TRANSLATOR

Σελίδες

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΜΕΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ . (Στη συνέντευξη η οποία είναι αναρτημένη στην Ιστοσελίδα της Μητρόπολης Μόρφου, που τιτλοφορείται «Ποτέ δεν ήμουν θρήσκος» ) Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

ΜΕΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ
  ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, 
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ 
ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ .
(Στη συνέντευξη η οποία είναι αναρτημένη
 στην Ιστοσελίδα της Μητρόπολης Μόρφου, 
που τιτλοφορείται «Ποτέ δεν ήμουν θρήσκος» )
Του   Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

http://www.diakonima.gr/wp-content/uploads/2014/03/11735.jpg

Γράφει: Β. Χαραλάμπους (Θεολόγος)
Στη  συνέντευξη που τιτλοφορείται «Ποτέ δεν ήμουν θρήσκος», η οποία είναι αναρτημένη στην την Ιστοσελίδα της Μητρόπολης Μόρφου, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής από τη δημοσιογράφο : «Ήταν γύρω στις δέκα το βράδυ όταν τον καληνύχτισα, έξω από τα σκαλιά της Μητρόπολης.  Περάσαμε μαζί κουβεντιάζοντας  τρεις ώρες. Πίνοντας τσάι και τρώγοντας γλυκά.  ‘’Σκέτος πειρασμός’’, μου είπε κάποια στιγμή και γελάσαμε.  Τον παρατηρούσα σχεδόν φωτογραφικά. Πράγματι είχε κάτι που τον διαφοροποιούσε.  Οι κινήσεις του ο τρόπος που μιλούσε…Δεν απέπνεε αυτή τη βαριά και απρόσιτη αίσθηση, που αποπνέουν οι περισσότεροι άνθρωποι του κλήρου.  Τόσο, που αν δεν ήταν τα ράσα θα ξεχνούσα ότι είχα απέναντί μου έναν ιερωμένο και δη Μητροπολίτη.  Και τι σημαίνει θα ξεχνούσα;  Σημαίνει πως…».


Yπάρχουν μειωτικά λόγια από μέρους δημοσιογράφου, για τον κλήρο της Εκκλησίας της Κύπρου.  Mειώνει την πλειοψηφία του κλήρου με την αναφορά της, «Δεν απέπνεε αυτή τη βαριά και απρόσιτη αίσθηση, που αποπνέουν οι περισσότεροι άνθρωποι του κλήρου».  Αν περιέλθει την Κύπρο η εν λόγω δημοσιογράφος, θα διαπιστώσει ότι η πλειοψηφία των ιερωμένων μας ούτε  βαριά, ούτε απρόσιτη αίσθηση αποπνέουν. 

Ενθυμούμαι  αυτό που διαβάσαμε σε προηγούμενο ενθουσιαστικό επαινετικό κείμενο για τον εν λόγω Μητροπολίτη, ανώτερου εκπαιδευτικού λειτουργού, σε Κυπριακή εφημερίδα, πριν περίπου 7 χρόνια. Στο κείμενο αυτό του ανώτερου εκπαιδευτικού λειτουργού,  ανεφέρετο ότι ο εν λόγω Μητροπλίτης είναι «ο μόνος Επίσκοπος στη Ιερά Σύνοδο».  Φυσικά η μοναδικότητα αυτή για τον ανώτερο εκπαιδευτικό λειτουργό, δεν ήταν με βάση Εκκλησιαστικά κριτήρια.  Το ενοχλητικό φυσικά δεν ήταν τα επαινετικά λόγια, αλλά το γεγονός ότι μείωνε με τον τρόπο του τους υπόλοιπους Ήταν πολύ μειωτικά αυτά που άφηνε να νοηθούν ο εν λόγω ανώτερος εκπαιδευτικός λειτουργός, για τα υπόλοιπα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκλησίας της Κύπρου.

Η περιγραφικότητα της δημοσιογράφου, για να επανέλθουμε στο θέμα μας, πιστεύομε θα πρέπει να προσεχθεί από τους διαχειριστες της Ιστοσελίδας της Μητρόπολης Μόρφου.  Δεν προσθέτει τίποτα από πλευράς πνευματικής ωφέλειας.  Υπάρχουν φράσεις που έχουν λεχθεί από τη δημοσιογράφο, που θεωρούμε ότι είναι άκομψες για το ήθος Εκκλησιαστικής ιστοσελίδας.  Η αναφορά της «Τόσο, που αν δεν ήταν τα ράσα θα ξεχνούσα ότι είχα απέναντί μου έναν ιερωμένο και δη Μητροπολίτη.  Και τι σημαίνει θα ξεχνούσα;  Σημαίνει πως…», δεν ταιριάζει σε Εκκλησιαστική ιστοσελίδα

Μεγάλη χαρά θα δοκιμάσουμε, εάν αποσυρθούν όσα ενοχλούν από την Ιστοσελίδα της Μητρόπολης Μόρφου.

Β. Χαραλάμπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)