TRANSLATOR

Σελίδες

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Οι Καθηγητές της Λειτουργικής και του Κανονικού Δικαίου «καταπίνουν την κάμηλον»;

Οι Καθηγητές της Λειτουργικής 

και του Κανονικού Δικαίου 

«καταπίνουν την κάμηλον»;


 

Ανατρέπεται η «εορτών εορτή», η «πανήγυρις των πανηγύρεων», και οι διδάσκαλοι της Θεολογίας συναινούν διά της σιωπής! Καταπατάται η βούλησις των Αγιών Πατέρων της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου και δεν ευρίσκεται ένας Κανονολόγος να ορθώσει ανάστημα! Αποδομείται πλήρως η Ορθόδοξη Λατρεία και δεν υψώνει την φωνήν του ουτε ένας Λειτουργιολόγος! Για ποιό λόγο μετέχουν σε επιτροπές της Εκκλησίας της Ελλάδος; Για δημόσιες σχέσεις ή για να εκφέρουν άποψιν; Διότι άποψη έχουν και την επιβάλλουν στους φοιτητές, αλλά στους Αρχιερείς δεν τολμούν, μήπως διότι θα χρειαστούν κάποια εξυπηρέτηση;

Θυμάμαι κάποτε όταν συμφοιτητής ρώτησε τον Καθηγητή της Λειτουργικής κ. Παναγιώτη Σκαλτσή, το εξής:

«- Κύριε Καθηγητά, θα μπορούσαμε ενδεχομένως το «Σιγησάτω πάσα σαρξ…» να το ψέλνουμε και άλλες φορές μέσα στο έτος και όχι μόνο το Μ. Σάββατο;»

Ο Καθηγητής εξανέστη μόνο από το ερώτημα! Συνοφρυωμένος απάντησε σε πολύ αυστηρό τόνο:

«-Τι είναι αυτά που λέτε; Ανατρέπεται όλη η λειτουργική παράδοση! Ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο!»

Ο κ. Σκαλτσής «υπέρμαχος της λειτουργικής παραδόσεως» είχε ζήλο μόνο για τον φοιτητή; Τότε ανατρεπόταν η λατρεία, ενώ τώρα όλα βαίνουν καλώς;

Δεν είναι όμως μόνο αυτός αλλά και πολλοί άλλοι, που σπεύδουν να δικαιώσουν την λειτουργική μόρφωση του κ. Μητσοτάκη! Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «nyxthimeron.com» της 21ης Απριλίου 2021 και αναπαράγεται έκτοτε και σε άλλες ιστοσελίδες κείμενο του Αρχιμ. Νικοδήμου Σκλέπα, ο οποίος μεταξύ άλλων γράφει:

«Ποιος μας είπε ότι σώνει και καλά πρέπει να πούμε «Χριστός Ανέστη» στις 12; Μήπως η αποστολική ή η αρχαία παράδοση της εκκλησίας; Όχι!»

Αμφισβητεί και την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία τόσα χρόνια είχε ορίσει τα μεσάνυκτα; Αυτά φρονεί και ο Μητροπολίτης του; Δεν του υπέδειξε κανείς τον 89ο Κανόνα της Πενθέκτης; Αυτή η σύγχυση επικρατεί, επειδή αυτοί που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν την αλήθεια «προτιμούν το συμφέρον», για να παραφράσουμε από τους αίνους της Μ. Τετάρτης, που μιλούν για την προδοσία.

Οι Πανεπιστημιακοί φοβούνται ότι, αν αντιδράσουν, η Κυβέρνηση θα προβεί σε στέρηση μισθού ή ισχύει γι’ αυτούς το θουκυδίδειον «το δε σώφρον του ανάνδρου πρόσχημα»; «Ουαί υμίν», Πανεπιστημιακοί, «ὁδηγοὶ τυφλοί, οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες»!

Νικόλαος Τ.

 

 

Πηγή:

https://orthodoxostypos.gr/%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%b3%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85/ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)