Σελίδες

TRANSLATOR

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΜΒΛΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ B. Χαραλάμπους, Θεολόγου


ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ 
ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ
ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΜΒΛΩΣΗ 
ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ
B. Χαραλάμπους, Θεολόγου

http://agiotokos-kappadokia.gr/wp-content/uploads/2011/12/image1.jpg 


Του  Β. Χαραλάμπους,  θεολόγου
__________________
Ετοιμάζεται νομοσχέδιο  για να επιτρέπεται η έκτρωση πριν τον τρίτο μήνα της κύησης, για συζήτηση στην Κυπριακή Βουλή.   Δυστυχώς θα ψηφιστεί έστω και αντιβαίνουν σε αυτά που διδάσκει η Εκκλησία μας. Το αυτό δεν έπραξαν και για το θέμα των  ομοφυλοφίλων; 


Ετοιμάζεται σχετικός νόμος, παρά το γεγονός ότι περιήλθε εις γνώση των η θέση της Εκκλησίας. Βουλευτές προβαίνουν σε ενέργειες που έρχονται σε αντίθεση με όσα διδάσκει η Εκκλησία μας σε αυτό το θέμα. 

Η Εκκλησία μας εφόσον  πιστεύει ότι «άμα το σώμα και  η ψυχή», όπως λέγει Άγιος  Γρηγόριος Νύσσης, θεωρεί ως φόνο την άμβλωση σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο.    «Την ψυχήν ούτε γαρ προυφίσταται του σώματος, ούτε μεθυφίσταται.  Αλλ’ άμα τη τούτου γενέσει κτίζεται και αυτή»  λέγει Άγιος Ιωάννης ο  Σιναΐτης (Κλίμαξ, Λόγος Κστ΄).

O Άγιος  Γρηγόριος Νύσσης στο σύγγραμμά του «Εξήγησις του Άσματος των Ασμάτων», Λόγος Ζ΄.  Σαφώς δεν προηγείται το σώμα της ψυχής, αλλ’ η ψυχή γίνεται «ομοχρόνως» με το σώμα.  Ούτε γαρ σώμα προ της ψυχής αφίστατο, ούτε ψυχή προ του σώματος» αναφέρει ο Άγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης, P.G. 89,724.  «Η μέντοι ψυχή συνέχουσα το σώμα, ω και συνεκτίσθη, πανταχού του σώματος εστίν…» λέγει ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς  στα Εκατόν Πεντήκοντα Κεφάλαια (Συγγράμματα Τόμος Ε΄)

Δεν είναι πρωτόγνωρο βουλευτές να προβαίνουν σε νομοθετήματα που αντιβαίνουν στη διδασκαλία της Εκκλησίας μας.  Η Εκκλησία μας φυσικά προβαίνει σε ενέργειες όταν πληροφορείται τέτοιες απαράδεκτες προθέσεις που αντιβαίνουν στη διαδασκαλία της. 

Όμως για μια ακόμη φορά η Εκκλησία μας αγνοείται και θα συνεχίσει να αγνοείται από αυτούς που προσμετρούν πάνω από τις αξίες της Πίστης μας, το τι λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση.  Αφού γνωρίζουν τη θέση της Εκκλησίας μας.  Όμως;  Αυτό ας το απαντήσουν αυτοί οι οποίοι επιμένουν να ψηφίζουν βουλευτές που είναι έτοιμοι να υποβάλουν νόμους που αντιτίθενται στη διδασκαλία της Εκκλησίας μας, με γνώμονα τη ‘’υψίστη’’ γι’ αυτούς Ευρωπαϊκή αυθεντία.  

Είναι πολύ λυπηρό να αναφέρεις ή να παραδέχεσαι ότι ανθρωπίνως είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξει η πρόθεσή τους, και να μην υποβληθεί το γενοκτόνο νομοσχέδιο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)