TRANSLATOR

Σελίδες

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Από Σεπτέμβριο με εφαρμογή σκαναρίσματος barcode τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς

Από Σεπτέμβριο 

με εφαρμογή σκαναρίσματος barcode 

τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς

 


 

Αν πριν από λίγα χρόνια σου έλεγε κάποιος ότι για να στείλεις το παιδί σου στο σχολείο θα έπρεπε να γίνει χρήση σκαναρίσματος με εφαρμογή barcode, θα τον έλεγες σίγουρα "ψεκασμένο". Και όμως σήμερα αυτό γίνεται πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει εκπαιδευτικούς και τις γυναίκες που είναι δικαιούχοι του προγράμματος για τους δωρεάν παιδικούς σταθμούς μέσω του ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμό 78812 από 15/7/21 που υπογράφουν ο Υπουργός Επικρατείας κ. Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Τσακίρης, η Υφυπουργός Εργασίας κ. Μιχαηλίδου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας, έρχεται να κάνει όλες τις συνωμοσίες μέρος της καθημερινότητας των παιδιών που από 1η Σεπτεμβρίου θα πάνε στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ οι δικαιούχες μητέρες του προγράμματος, άνεργες ή μονογονεϊκές οικογένειες, θα πρέπει να εκδόσουν έναν γραμμωτό κώδικα (barcode) τον οποίο θα χρησιμοποιούν δύο φορές καθημερινά, μια κατά την παράδοση του παιδιού στον παιδικό σταθμό και μια κατά την παραλαβή του.

Συγκεκριμένα διαβάζουμε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:

"γ) Να καταγράφουν την είσοδο και έξοδο των παιδιών και λοιπών ατόμων στις δομές του Προγράμματος, με χρήση ειδικής εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας που θα διαθέτει η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στους συμμετέχοντες Φορείς, μέσω  του  ιστότοπου  του  Προγράμματος.  Η  εν  λόγω  εφαρμογή θα χρησιμοποιείται για τη σάρωση του γραμμωτού κώδικα (barcode) που θα βρίσκεται εκτυπωμένο σε ειδικό έγγραφο που θα φέρουν οι ωφελούμενοι κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εξυπηρετούμενων ατόμων".

Σίγουρα αυτό σου θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Και όμως από 1η Σεπτεμβρίου 2021 θα είναι η καθημερινότητα χιλιάδων παιδιών που πλέον θα "σκανάρονται" δις ημερησίως από τους εκπαιδευτικούς / παιδαγωγούς τους στα πλαίσια της "διασφάλισης της ορθής εφαρμογής του προγράμματος".

Τα παιδιά πλέον εκπαιδεύονται από τη βρεφική τους ηλικία στο σκανάρισμα. Οι επόμενοι πολίτες πρέπει να είναι πειθήνιοι.

Φυσικά το κρατικό σύστημα επιβολής ξεκίνησε από τους αδύναμους που αδυνατούν για άλλη μια φορά να αντιδράσουν.

Τις γυναίκες που είναι μόνες στον κόσμο με μικρά παιδιά. Που εάν δεν τα στείλουν στον παιδικό σταθμό θα χάσουν κοινωνικά επιδόματα, το μισθό τους και εν τέλει τα ίδια τους τα παιδιά από αδυναμία να τα ζήσουν.

Να υποθέσουμε μάλιστα ότι τα επόμενα χρόνια, το Κράτος θα αναζητήσει πιο πρακτικούς τρόπους για το σκανάρισμα, με το επιχείρημα ότι "θέλουμε να απαλλάξουμε τους γονείς των παιδιών από την υποχρέωση να κουβαλάνε το χαρτί επάνω τους"...

με πληροφορίες από http://www.freepen.gr/2021/07/barcode.html

 

Πηγή:
https://ellhnes.net/%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%83%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BC/ 
 
 
 
Συναφές ἄρθρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)