TRANSLATOR

Σελίδες

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων γιά τήν "Πανορθόδοξο" Σύνοδο στά μέρη τους!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων
γιά τήν "Πανορθόδοξο" Σύνοδο στά μέρη τους!
http://christianity-together.edu.gr/portal/wp-content/uploads/2014/01/%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF-2014-01-15-12.20.40-AM-150x150.png
http://www.analipsi-village.gr/site/images/stories/map.gif

Ἀγαπητοί μας Κρητικοί Θεολόγοι, μᾶλλον ζεῖτε σέ ἄλλον κόσμο! κτός ἀπό τά ὡραῖα λόγια "καλῶς ὁρίσματος" τῆς "Μεγάλης" Συνόδου στά μέρη σας, ἐνημερωθεῖτε ὅσο εἶναι καιρός γιά τό τί ἀκριβῶς "καλῶς ὁρίζετε", καί λάβατε ἐγκαίρως ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΣ ΟΡΘΩΣ τά μέτρα σας, πρίν χαρακτηρισθεῖτε ὡς ἡ κερκόπορτα "καλῶς ὁρίσματος" τῆς Παναίρεσης-Πανθρησκείας τοῦ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ στήν Ἑλλάδα μας, καί μουτζουρωθεῖ ἐξ ἅπαντος τό ἡρωικό νησί σας μέ μαῦρα μελάνια στήν Ἱστορία τῆς Ὀρθοδόξου Θεολογίας καί στά ἔσχατα χρόνια πού διανύουμε!


 
Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Ο παγκρήτιος σύνδεσμος Θεολόγων χαιρετίζει την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης συνόδου στη Κρήτη.
Τα μέλη του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων εξέδωσαν ανακοίνωση για την Πανορθόδοξη σύνοδο και αναφέρουν: πληροφορηθήκαμε με αγαλλίαση και χαρά τη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, από 16 έως 27 Ιουνίου 2016, στην Κρήτη.
        Οι Θεολόγοι της Κρήτης συνεορτάζομε για το μεγάλο εκκλησιαστικό γεγονός, το οποίο πληροί όλους τους Ορθοδόξους με αισθήματα αισιοδοξίας και αναστάσιμης ελπίδας. Ως ταπεινά μέλη της Εκκλησίας, με παρακαταθήκη το Κυριακό λόγιο «από Ιεροσολύμων μη χωρίζεσθαι, αλλά περιμένειν την επαγγελίαν του Πατρός», προσβλέπομε στην εόρτια ημέρα της Ορθοδοξίας ως επιβεβαίωση της Πεντηκοστής, ως μαρτυρία της πνοής του Παρακλήτου.

        Αναγνωρίζοντας την ιστορική σημασία της χαρμόσυνης είδησης, συγχαίρομε την τοπική μας Εκκλησία, την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης και τις Ιερές Μητροπόλεις της Κρήτης, καθώς επίσης όλως εξαιρέτως τη Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ιδιαιτέρως συγχαίρομε την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, επειδή επί της θεοφιλούς Πατριαρχείας του, με τη δική του σεπτή και υψηλή συμβολή, ευοδούται η σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Επιπλέον, συγχαίρομε την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα για τα υψηλά καθήκοντα της Προεδρίας σε αυτήν. Ευχόμαστε να έχει την από Θεού δύναμη. για την αίσια έκβαση αυτού του υψηλού οικουμενικού εκκλησιαστικού καθήκοντος.

        Δοξάζομε το Πανάγιο Πνεύμα το οποίο «όλον συγκροτεί τον θεσμόν της Εκκλησίας». Ο Άγιος Τριαδικός Θεός μας αξιώνει να ζήσομε το γεγονός το οποίο ανέμεναν οι χριστιανοί επί αιώνες. Η τιμή και η ευθύνη είναι μεγάλη επειδή η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος πρόκειται να συνέλθει στη Μεγαλόνησό μας. Προσευχόμαστε να φανούμε αντάξιοι αυτής της μεγάλης τιμής και ευλογίας.

       Ο Σύνδεσμός μας, με την ευλογία της τοπικής μας Εκκλησίας, της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης και των κατά τόπους Ιερών Μητροπόλεων, προτίθεται να αναλάβει δράσεις προκειμένου να ενημερωθούμε όλοι μας περισσότερο και να μετέχουμε ταπεινά, από τη δική μας θέση, στο μεγάλο γεγονός της Εκκλησίας.

        «Προσκαρτερούντες ομοθυμαδόν τη προσευχή και τη δεήσει», ευχόμαστε ταπεινά για την ευόδωση των ιερών σκοπών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και τις κατά Θεόν αποφάσεις της".


Πηγή: ekklisiaonline.gr
http://katanixis.blogspot.gr/2016/02/blog-post_52.html


Τό παρόν ἄρθρο ἐστάλη στό email
τοῦ Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων
γιά τήν ἔγκαιρη ἐνημέρωση τῶν ἐν Χριστῷ ἀδελφῶν, ἐδῶ:
ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
ΘΕΤΙΔΟΣ 13, 713 04 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τηλ. 6944712278 και 6932878528
Παραθέτουμε τήν ἠλεκτρονική διεύθυνση καί τά στοιχεῖα
γιά ὅσους ἐπιθυμεῖτε ἐπικοινωνία μαζί τους,
προκειμένου νά βοηθήσετε τήν κατάσταση πρίν νά εναι ἀργά!
Ἱστολόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ http://kaiomenivatos.blogspot.gr/   

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)