Σελίδες

TRANSLATOR

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Χωρίς Μάσκες: Ονειρευόμαστε έναν κόσμο με αδελφές θρησκείες και αδελφούς λαούς ! - θα προλάβουν;

 

Χωρίς Μάσκες: 

Ονειρευόμαστε έναν κόσμο 

με αδελφές θρησκείες 

και αδελφούς λαούς !

- θα προλάβουν;

 

AAPfnQB.jpg

 

ΠΕΣΑΝ  ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ !!!!

 

AAPfogB.jpg

 

 

Υπέρ της ειρήνης προσευχήθηκαν από κοινού ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος, παρουσία του αρχιεπισκόπου του Κάντερμπερι Τζάστιν Ουέλμπι, στον προαύλιο χώρο του Κολοσσαίου σήμερα, Πέμπτη, στη Ρώμη.

Καθ' όλη τη διάρκεια της τελετής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας ήταν στην κεντρική θέση της εξέδρας που είχε στηθεί έξω από το αμφιθέατρο Φλάβιο.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη διεθνή συνάντηση θρησκειών και πολιτισμών, η οποία οργανώθηκε στην Ρώμη από την καθολική κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου.

«Κύριε, προστάτεψέ μας, ώστε να μπορέσει κάθε περιοχή της Γης να ζήσει ελεύθερη, χωρίς πολέμους και βία. Ώστε να μπορέσουν όλοι να ζήσουν γαλήνια» είπε ο κ. Βαρθολομαίος.

«Η ειρήνη είναι Θεού δώρο. Απευθύναμε έκκληση με την προσευχή, εισήλθε στις καρδιές μας, ως ευλογία για όλους τους λαούς και την Πλάση» προσέθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

«Κύριε, πρόσφερε στους λαούς το πολυτιμότατο δώρο της ειρήνης, που μόνο εσύ ξέρεις να δίδεις» ανέφερε από την πλευρά του Πάπας Φραγκίσκος.

Την τελετή παρακολούθησε και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ρώμη.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση θρησκειών και πολιτισμών

Οι εργασίες της διεθνούς συνάντησης θρησκειών και πολιτισμών της Ρώμης ολοκληρώθηκαν ακολούθως με ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος αναφέρθηκε με έμφαση και στην ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

«Πρέπει να αλλάξουμε τις σχέσεις μεταξύ των λαών, αλλά και τις σχέσεις των λαών με τον πλανήτη. Εδώ στο Κολοσσαίο υπήρξαν αδελφοκτόνα θεάματα, αλλά και σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη πόλεμοι και βιαιότητες» τόνισε ο Φραγκίσκος.

Υπογράμμισε δε ότι «δεν μπορεί να παίξει, κανείς, με την ζωή των παιδιών και την ζωή των λαών και ούτε να μείνει αδιάφορος» και ότι «αντιθέτως, πρέπει να μάθουμε να συμπάσχουμε» διότι «οι θρησκείες πρέπει να αποστρατιωτικοποιήσουν την καρδιά του ανθρώπου».

«Ο αγαπητός αδελφός Βαρθολομαίος μας βοήθησε να ωριμάσουμε την επίγνωση του ότι κάθε έγκλημα ενάντια στην φύση είναι έγκλημα ενάντια στον εαυτό μας, και αποτελεί αμαρτία ενάντια στον Θεό. Ο αέρας που αναπνέουμε είναι γεμάτος τοξικές ουσίες και φτωχός σε αλληλεγγύη» είπε με έμφαση ο ποντίφικας.

Κάλεσε όλους, δε, «να απενεργοποιήσουν τον πειρασμό του φονταμενταλισμού, από κάθε θρησκευτική παράδοση».

«Ονειρευόμαστε έναν κόσμο με αδελφές θρησκείες και αδελφούς λαούς» κατέληξε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

 

 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)