεί, θάμαι αληθινά παιδί του Θεού. Επιτρέψετέ μου να μιμηθώ το πάθος του Κυρίου μου. ΄Οποιος έχει μέσα του τον Θεό, θα με καταλάβη, θα μου σταθή στο πλευρό, γιατί θα ξέρη τι νιώθω15». Σημ. Η υπογράμμιση είναι δική μας, τα  α ρ α ι ά  γράμματα είναι του κειμένου.
Σεβαστοί πατέρες και εν Χριστώ αδελφοί, των 4 Ιερών Μονών, διακόψτε επιτέλους το μνημόσυνοτου Βαρθολομαίου, ώστε να βοηθήσετε και τον π. Εφραίμ να λάβει το στεφάνι της ζωής, όπως το έλαβε ο άγιος Ιγνάτιος16.Σεβασμιώτατοι και σεβαστοί πατέρες του Αγίου ΄Ορους,
Η φωνή μας ίσως ομοιάζει με ενοχλητική αλογόμυγα που σκοπό έχει να κεντρίσει την Ορθόδοξη συνείδησή σας, που δυστυχώς βρίσκεται σε πνευματική νωθρότητα και λήθαργο17. Όσα ασεβή συνέβησαν την 29 και 30-11-2014 στο σβησμένο Φανάρι, και η περιδεής, αντιγραφική και αντιπατερική στάση σας απέναντι του Βαρθολομαίου,θα έχουν ως αποτέλεσμα την εντός ελαχίστου χρόνου επέμβαση του Κυρίου και Θεού, για να προστατεύσει την Εκκλησία Του την οποία απέκτησε με το αίμα Του18. Θα χρησιμοποιήσει για τον Ελληνικό λαό ράβδο σιδηρά, ράβδο δικαιοσύνης, με σκοπό την μετάνοια. Η Ράβδος θα είναι οδυνηρά, αλλά σωτήρια19.
Κλείνουμε την επιστολή μας με το ερώτημα. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για τη μετάνοια του Βαρθολομαίου και των ομοφρόνων του Οικουμενιστών; Μέχρι σήμερα απέδειξαν ότι είναι αμετανόητοι. Συνεχίζουν απτόητοι και χωρίς προσχήματα την προδοτική πορεία τους. Eξακολουθητικά προσθέτουν ενοχή στις κεφαλές τους. Διαπιστώνουμε πνευματική πώρωση. Για τις περιπτώσεις αυτές ο αιώνιος λόγος του Κυρίου20 μας λέγει «Εάν τις ίδη τον αδελφόν αυτού αμαρτάνοντα αμαρτίαν μη προς θάνατον, αιτήση, και δώσει αυτώ ζωήν, τοις αμαρτάνουσι μη προς θάνατον. Εστιν αμαρτία προς θάνατον. Ου περί εκείνης λέγω ίνα ερωτήση(Υπάρχει αμαρτία προς θάνατο. Δεν λέγω να παρακαλέσει για εκείνη)21».
 Τα ανωτέρω γράψαμε εν αληθεία και αγάπη22.
                                             Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η  ΓΕΝ.   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                     ΖΙΩΓΑΣ    ΘΕΟΔΩΡΟΣ                                   ΧΟΡΤΑΤΟΥ  ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ
............................................................
1.         Iακ. 1:  17
2.         1 Τιμ 6: 12
3.         Ιούδ. 3
4.         Μάρκ. 3:  5
5.         2 Θεσ. 2: 3
6.         Λουκ. 12: 47-48
7.         Ματθ. 2: 18
8.         Αποκ. 21: 8
9.         Λουκ. 6: 22-23
10.      Εβρ. 13: 14
11.      Εβρ. 11: 8-9
12.      11: 13
13.      11: 16
14.      11: 10
15.      ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΔΙΔΑΧΗ-ΒΑΡΝΑΒΑΣ-ΚΛΗΜΗΣ-ΙΓΝΑΤΙΟΣ-ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΗΠΡΟΣΔΙΟΓΝΗΤΟΝΒΑΣ. ΜΟΥΣΤΑΚΗ Β’ ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΘΗΝΑΙ ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ IY 15, 20,VI 15, 20, 25
16.      Aπoκ. 2: 10
17.      ΠΛΑΤΩΝΑ απολογια του Σωκρατη
18.      Πράξ. 20: 28
19.      Εβρ. 10: 30-31, 12:  6-12
20. 1 Πέτρ. 1: 25
21. 1 Ιωάν. 5: 16
22. 2 Iωάν. 1-3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)