TRANSLATOR

Σελίδες

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΗΘΟΣ, Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

ΣΤΗ ΔΙΝΗ 
ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ  ΗΘΟΣ, 
Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

 http://www.skai.gr/files/1/tv%20%20photo%20archive/tv_photos_980_400/dokimanter/vatopaidi.jpg

(Εξ αφορμής παλαιότερης αναφοράς, του προσφάτως κοιμηθέντος Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου Νεκταρίου για την υπόθεση της  Μονής Βατοπαιδίου)

Του   Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
__________________
Ο προσφάτως κοιμηθείς μακαριστός Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος είχε φήμη πράου Ιεράρχου.  Προσωπικά δεν τον έχω γνωρίσει, αλλά μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση η χωρίς εμπάθεια εκτενής αναφορά του στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου το έτος 2011. 

Πολύ με ανέπαυσε όταν χωρίς ίχνος εμπαθείας αναφέρθηκε στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Έδωσε  μια ισορροπημένη τοποθέτηση στη δίνη των ακραίων τοποθετήσεων.  Στη δίνη της εμπαθούς αντιπαλότητας ενάντια στη Μονή Βατοπαιδίου, αλλά και στις νοσηρές ενέργειες όσων ιδιοτελώς τους στηρίζουν, κατέδειξε τον άλλο δρόμο τον ισορροπημένο και νηφάλιο τρόπο και χωρίς εμπάθεια  αναφέρθηκε με πόνο για τα λυπηρώς διαδραματιζόμενα τότε. 

Για όσους ειλικρινώς αγαπούν το Βατοπαίδι της Παναγιάς, είναι μαχαιριά η οποιαδήποτε εμπαθής αναφορά ενάντια στη Μονή Βατοπαιδίου.  Όμως  παρόμοια λύπη υπάρχει για την ιδιοτελή στήριξη των «φανατικών υποστηρικτών», κατά τον μακαριστό Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριο.  Αυτό που λυπεί ακόμα περισσότερο είναι η σιωπηρή συγκάλυψη αιρέσεων, κακοδοξιών και θεολογικών πλανών του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, λες και η ‘’αίγλη’’ του μοναχού αυτού είναι πάνω από τις αλήθειες της Πίστεώς μας. 

Όσο αφορά τις οικονομικές δραστηριότητες της Μονής, ο μακαριστός Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος δεν μίλησε σαν φλύαρος ελεγκτής, αλλά με Ορθόδοξη σοβαρότητα μίλησε ως Επίσκοπος, καταδεικνύοντας με  πόνο  την ολισθηρή εκκοσμίκευση που χαρακτήριζε τις ανταλλαγές εκείνες. 

«Ακόμη παρακαλώ τους φανατικούς υποστηρικτές του, να προσέχουν στις υπερβολές τους.  Πάντοτε ο φανατισμός αφήνει υπονοούμενα», τόνισε χαρακτηριστικά ο μακαριστός Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος.  Το ευχάριστό είναι ότι δεν είναι λίγοι «οι δικοί τους» που παραδέχονται με λύπη τη νοσηρότητα του πλήθους των οπαδών.  

Μέρος αυτών των φανατικών υποστηρικτών δια μέσου των ιδιοτελών ιστολογίων των, γίνονται οι μεταφορείς και όσων θεολογικών πλανών υπέπεσε ο ενθουσιαστικώς προβαλλόμενος π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός.  Κι όλα τούτα ένα επικίνδυνο πέπλο σιωπής τα συγκαλύπτει.  Θα έλθει όμως η περίοδος των «ισχνών αγελάδων» και τότε όλα τούτα θα είναι απλώς λυπηρές ενθυμήσεις του παρελθόντος.  Ζει Κύριος ο Θεός.

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)