Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)

TRANSLATOR

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Θεολόγοι Ν. Λάρισας: Η αλήθεια για τα θρησκευτικά του «Νέου» Σχολείου. "Επιχειρούν να περάσουν στους Έλληνες Ορθόδοξους μαθητές δεσμά θρησκειολογικού συγκρητισμού και προσηλυτισμού"!!!

Θεολόγοι Ν. Λάρισας: 
Η αλήθεια για τα θρησκευτικά 
του «Νέου» Σχολείου. 
"Επιχειρούν να περάσουν 
στους Έλληνες Ορθόδοξους μαθητές 
δεσμά θρησκειολογικού 
συγκρητισμού και προσηλυτισμού"!!!


Την έντονη διαμαρτυρία της προς το Υπουργείο Παιδείας για «τον βανδαλισμό, την ιεροσυλία και τη φαλκίδευση του μαθήματος των θρησκευτικών» εκφράζει, με ανακοίνωση του, το παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων Ν. Λάρισας, το οποίο καλεί το υπουργείο «να κάνει χρήση της δημοκρατικής του ευαισθησίας και να παγώσει τα νέα προγράμματα Σπουδών των θρησκευτικών».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων Ν. Λάρισας «όλο το πανελλήνιο ζει εδώ και μέρες την έντονη αντιπαράθεση πάνω στο ζήτημα των νέων θρησκευτικών που θέλει να επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας στα Ορθόδοξα Ελληνόπουλα, χωρίς να ερωτηθούν οι γονείς τους, χωρίς να ερωτηθεί η πλειοψηφία των θεολόγων εκπαιδευτικών, χωρίς να ερωτηθεί καν η Εκκλησία της Ελλάδας, διά των επισήμων οργάνων της. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας επιχειρούν να περάσουν στους Έλληνες Ορθόδοξους μαθητές δεσμά θρησκειολογικού συγκρητισμού και προσηλυτισμού με τη δικαιολογία της βελτίωσης του θρησκευτικού μαθήματος και την προώθηση μιας υποτιθέμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.
Το Υπουργείο Παιδείας με λάβαρο το αραχνιασμένο στερεότυπο ότι το μάθημα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αγωγής έχει κατηχητικό – ομολογιακό χαρακτήρα προσπαθεί να πείσει τους τυχόν αφελείς για την αναγκαιότητα των προτεινόμενων αλλαγών. Ποιον κοροϊδεύουν; Ας αφήσουν στην άκρη τις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις. Ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τι έγραψαν επί λέξει οι ίδιοι, τι έγραφε η ολιγομελής ομάδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τα σχολικά εγχειρίδια Δημοτικού και Γυμνασίου προηγούμενων ετών, που τώρα τα θεωρούν δήθεν ομολογιακά και πρέπει να τα αντικαταστήσουν: «Η θρησκευτική ύλη -έγραφαν- προσεγγίζεται με πνεύμα διαλόγου, ελευθερίας και καταλλαγής, χωρίς ομολογιακή εμμονή (sic), κατηχητισμό, φανατισμό ή μισαλλοδοξία» (Τα θρησκευτικά στο Σύγχρονο Σχολείο, Αθήνα 2013, σελ. 10).
Αλλά ας έρθουμε στην πράξη. Το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους Θεολόγους εκπαιδευτικούς και τους δασκάλους να διδάξουν τη νέα ύλη, χωρίς οι μαθητές να έχουν το αντίστοιχο σχολικό εγχειρίδιο.
Αυτό, σύμφωνα με τον Υπουργό, θα το πάρουν του χρόνου! Το Υπουργείο, επίσης, θίγει το μίνιμουμ των θρησκευτικών ωρών διδασκαλίας, καταργώντας από φέτος δύο ώρες διδασκαλίας, 1 στην Ε΄ και 1 στην Στ΄ Δημοτικού. Το Υπουργείο Παιδείας από την Γ΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου εισάγει 4 αιρέσεις (Ιουδαϊσμός, Μωαμεθανισμός, Καθολικισμός, Προτεσταντισμός,) και 4 ειδωλολατρίες (Ινδουισμός, Βουδισμός, Ταοϊσμός, Κομφουκιανισμός), αποφεύγοντας τον χαρακτηρισμό τους. Η διαθρησκειακή ύλη των οκτώ νέων εισαγόμενων θρησκειών σε όλες τις τάξεις, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, όπως είναι επόμενο, αποδυναμώνουν κατά 80% τουλάχιστον την Ορθόδοξη χριστιανική ύλη. Και το υπουργείο Παιδείας, εκτός του ότι κωφεύει στην επίσημη φωνή της Εκκλησίας ότι αυτό που κάνει είναι επικίνδυνο και απαράδεκτο, αποδεικνύεται αντικειμενικά μη φιλικό, αφού προσθέτει πολλαπλάσια θρησκευτική ύλη και αντί να αυξήσει τις απαιτούμενες ώρες θρησκευτικών, τις μειώνει ακόμα περισσότερο. Εκτός αυτού οι Ορθόδοξοι μαθητές, εξ απαλών ονύχων, δέχονται αντισυνταγματικά ωμό και βάναυσο προσηλυτισμό, τη στιγμή που ούτε οι Ισραηλίτες, ούτε οι Μωαμεθανοί, ούτε οι Ρωμαιοκαθολικοί, εντός Ελλάδας, έχουν στα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών τους παρόμοια διαθρησκειακή ύλη».

Και η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων Ν. Λάρισας καταλήγει: Καλούμε το Υπουργείο να αφουγκραστεί τις προτάσεις και τη διακριτή και νηφάλια φωνή της Εκκλησίας. Το καλούμε να διασώσει την αξιοπρέπειά του, να αντισταθεί στην παρακμή, να αντισταθεί στην έξωθεν μεθοδευμένη υποβάθμιση και καταστρατήγηση του μαθήματος της Ορθόδοξης χριστιανικής αγωγής, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι μια κατοχική κυβέρνηση που συνεργάζεται με εκείνους που επιδιώκουν όχι μόνο την οικονομική εξόντωση αυτού του λαού, αλλά και την πνευματική του υποδούλωση. 


Πηγή: 
http://www.vimaorthodoxias.gr/arxeio/item/89083-theologoi-n-larisas-i-alitheia-gia-ta-thriskeitika-tou-%C2%ABneou%C2%BB-sxoleiou

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)