Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)

TRANSLATOR

Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ 
ΤΗΣ  ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ,
Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου

(Απόπειρα αφαίρεσης της Λαύρας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ποτσάγιεφ και της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, από τους σχισματικούς)

Του   Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
__________________
Στην πρόσφατη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσσίας που συνήλθε στις 24 Δεκεμβρίου 2015 στην Πατριαρχική και Συνοδική κατοικία της Ιεράς Μονής Αγίου Δανιήλ Μόσχας (σύμφωνα με τη mospat.ru.gr), μεταξύ άλλων έγινε αναφορά και στα δεινά που υποφέρουν οι Ορθόδοξοι της Ουκρανίας από τους σχισματικούς.  Ο Πατριάρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας  Κύριλλος, εξέφρασε τη στήριξή του στο Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας  Ονούφριο. Ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας  Ονούφριος,  είναι μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας 


«Η μόνη ελπίδα που έχω είναι ότι υπάρχει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, η Εκκλησία ομολογήτρια, η οποία πράγματι ενώνει το λαό σήμερα, και τη Δύση και την Ανατολή, και το Βορρά και το Νότο και η οποία με ταπείνωση αλλά θαρραλέως μιλά την αλήθεια και οδηγεί τους ανθρώπους και οδηγεί τους ανθρώπους στην ένωση», επεσήμανε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Την ανησυχία του εξέφρασε και ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος, με έγγραφη έκκληση προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Π. Ποροσέγκο, για τις πολλαπλές όπως τις χαρακτήρισε παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πιστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Αναφέρθηκε στην απόπειρα αφαίρεσης των δύο ιερών προσκυνημάτων, της Λαύρας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ποτσάγιεφ και της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, από την καλούμενη ‘’Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Κιέβου’’ των Σχισματικών.  Η καταληκτική σημείωση «…διότι δεν έχομε ευχαριστιακή και εν προσευχαίς κοινωνία με θρησκευτικές οντότητες οι οποίες περιέπεσαν στο σχίσμα», καταδεικνύει και το τι είναι οι σχισματικοί αυτοί για την Εκκλησία.

Την ανησυχία του εξέφρασε επίσης και ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, με επιστολή του προς τον Πατριάρχη Μόσχας και  πασών των Ρωσσιών Κύριλλο και με αναφορές στα δεινά που υποφέρουν οι Ορθόδοξοι της Ουκρανίας από  τους σχισματικούς.  Χαρακτηριστική είναι και η σημείωσή του ότι  «οι Ορθόδοξες Εκκλησίες έχουν προ πολλού απορρίψει τους σχισματικούς του λεγομένου ‘’Πατριαρχείου Κιέβου’’ και είναι Ορθόδοξοι μόνο κατ’ όνομα».

Κι όλα τούτα γίνονται ακόμα πιο λυπηρά όταν καταλαβαίνουμε την άλλη ‘’έγνοια’’ των βατικάνειων για το σχίσμα αυτό που ταλαιπωρεί την Ορθόδοξη Μητρόπολη  Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας.  Θα ήταν άτοπο να αναφερθούμε σε λύπη των Ουνιτών για τα δεινά που υποφέρουν οι Ορθόδοξοι της Ουκρανίας από τους σχισματικούς.

Πέρυσι ο Μarco Tosatti σε πρωτοσέλιδο άρθρο του, στην Vatican Insider (21 Ιουνίου 2014), που τιτλοφορείτο  «Ο Πατριάρχης Κύριλλος, είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Ουκρανία», προβάλλοντάς  τα λόγια του Υπουργού Πολιτισμού της Ουκρανίας Volodymyr Yushkevych, για  την πιθανολογούμενη τότε επίσκεψη του Πατριάρχου Μόσχας Κυρίλλου στην Ουκρανία. Και η αιτία  όπως ανέφερε τότε ο Μarco Tosatti, ήταν η στάση  του Πατριάρχου Μόσχας Κυρίλλου, απέναντι στην Ουνιτική Ουκρανική ‘’εκκλησία’’.

Επίσης  σε παλαιότερο άρθρο του ο Marco Tosatti  στην Vatican Insider (5 Ιουνίου 2014), σχολιάζοντας τη στάση του Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου με τίτλο  «Όλες οι μάχες του Κυρίλλου»,  άφηνε να διαφανεί η «βατικάνειος λύπη», για την Ορθόδοξη στάση του.

Ο αρθογράφος αυτός φυσικά δεν παρέλειψε να προσθέσει και την ευχαριστία της Συνόδου της Ουνιτικής Ουκρανικής ‘’εκκλησίας’’ προς τον Πάπα Φραγκίσκο «που τους στήριξε με τις προσευχές του και έκανε εκκλήσεις για ειρήνη και δικαιοσύνη στην Ουκρανία». Ο σχολιασμός είναι περιττός.  Όλα τούτα επαυξάνουν τα δεινά των Ορθοδόξων της Ουκρανίας από τους σχισματικούς, γιατί καραδοκεί η άλλη ‘’έγνοια’’ των Ουνιτών της Ουκρανίας.

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)