Σελίδες

TRANSLATOR

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

ΔΙΣ: Δεν μπορούμε να ελέγξουμε εάν συμμορφώνονται οι πιστοί με τα μέτρα

ΔΙΣ: 

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε 

εάν συμμορφώνονται οι πιστοί 

με τα μέτρα

 

 ΔΙΣ: Δεν μπορούμε να ελέγξουμε εάν συμμορφώνονται οι πιστοί με τα μέτρα

 Δυστυχῶς γιά συνεχόμενη φορά
ἡ Δ.Ι.Σ. παραμένει στήν συμπλέουσα γραμμή
μέ τίς θεομάχες ἀποφάσεις τῆς Κυβερνήσεως
καί τίς ἀντίχριστες ἀτζέντες της.
Τό βιολί βιολάκι.
Δηλώνει ἀνικανότητα νά ἐλέγχει τούς πιστούς
καί ὄχι ἀντίρρηση...
καί συνεχίζει τό τροπάριο
περί "προτροπῶν" σέ ἐμβολιασμό, τέστ
καί τήρηση ὅσων ἐπιτάσσουν 
ἡ Κυβέρνηση καί οἱ δικοί -"εἰδικοί" της!
Κι ὅλ' αὐτά στό τέλος τά πασαλείβει 
μέ δεήσεις καί παρακλήσεις.
Κρίμα γιά τήν ἐμμένουσα φιλοκαισαρική στάση
καί γενικῶς γιά τά φρονήματα...
ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Στην επαναδιατύπωση της στήριξης των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας αλλά και στη διευκρίνιση ότι οι εκκλησίες δεν έχουν τις δυνατότητες, τις αρμοδιότητες και τις εξουσίες για να ελέγξουν την τήρηση των μέτρων που προβλέπονται από τη νέα ΚΥΑ, προχώρησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της με τηλεδιάσκεψη.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης, η Εκκλησία της Ελλάδος επαναδιατυπώνει τη στήριξη της στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ δηλώνει ότι συμμερίζεται και τη μεγάλη προσπάθεια των γιατρών και των νοσηλευτών, προτρέποντας όλους να εμβολιαστούν σύμφωνα με τις υποδείξεις των ιατρών.

Ωστόσο σπεύδει να διευκρινίσει, ότι τα προβλεπόμενα από τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, σχετικά με την είσοδο των πιστών στους ναούς μόνο με πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού ή διενέργειας τεστ για τον κορονοϊό, δεν μπορούν να ελεγχθούν από το εργατικό (νεωκόροι) ή εθελοντικό προσωπικό των ιερών ναών.

Επαναλαμβάνει δε τα όσα τόνισε στην εγκύκλιο της 4ης Νοεμβρίου, με την οποία απευθύνει έκκληση στον κλήρο και στον λαό να τηρούν τα μέτρα, προτρέποντας για εμβολιασμό ιδίως όσους είναι άνω των 65, καθώς και τη διενέργεια τεστ από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τονίζει δε την ανάγκη για ενότητα υπό τη σκέπη της Μητέρας Εκκλησίας με υπακοή στην Ιερά Σύνοδο και στους Μητροπολίτες, αποφεύγοντας κάθε είδους διάσπαση και διχόνοια.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Συ­νήλθε, σή­μερα, Δευ­τέρα 22 Νοεμβρίου 2021, μέσω τηλεδιασκέψεως, η Δι­αρ­κής Ιερά Σύ­νο­δος της Εκ­κλη­σίας της Ελ­λά­δος της 165ης Συ­νο­δι­κής Πε­ρι­ό­δου, υπό την Προ­ε­δρία του Μα­κα­ρι­ω­τά­του Αρ­χι­ε­πι­σκό­που Α­θη­νών και πά­σης Ελ­λά­δος κ. Ι­ε­ρω­νύ­μου.

Κατά την ση­με­ρινή Συ­νε­δρία η Δι­αρ­κής Ι­ερά Σύ­νο­δος ε­ξέ­τασε τα δε­δο­μένα που διαμορφώνονται με τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στους χώρους λατρείας κατά την τέλεση θρησκευτικών ακολουθιών.

Μετά την Εισήγηση του Μακαριωτάτου Προέδρου και την τοποθέτηση όλων των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών αποφάσισε ομοφώνως τα κάτωθι:

Η Δι­αρ­κής Ι­ερά Σύ­νο­δος συμπαρίσταται ολόθυμα στην μεγάλη προσπάθεια της Ελληνικής Κυβερνήσεως για την μη περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας. Υπενθυμίζει δε ότι η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός της Πολιτείας στην προσπάθεια αυτή με λόγο συναινετικό και λόγο ευθύνης.

Ομοίως συμμερίζεται την μεγάλη προσπάθεια από μέρους των ιατρών και των νοσηλευτών μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και συμπαρίσταται τόσο πρακτικά, όσο και ηθικά προτρέποντας όλους να εμβολιαστούν σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητας, ελεύθερα και αβίαστα.

Σταθερή θέση της Εκκλησίας μας είναι ότι η επιλογή του εμβολιασμού δεν αποτελεί ζήτημα ορθής πίστεως ή ομολογίας, αλλά αντικείμενο της ιατρικής επιστήμης και πράξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Κάθε δε αντίθετη άποψη, ακόμα και Κληρικών, δεν εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία διοικείται και εκφράζεται επισήμως μόνο από την Ιερά Σύνοδο.

Αναφορικά προς την Κοινή Υπουργική Απόφαση 72486/19.11.2021 (Β’ 5401), σύμφωνα με την οποία οι πιστοί, όταν εισέρχονται στους Ιερούς Ναούς για να μετάσχουν σε Ιερές Ακολουθίες και να λατρεύσουν τον Αληθινό Θεό, οφείλουν να έχουν τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά, θεωρεί ότι η συμμόρφωση των πιστών προς την Κ.Υ.Α. δεν είναι δυνατόν να ελεγθεί από το εργατικό (νεωκόροι) ή εθελοντικό προσωπικό των Ιερών Ναών, καθώς αυτό δεν έχει ούτε δυνατότητες, ούτε αρμοδιότητες φύλαξης, ούτε δημόσιες (π.χ. αστυνομικές) εξουσίες.

Παραμένει σταθερή στο υπ’ αριθμ. 4766/2205/4.11.2021 Εγκύκλιο Σημείωμά Της, με το οποίο απευθύνει και πάλι έκκληση στον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό να τηρούν επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού και προτρέπει πατρικώς για την πραγματοποίηση του υποδεδειγμένου από την ιατρική κοινότητα εμβολιασμού, ως ουσιαστικού μέτρου προστασίας κατά της πανδημίας, ιδίως κατά την τρέχουσα συγκυρία για όσους είναι μεγαλύτεροι των 65 ετών, καθώς και την διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων από όσους δεν έχουν εμβολιασθεί.

Απευθύνεται στην αίσθηση ευθύνης και το φιλότιμο του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού και προτρέπει:

1) να παραμένουν άρρηκτα ενωμένοι υπό την σκέπη της Μητέρας Εκκλησίας με υπακοή στην Ιερά Σύνοδο και στους Σεβασμιωτάτους Ποιμενάρχες, αποφεύγοντας κάθε είδους διάσπαση και διχόνοια, την οποία επιδιώκουν «προφάσει ευσεβείας» πρόσωπα τα οποία απεργάζονται σκοπούς ξένους προς την φύση της Εκκλησίας.

2) να ακολουθούν απαρεγκλίτως τις οδηγίες των ειδικών για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, φορώντας απαραιτήτως την μάσκα προστασίας καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον Ιερό Ναό και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

3) να αναπέμπουν δεήσεις και παρακλήσεις προς τον πανοικτίρμονα Θεό να αποστρέψει, να διασκεδάσει και να απομακρύνει την νόσο του κορωνοϊού, διότι για εμάς τους Χριστιανούς ισχύει ο αληθής και αδιάψευστος λόγος του ιερού Ψαλμωδού Δαβίδ (Ψαλμ. 126,1):, «ἐὰν μὴ Κύριος φυλάξῃ πόλιν, εἰς μάτην ἠγρύπνησεν ὁ φυλάσσων» (εάν ο ίδιος ο Κύριος δεν φυλάξει μια πόλη, μάταια αγρυπνεί ο φρουρός της).

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος


Πηγή:
https://www.orthodoxtimes.gr/dis-den-boroume-na-elegxoume-ean-symmorfonontai-oi-pistoi-me-ta-metra/ 
 

Συναφῆ ἄρθρα:

 
 

Βlack Friday….. για τη χώρα. Έκπτωση αρχών: Έβαλε εισιτήριο για λειτουργίες! Αφού μόνο οι έχοντες και κατέχοντες τη δυνατότητα να πληρώνουν rapid θα εισέρχονται στους ναούς! Ιδιωτικοποίηση της Εκκλησίας. ”Λειτουργίες” πριβέ. Αναστολή θρησκευτικών ελευθεριών άσκησης λατρείας. Μόνο με Αριθμό QR στους ναούς!!! Απαγόρευση λατρείας για μεγάλο μέρος πληθυσμού! Γκέτο για ανεμβολίαστους στα αυστριακά πρότυπα με αποκλεισμό τους από παντού πλην εστίασης με rapid! Mετά τον 7ο μήνα εκπίπτει του εμβολιακού στάτους όποιος δεν κάνει γ’ δόση!

 

Από την τηλεόραση ενημερώθηκε ο Αρχιεπίσκοπος για τα νέα μέτρα στους ναούς

 

Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος- ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ! Βίντεο

 

Εμβόλιο μετά…Θείας Κοινωνίας! «Τρυπήματα» έξω από τις εκκλησίες με πρωτοβουλία Μητροπολιτών – & Ένταση έξω από τον Άγιο Αχίλλιο στη Λάρισα με διαμαρτυρόμενους αντιεμβολιαστές Λάρισα: Αντιεμβολιαστές αποδοκίμασαν τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο κι εκείνος τους… χαιρέτισε χαμογελώντας! ΒΙΝΤΕΟ-Φωτό

 

Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως προς τους «αντιρρησίες» ιερείς: Εμβόλιο ή αφαίρεση των εκκλησιαστικών οφφικίων! Update 13:10μ.μ. φωτό καί τό ἐγκύκλιο σημείωμα! 

 

Η Ι.Μ. Πειραιώς για τις δηλώσεις του Πρωτοπρ. Στυλιανού Καρπαθίου ασκεί κανονική δίωξη!!!

 

"Καί ὁ Πειραιῶς καί ὁ Ναυπάκτου κατ' ἀκρίβειαν εἶναι καθαιρετέοι!" & "Ὁ Τσιόδρας ἀποτρέπει συγγενικά του πρόσωπα νά νοσηλευθοῦν σέ νοσοκομεῖα!!!" & "Θέλουν αἷμα ἀπό ράσο!" π. Στυλιανός Καρπαθίου Ἠχητικό

 

Μητροπολίτης Πειραιώς: ''Αδελφοκτόνοι οι ιερείς που τάσσονται κατά των εμβολιασμών'' 

 

Πειραιώς Σεραφείμ: «ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ οι ιερείς που είναι κατά του εμβολίου – Ύβρις κατά του Θεού η αμφισβήτηση της επιστήμης» – ΒΙΝΤΕΟ


Ναυπάκτου: Ο Ρομπέν των αδυνάτων. 

 

Ὁ Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος σύγκρινε τήν ἐλευθερία τοῦ ἔπους τοῦ '40 μέ τήν "ἐλευθερία" τοῦ ἐμβολίου! Βίντεο

 

Μητροπολίτης Δωδώνης: Χωρίς μισθό οι ιερείς που δεν εμβολιάζονται

 

Τελεσίγραφο Μητροπολίτη Μυτιλήνης στους ανεμβολίαστους κληρικούς: Ή θα εμβολιαστείτε ή θα μπείτε σε αργία! Φωτό

 

Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος έστειλε ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ σε μοναστήρι των Σερρών για να ΣΥΝΕΤΙΣΕΙ τις καλόγριες, Βίντεο

 

Μετά και από αυτό ΤΕΛΟΣ!!! Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου αφήνει άφωνη όλη την Ελλάδα, Βίντεο

 

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος για τα μέτρα του κορωνοϊού και τα Πρωτοκλήτεια, Βίντεο

 

Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: «Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος» "Οι ανεμβολίαστοι προκαλούν πόνο και θάνατο στους συμπολίτες μας" (Ηχητικό)

 

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος για αναληθή δημοσιεύματα

 

Δυστυχώς η πτώση των εκκλησιαστικών ταγών δεν φαίνεται να έχει πάτο! 

 

Εισαγγελική παρέμβαση για δηλώσεις του Εσφιγμένου Βαρθολομαίου (όχι της γνήσιας Μονής Εσφιγμένου, αλλά της "νέας"...)

 

Αναπάντεχος «έρωτας» Σεραφείμ Πειραιώς με Βασιλακόπουλο! Βίντεο

 

ΜΥΔΡΟΥΣ ΕΞΑΠΕΛΙΣΕ Ο π. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΡΠΑΘΙΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ! Βίντεο


Εμβολιασμοί στο Μητροπολιτικό Ναό της Αλεξανδρούπολης 

 

Επίσκοπος Λήμνου Ιερόθεος: Δεν λειτουργώ με ανεμβολίαστους Ιερείς!

 

Ὁ Ἐπίσκοπος Δημητριάδος κ. Ἰγνάτιος σέ "κήρυγμα" μετά τήν 3η δόση ἐμβολίου! Βίντεο

 

Καί ὁ Μητροπολίτης Φωκίδος ὑπέρ τῆς ἀστυνομοκρατούμενης Ἐκκλησιαστικῆς ζωῆς! Ὁ π. Μουλατσιώτης κρατᾶ τό ἴσο... Βίντεο

 

Ζακύνθου Διονύσιος: Εθεσε σε αναγκαστική αργία 14 ιερείς γιατί δεν ήθελαν να εμβολιαστούν - Εξέγερση των πιστών υπέρ των ιερέων Φωτό

 

Ἄρχισαν οἱ ἀπό ἄμβωνος ἀνακοινώσεις γιά τά νέα ἀντίχριστα μέτρα ὑποχρεωτικῆς ἐπιδείξεως τοῦ πιστοποιητικοῦ ἐμβολιασμοῦ ἤ τοῦ ράπιντ τέστ στίς ἐκκλησίες ἀπό αὔριο Δευτέρα 22-11-21!

 

Έκκληση του μητροπολίτη Θηβών να πάρει πίσω η Κυβέρνηση τα μέτρα για τους ναούς ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

 

Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος: Δεν θα δεχθούμε να μας υποχρεώσουν να δείχνουμε το rapid test για να λατρέψουμε τον Χριστό

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)