Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙΟΜΕΝΗΣ ΒΑΤΟΥ.

TRANSLATOR


" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)
Σχόλια υβριστικά, κακεντρεχή, αγενή, ασεβή, προσβλητικά, αναπόδεικτα, χωρίς χριστιανικό ήθος ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ!

Σελίδες

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Καθηγητής Eugenio Capozzi Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης: Το lockdown έχει προαποφασιστεί από καιρό.Το σχέδιο είναι πολιτικό: ένα πείραμα στην αυταρχική αναδιοργάνωση κοινωνιών!

Καθηγητής Eugenio Capozzi 

Σύγχρονης Ιστορίας 

στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης: 

Το lockdown έχει προαποφασιστεί 

από καιρό!

Το σχέδιο είναι πολιτικό: 

ένα πείραμα στην αυταρχική αναδιοργάνωση κοινωνιών!

 


Eugenio Capozzi
Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στη Νάπολη/Università degli studi Napoli messinamagazine.it 25/12/20


Mια ανάρτηση του καθηγητή Eugenio Capozzi, καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Federico II της Νάπολης, στα κοινωνικά μέσα είναι άκρως διαφωτιστική για τα πέτρινα χρόνια του lockdown.
«Το γενικό lockdown έχει ήδη προαποφασιστεί πριν από κάποιο καιρό.
Όλες οι διακυμάνσεις αυτών των εβδομάδων είναι απλώς ένα παιχνίδι του καλού και του κακού αστυνομικού, μια τακτική για την επιβολή της απόφασης σταδιακά, ελέγχοντας τις αντιδράσεις κατά καιρούς.
Το σχέδιο είναι ολοφάνερο.


Δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση της υγείας, η οποία είναι υπό έλεγχο (εκτός από τις συνήθεις ανεπάρκειες σε ορισμένες περιοχές) και η οποία βλέπει πίεση στα νοσοκομεία χαμηλότερη από εκείνη που συνήθως συμβαίνει κάθε χρόνο για επιδημίες εποχικής γρίπης.
Οι θάνατοι και οι εντατικές προφανώς σε μεγάλο βαθμό αφορούν ηλικιωμένους που είναι άρρωστοι από άλλα θέματα, συχνά ήδη νοσηλευόμενοι – τα δεδομένα εμφανίζονται σε τοπική κλίμακα ακόμη και αν η κυβέρνηση είναι προσεκτική για να μην τα αποσαφηνίσει σε εθνικό επίπεδο. Εάν θέλαμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά την προστασία των ομάδων πολιτών που διατρέχουν κίνδυνο (σαφώς αναγνωρίσιμο με στατιστικά μέσα) θα ήταν αρκετό να παρακολουθήσουμε τους ηλικιωμένους με συγκεκριμένες ασθένειες μέσω βασικής ιατρικής και Usca, να τους χορηγήσουμε θεραπείες που είναι τώρα γνωστές στους πρώτους ύποπτους ιούς, να τους παρέχουν υπηρεσίες για την αποφυγή τους όσο το δυνατόν περισσότερο από το σπίτι και να συστήσουν στα μέλη της οικογένειάς τους να υιοθετήσουν την αυστηρότερη απόσταση μαζί τους.
Αλλά σαφώς οι κυβερνήτες δεν ενδιαφέρονται για αυτό. Το σχέδιο που έχει ήδη προγραμματιστεί από την άνοιξη είναι ένα άλλο, και εντελώς πολιτικό: ένα πείραμα στην αυταρχική αναδιοργάνωση κοινωνιών που λειτουργούν σε ένα πολύ συγκεκριμένο οικονομικό μοντέλο.
Πρόκειται για ένα σχέδιο όχι μόνο ιταλικό αλλά ευρωπαϊκό, το οποίο ξεκινά από τον γαλλο-γερμανικό άξονα και από τις Βρυξέλλες, και του οποίου η ιταλική κυβέρνηση είναι μόνο ένας από τους εκτελεστές (σσ. όπως και η ελληνική και η κάθε μια ευρωενωσιακή). Δεν είναι απαραίτητο να είμαστε συνωμοσιολόγοι για να το εντοπίσουμε: είναι ήδη εμφανές στην πατερναλιστική, ηθική συστροφή των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, των οποίων η εγγυήτρια είναι η Ursula von der Leyen.
Ο στόχος αυτών των πολιτικών τάξεων είναι να τονίσουν υπερβολικά τον ιό για να καταστρέψουν ό, τι απομένει από τη μικρομεσαία επιχείρηση, τον αυτόνομο τομέα υπηρεσιών, τους χώρους για «φυσική» εκπαίδευση, κοινωνικότητα και πολιτισμό και να τους αντικαταστήσει με κατανάλωση, ψυχαγωγία , διδασκαλία, κοινωνικότητα πλήρως ψηφιακές, ενσωματωμένες πλήρως από τις μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.
Η τρομοκρατική αφήγηση του Covid και τα lockdown είναι το εργαλείο για την πλήρη αντικατάσταση της κοινωνικοποίησης μέσα από τα κοινωνικά μέσα, τις σχολές και τις πανεπιστημιακές κοινότητες με πλατφόρμα διδασκαλίας εξ αποστάσεως, αγάπη και σεξ με εικονική θεματολογία, εστιατόρια και μπαρ με παράδοση φαγητού-ντελίβερι, κινηματογράφους και θέατρα με το Netflix, ψώνια με το Amazon , συναυλίες με απομακρυσμένες ζωντανές μεταδόσεις, αθλητισμός με κατ΄οίκον”προπόνηση” που διαχειρίζεται μια εφαρμογή, εργασία με κρατικές επιδοτήσεις ημι-αθλιότητας, κοινοτική θρησκευτική λατρεία με απόμερη πνευματικότητα χωρίς κοινωνική σημασία. Και, πάνω απ ‘όλα, για την εξάλειψη όλων των μορφών ελεύθερων, ανεξέλεγκτων πολιτιστικών ενώσεων, κύκλων, πολιτιστικών και πολιτικών κινημάτων, μετασχηματισμού της κοινωνίας των πολιτών σε μια πλειάδα μεμονωμένων ατόμων που περιορίζονται στο να είναι οπαδοί των πολιτικών ηγετών, σε ένα καθημερινό reality show, “και υπόκεινται στη συνεχή σφυρηλάτηση των ομόφωνων ειδήσεων του καθεστώτος που επέλεξαν για αυτούς από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθαρίζοντάς τα από αυτά που αποκαλούν fake news, δηλαδή, από οποιαδήποτε πηγή που δεν έχει εγκριθεί από το κύριο συγκρότημα πολιτικών μέσων.
Η επιτάχυνση αυτού του μετασχηματισμού θα επέτρεπε, για τις ευρωπαϊκές ελίτ, τη συγχώνευση του υπερ-τεχνο-καπιταλισμού στο εξωτερικό, του κρατικίστικου γραφειοκρατισμού της ΕΕ με μια επιδοτούμενη οικονομία και το κινεζικό αυταρχικό μοντέλο αγοράς.
Το μόνο εμπόδιο που μπορεί να παραμείνει μεταξύ του σχεδίου και της εφαρμογής του είναι η αντίδραση, η αντίσταση, η κινητοποίηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών των πολιτών, των τάξεων και των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν αποφασίσει να θυσιάσει. Από την ικανότητά τους στην εξέγερση, από την ικανότητά τους να συντονίζουν, δίνοντας ζωή σε ένα συνεκτικό κοινωνικό και πολιτικό μπλοκ για να αντικαταστήσουν μια πλέον ανύπαρκτη πολιτική εκπροσώπηση, εξαρτάται από το εάν το τεχνο-αυταρχικό πείραμα θα πετύχει ή θα κηρυχθεί αποτυχημένο, ή τουλάχιστον ετεροχρονισμένο. “

 

Πηγή:

https://dimpenews.com/2021/02/20/%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%b3%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%82-eugenio-capozzi-%cf%83%cf%8d%ce%b3%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)