Σελίδες

TRANSLATOR

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΤΑ ΚΟΠΕΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ, ΩΣ ΕΞΑΡΧΙΑ ΦΑΝΑΡΙΟΥ, ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΑΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ! & Ἀνακοίνωση τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἐσφιγμένου, γιά τά παραμύθια τῆς Χαλιμᾶς πού "πλέκουν" στό διαδίκτυο Φαναριώτικες κλωστές!

ΤΑ ΚΟΠΕΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ, 
ΩΣ ΕΞΑΡΧΙΑ ΦΑΝΑΡΙΟΥ, 
ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΑΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ!
&
Ἀνακοίνωση τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἐσφιγμένου, 
γιά τά παραμύθια τῆς Χαλιμᾶς πού "πλέκουν" στό διαδίκτυο Φαναριώτικες κλωστές! 
Esfigmenou Monastery Agion oros Greece

Πρίν λίγες ἡμέρες ἔγινε πανικός στό διαδίκτυο, μέ εἰδήσεις πού ἐνέπλεξαν τούς γνωστούς ἀγωνιστές Ἐσφιγμενίτες Πατέρες ἐξ Ἁγίου Ὄρους, ὅτι δῆθεν διαβουλεύονται μέ τήν Ἱερά Κοινότητα Ἁγίου Ὄρους, γιά τήν πλήρη ἐπανένταξή τους (τοὐτέστι ἐπαναφορά μνημοσύνου), μέ ὅλες τίς ὑπόλοιπες Μονές. Θυμίζουμε τήν σχετική ἀνάρτησή μας: 

Συνεχίζουμε σήμερα μέ νεότερη ἐνημέρωση καί μέ τήν Ἀνακοίνωση τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἐσφιγμένου Ἁγίου Ὄρους, γιά νά τελειώσει τό "φαναριώτικο κέντημα" εἰς βάρος τῆς ὁμολογιακῆς τους ὑπόληψης.



Γράφει ὁ Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος, Θεολόγος
Εν όψει τς – ο μοι γένοιτο – ληστρικς Συνόδου τς Κρήτης, οι οικουμενισταί το Φαναρίου θέλουν να ισοπεδώσουν κάθε ορθόδοξη ομολογία οπουδήποτε προερχομένη εντός και εκτός Αγίου Όρους.
Την στιγμή που πολλές Ι. Μονές το Αγίου Όρους σκοπεύουν να κόψουν το μνημόσυνο το αιρετικο Πατριάρχου, η Εξαρχία προσεπάθησε με παπικό-φαναριώτικο τρόπο να κατασπιλώση την Ιερά Μονή Εσφιγμένου για την ομολογίαν της κατά τν αιρέσεων, και να ανυψώση την ΜΑΪΜΟΥ-Εσφιγμένου το κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος επί πολλά χρόνια αποδεικνύει ότι δεν πιστεύει σε τίποτα παρά μόνο στην δόξα και στον πλούτο. Αν εχε μετάνοια ο κ. Βαρθολομαίος, θα προέβαινε στις απαραίτητες ενέργειες με τις οποίες θεραπεύεται το σχίσμα και επανέρχεται η μνημόνευσή του και το συλλείτουργο, και – το πιο σημαντικό – επανέρχεται η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Πρέπει να εξαφανισθούν:
       Άρση τν αναθεμάτων κατά τν παπικν και άρση τς ακοινωνησίας τό 1965 (Σύνοδοι Μ. Φωτίου καί Μιχαήλ Κηρουλαρίου).
       Ένταξη ως οργανικν μελν στό Παγκόσμιο Συμβούλιο τν «Εκκλησιν» όλων τν Ορθοδόξων Εκκλησιν (σταδιακά). Ας σημειωθή ότι ο πάπας ποτέ δέν δέχθηκε νά γίνει οργανικό μέλος το Π.Σ.Ε. γιά νά μή ομολογήσει τήν εξίσωσή του μέ τίς λοιπές Εκκλησίες πού τίς βλέπει σάν «απολωλότα πρόβατα» τς μάνδρας του!
      Συμφωνία το Σαμπεζύ το 1990 γιά ένωση μέ τους Μονοφυσίτας (η 4η Οικουμενική Σύνοδος κατεδίκασε το Μονοφυσιτισμό).
      Συμφωνία το Μπαλαμάντ το Λιβάνου το 1993 περί αναγνωρίσεως τς παπικής ως ισοτίμου καί ισοκύρου Εκκλησίας, αναγνωρίζοντας τά μυστήριά της, θεωρώντας την «Αδελφή Εκκλησία» και δεύτερο πνεύμονα τς Εκκλησίας. Δηλαδή πλήρης άρνησις στήν πράξη τς Μίας Αγίας το Συμβόλου τς Πίστεως Εκκλησίας το Χριστού.
      Αποδοχή τς «Θεωρίας τν Κλάδων» στο Πόρτο Αλέγκρε το 2006, ότι η Ορθοδοξία μαζί με τίς προτεσταντικές παραφυάδες αποτελούν την «Μία Εκκλησία».
      Αναγνώρισις εις τήν Ραβένναν (2007) το Πρωτείου το πάπα.
      Η αλλαγή το Ημερολογίου προς συνεορτασμόν Ανατολς και Δύσεως (1924).
Για τα γεγονότα γύρω από το θέμα τς Ιεράς Μονς Εσφιγμένου και Πατριαρχείου, παρουσιάζουμε την ανακοίνωση τς Ι. Μονς και το ρεπορτάζ τς εφημερίδος Ελεύθερη Ώρα..
Υπάρχουν επίσης πληροφορίες που αναφέρουν ότι η αδελφότητα όχι μόνο μένει σταθερή και αμετακίνητη στην μη-μνημόνευση το οικουμενιστο κ. Βαρθολομαίου, αλλά επίσης ελέγχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο που ερωτοτροπεί με τους αμετανόητους Παπικούς. Διότι το ζητούμενο δεν είναι η μνημόνευση το κ. Βαρθολομαίου, αλλά η μετάνοιά του και η μεταστροφή του στην Ορθοδοξία.
Εκτός τν πατέρων τς Ι.Μ. Εσφιγμένου, υπάρχουν στο Άγιο Όρος και άλλες εκατοντάδες Αγιορείται πατέρες που έκοψαν το μνημόσυνο το Πατριάρχου, αγωνιζόμενοι κατά τς Παναιρέσεως και Πανθρησκείας το Οικουμενισμο.

Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος,
Θεολόγος

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ:
Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση προς ψευδή και εκ του πονηρού δημοσιεύματα.

Εκ του πονηρού συμφέροντα του Αγίου Όρους, που πνέουν τα λοίσθια, διαδίδουν σκοπίμως ψευδεις ειδήσεις.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών, η Γνήσια και Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου, προσκλήθηκε σε διαβούλευση με μόνο και αποκλειστικό θέμα την «διοικητική επαναφορά» της στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και στα όργανα αυτής.

Οι συνομιλίες έως τώρα απέβησαν άκαρπες, επιτίμια και αγκυλώσεις παραμένουν.

Η Ιστορική και Γνήσια Ιερά Μονή Εσφιγμένου πάντα πιστή στον αγώνα της Ορθοδοξίας.

Κάθε άλλο εκτός των ανωτέρω…ψευδές.
 




Ἡ ἀνακοίνωση καί μικρό ρεπορτάζ καί ἐδῶ:
(http://www.elora.gr/portal/ellada/6976-%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE-%CE%B5%CF%83%CF%86%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85)

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)