TRANSLATOR

Σελίδες

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΟΥΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ‘’ΟΥΝΙΤΕΣ’’, Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

ΟΙ  ΟΥΝΙΤΕΣ  ΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ 
ΘΕΩΡΟΥΝ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ 
ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ‘’ΟΥΝΙΤΕΣ’’, 
Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

 http://www.ilmessaggeroitaliano.it/news/wp-content/uploads/2015/10/12049730_10204928882162159_4034039043395776082_n.jpg


Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
_____________________
Διαμαρτύρονται οι Ουνίτες της Καλαβρίας γιατί να τους αποκαλούν ουνίτες.  Προτάσουν ως δικαιολογητικό επιχείρημα ότι έχουν διατηρήσει στο πέρασμα των αιώνων, όσο μπορούσαν,  την κοινωνία με την μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, μέχρι που βρήκαν την ‘’πατρότητα’’ στην ‘’εκκλησία’’ της Ρώμης.


Εάν οι της Καλαβρίας ουνίτες αναγνώριζαν ως Μητέρα Εκκλησία το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως θα αναγνώρισαν και τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως πνευνατικό πατέρα τους και όχι την πατρότητα ‘’εκκλησία’’ της Ρώμης,  όπως το ‘’απατηλό’’ λογοπαίγνιο αυτό που μόνο τον ανθρωπάρεσκο ψυχισμό ενός οικουμενιστή είναι δυνατό να συγκινήσει.

Πως όμως έγιναν Παπικοί Ουνίτες από Ορθόδοξοι οι Ουνίτες της Καλαβρίας;  Βρήκαν την πατρότητα στην ‘’εκκλησία’’ της Ρώμης ή οι Παπικοί με δόλιο τρόπο και αφόρητες πιέσεις τους έκαναν Ουνίτες;  Η Παπική ιστορία μετά την αποκοπή των από την Εκκλησία, γέμει από εγκλήματα και δολιότητες κατά των Ορθοδόξων.

Διαμαρτύρονται οι Ουνίτες της Καλαβρίας γιατί να τους αποκαλούν ουνίτες. Μη λησμονούν οι Ουνίτες της Καλαβρίας ότι η Ουνία είχε την απαρχή στην Παπική σύνοδο του Λατερανού το έτος 1215 μ.Χ., καθώς και στη γνωστή Βούλα του Πάπα Ιννοκεντίου Δ΄.  Όμως  στην Πολωνία βρήκε την πρώτη πραγμάτωσή της από ιησουίτες μοναχούς. 

Η Ουνία δημιουργήθηκε από τους Ιησουίτες (Ποσεβίν και Σάργκα), στην Πολωνία, με σκοπό τον εκλατινισμό των Ορθοδόξων της Πολωνίας και της Νοτιοδυτικής Ρωσσίας.  Προς τούτο βοηθήθηκαν και από το βασιλιά της Πολωνίας Σιγισμούνδο τον Γ΄. 

Επίσημα δηλαδή οι Ουνίτες, είχαν εμφανιστεί στη σύνοδο της Βρέστης και αυτοαποκλήθηκαν ‘’Ουνιτική Ορθόδοξη εκκλησία’’.  Ο Πάπας Κλήμης ο Η΄  «επέτρεψε» να διατηρήσουν τα «ανατολικά έθιμα», (όπως η παπικοί κατά απαράδεκτο τρόπο κάλεσαν την  ορθοδόξη πίστη ).  Η λέξη ουνία έλκει την καταγωγή της από την πολωνική γλώσσα καθότι η λέξη αυτή είναι πολωνικο-λατινικής προέλευσης.

Προστρέχοντας  κανείς σε Παπικές πηγές θα αντιληφθεί το δόλιο της δημιουργίας των. Οι  ουνιτικές ‘’εκκλησίες’’, στο Das Typisch Κatholisch Lexicon, (το οποίο θα μπορούσαμε να καλέσουμε ως  μια Τυπική Καθολική Εγυκλοπαίδεια) σε κείμενο που υπογράφει ο Eckhard Bieger, αναφέρονται δολίως ως εκκλησίες που έχουν την ορθόδοξη παράδοση (orthodoxer Tradition Kirtchen), προσθέτοντας ότι είναι ενωμένοι με τη Ρώμη (die mit Rom vereint).   

Ο παπικός δόλος είτε επιδεικνύοντας την αγριότητα, με τους διωγμούς κατά των Ορθοδόξων, είτε με «χαμόγελα» δολίου διπλωματικής αβρότητας, είτε με την ουνιτική δολιότητα, έχει αυξήσει τους αποκομμένους από την Μία Αγία Εκκλησία.  Εμείς θλιβόμαστε που οι Ορθόδοξοι της Καλαβρίας έγιναν Ουνίτες, δηλαδή προβατόσχημοι  Παπικοί.

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)