TRANSLATOR

Σελίδες

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ 
ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ 
ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,
Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipH7McxWP0ZNmVjHtD3f8NDhTSuLK4Tyo0JST38Kd5hVxEWx7R9yqx8rB06O_9yHbQbCy9sic3U-snb0z7BoBAuIBx07vlrosrwiO-CB0Q5093tKt0PIhter0oVn9khmdx3outKKJkMPI/s640/%CE%9A%CE%AC%CF%84%CF%89+%CF%8C+%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82+%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82.jpg 

«Το βάσανο της μαρξιστικής σκλαβιάς», κατά τον Όσιο Παΐσιο, θα αποτελέσει και πάλι την αιτία για αντιεκκλησιαστική πολιτική.

Του   Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
__________________
Με Αρχιερατική ευθύνη και Ορθόδοξη σοβαρότητα,  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος υπέδειξε ότι η πίστη πρέπει να τεθεί πάνω από τις κομματικές πεποιθήσεις.

«Να ψηφίσετε όποιον βλέπετε ότι είναι καλύτερος, όποιον αγαπά πιο πολύ τον Θεόν και την πατρίδα, αυτόν να ψηφίσετε», έλεγε ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Αυτή τη σοφή υπόδειξη την ‘’αγνόησε’’ μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, ανεβάζοντας στην εξουσία πλήθος αθέων.  


Αυτή τη σοφή υπόδειξη την ‘’αγνόησαν’’ και αρκετοί Χριστιανοί  στην Κύπρο, ανεβάζοντας στο προεδρικό αξίωμα, αυτόν που μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας ομολογούσε ότι δεν πιστεύει στον Χριστό.  Mέχρι και την «μάχη της Τριπολιτσάς» είχαν προτάξει, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.  Φθηνές δικαιολογίες που μόνο λύπη προξενούν. 

Ο Μακαριότατος  ζήτησε από τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να τοποθετηθούν έναντι της Εκκλησίας προεκλογικά για να βοηθήσουν τους πιστούς να γνωρίζουν ποιους ψηφίζουν. 

Έχομε την άποψη δεν χρειάζεται πολλή δυσκολία να ‘’ανακαλύψει’’ κανείς τη δηλητηριασμένη πηγή απ’ όπου πηγάζει το αντίθεο μένος.  Ποιος αμφιβάλλει, ότι η άθεη ή καλύτερα αντίθεη μαρξιστική πλάνη, είναι το ιδεολογικό υπόβαθρο της συγχρόνου αθεΐας; 

Είναι τόσο δύσκολο  να αντιληφθεί κανείς, ότι φορείς της μαρξιστικής αθεΐας, είναι τα μαρξιστικογενή αριστερά κόμματα;  Αντί να παραθέτουν τις πολιτικές των απόψεις, ανακατεύουν μαζί με τις πολιτικές θέσεις των και την μαρξιστική αντίθεη πλάνη.  Όπως η καλοσύνη ενός μασόνου ποσώς δεν δικαιώνει τον δαιμονιώδη τεκτονισμό, έτσι και η οποιαδήποτε καλοσύνη ενός μαρξιστή, ποσώς δεν δικαιώνει τον αντίθεο μαρξισμό. 

Δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που υποτιμούν το αντιεκκλησιαστικό φρόνημα όσων ενστερνίζονται την αντίθεη μαρξιστική πλάνη.  Την υπόδειξη του Μακαριοτάτου σίγουρα τα μαρξιστικά κόμματα δεν πρόκειται να  την εφαρμόσουν. 

Εναπόκειται  λοιπόν στους Ορθόδοξους Χριστιανούς, το  πως πρέπει να ψηφίσουν.  «Οι ελιές με το λιγότερο δάκο φαίνονται ποιες είναι», κατά τη φράση του Αγίου Παϊσίου.  Η νοσηρή εμπάθεια όμως,  δεν αφήνει περιθώρια Ορθόδοξης σοβαρότητας και διάκρισης. 

http://thumbs.dreamstime.com/t/%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CF%82-45895160.jpg

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)