TRANSLATOR

Σελίδες

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Γιατί δεν θα έπρεπε να αποσπασθεί από την ενορία του ο π. Νικόλαος Μανώλης σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες! Αντικανονικές και οι μεταθέσεις! Ποια η εκκλησιαστική τάξη για τους ιερομονάχους;

Γιατί δεν θα έπρεπε να αποσπασθεί από την ενορία του 
ο π. Νικόλαος Μανώλης σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες!
Αντικανονικές και οι μεταθέσεις! 
Ποια η εκκλησιαστική τάξη για τους ιερομονάχους; 

Θέμα της ανάρτησης: Σε όλους εμάς, τους ενορίτες του Ιερού Βυζαντινού Ναού Προφήτη Ηλία Θεσσαλονίκης, τα πνευματικά τέκνα του πατρός Νικολάου Μανώλη και τους ακροατές των μαχητικών ομιλιών του, μπήκε βίαια στη ζωή μας το ζήτημα της αποσπάσεων των κληρικών.
Ένα ζήτημα “διοικητικό που δεν πρέπει να μας απασχολεί” όπως επανειλημμένως διεμήνυσε ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης π. Στέφανος Τόλιος, σε όσους από εμάς που του εξέφρασαν την ανησυχία τους επισκεπτόμενοι το γραφείο του.

Η χρονική συγκυρία που επιλέχθηκε η τρίμηνη απόσπαση του πατρός Νικολάου, είναι που δε μας καθυσυχάζει. Μετά από σχεδόν δωδεκάμηνη ταλαιπωρία του πατρός Νικολάου, με τα προφορικά και άτυπα πήγαινε έλα στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος (Ιασωνίδου), μετά την απαγόρευση των ομιλιών και της Κατηχητικής του διακονίας εν συνόλω και μετά την απίστευτη αναστάτωση με τις σοβαρότατες κατηγορίες που του αποδόθηκαν αλλά τελικά έπεσαν στο κενό, μπήκε στη ζωή μας και η “τρίμηνη απόσπαση”.
Για την ιδιότυπη αυτή δοκιμασία, το μόνο παρήγορο είναι πως θα έχει ημερομηνία λήξης. Η 19η Μαϊου εφέτος εκτός από ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, θα αποτελέσει για όλους εμάς κυριολεκτικά “Αναστάσεως Ημέρα”, διότι ο ποιμήν ο καλός θα επιστρέψει στην ποίμνη του.
Οφείλουμε να τονίσουμε πως υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας να κάνουμε υπομονή, παρόλο που μέσα μας υποφέρουμε και αντιδρά όλο μας το είναι για τον ανεξήγητο πνευματικό απορφανισμό μας. Μείναμε χωρίς κατήχηση, στερούμαστε των πνευματικών συνάξεων και ομιλιών του πατρός Νικολάου, που αποτέλεσαν για δεκαετίες ανοιχτή ορθόδοξη και πατερική αγκαλιά για όλους χωρίς διακρίσεις. Απωλέσαμε το τεκμήριο της αθωότητος και ευκαίρως ακαίρως κατηγορούμεθα να απολογηθούμε, για σωρεία φαιδρών, φανταστικών και ανυποστάτων  ζητημάτων.
Στο περιθώριο της καταστάσεως που μόλις περιγράψαμε, ερευνούμε και αναζητούμε απαντήσεις για ζητήματα που κάποτε δε μας απασχολούσαν καθόλου. Έτσι αλιεύσαμε στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα ( ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΦΥΛΛΟ [10258] 3658) ένα καταπληκτικό άρθρο του π. Ευσταθίου Κολλά, μια νομοκανονική γνωμάτευση, σχετικά με τις αποσπάσεις και τις μεταθέσεις κληρικών. Πέσαμε κυριολεκτικά από τα σύννεφα από την αποκαλυπτική αυτή γνωμάτευση! Σας την παραθέτουμε ζητώντας εκ πρωϊμίου συγνώμη για την ποιότητα του αρχείου. Περιμένουμε και το δικό σας σχολιασμό, επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)