Σελίδες

TRANSLATOR

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Έως δυο χρόνια φυλάκιση προβλέπει τροπολογία για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο!

Έως δυο χρόνια φυλάκιση

προβλέπει τροπολογία για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο!

 

Έως δυο χρόνια φυλάκιση προβλέπει τροπολογία για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο
 Καί ὅλα αὐτά γίνονται,
ὄχι γιατί νοιάζονται πραγματικά 
γιά τά παιδιά πού δέν φοιτοῦν,
ἀλλά γιά νά βάλουν στήν διαδικασία 
τούς γονεῖς-κηδεμόνες νά παραδίδουν στήν Πολιτεία χειραγωγημένες-γονατισμένες νέες γενιές
καί τά παιδιά νά μασκοφοροῦν, νά τεστάρονται
καί κυρίως, νά προετοιμάζονται μικροί καί μεγάλοι
γιά τόν ὑποχρεωτικό ἐμβολιασμό
πού μαγειρεύουν καί γιά τούς ἀνηλίκους!
Θέλουν καί τά σώματά μας, ὄχι μόνο τίς ψυχές μας!!!
Ἡ χρονική συγκυρία πού ψηφίζουν τήν τροπολογία
καταδεικνύει πώς ἔχει ἀπόλυτη σχέση
μέ τά δικτατορικά μέτρα λόγῳ "πανδημίας",
τά σχέδια ἀποπληθυσμοῦ
καί ἰδιαιτέρως κάμψης κάθε 
πνευματικῆς, ψυχικῆς καί σωματικῆς ἀντίστασης,
ὡς πρόβα τζενεράλε καί προσομοίωση
 γιά τό μελλονικό χάραγμα!!!
(Ὅπου χάραγμα, βλέπε σημερινό τρύπημα).

 

 

Η διάταξη της τροπολογίας κατατέθηκε στη Βουλή και στο Σχέδιο Νόμου για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών. Η τροπολογία αναλυτικά.

Με την Τροπολογία συμπληρώνεται το νομοθετικό πλαίσιο (ν. 1566/1985) ως προς την υποχρεωτικότητα της φοίτησης στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο, εφόσον ο μαθητής δεν έχει υπερβεί το 16° έτος της ηλικίας του) και θεσπίζεται ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή, σε περίπτωση που τα πρόσωπα που έχουν την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου, παραλείπουν την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς τη φοίτηση.

Με άλλες διατάξεις στην ίδια Τροπολογία:

1.Παρατείνεται, από τη λήξη της (30η.11.2021) έως την 31.3.2022, η προθεσμία μέχρι την οποία δύναται να πραγματοποιηθεί η μετατροπή των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) επιπέδου ένα (1) και δύο (2), σε Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, με τροποποίηση των αδειών λειτουργίας τους, λόγω προσαρμογής τους στο νέο νομοθετικό πλαίσιο (ν.4763/2020), άλλως ανακαλείται η άδειά τους.

Προς τούτο, μετατίθεται για την ίδια ημερομηνία η υποχρέωσή τους ως προς την πιστοποίηση των προγραμμάτων που παρέχουν.

2.Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών από τη διασπορά του κορωνοϊού, επιτρέπεται, με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), η περαιτέρω παράταση από τη λήξη τους έως την 31.3.2022, των συμβάσεων υπηρεσιών καθαριότητας, απολύμανσης και φύλαξης των κτιρίων των Α.Ε.Ι. [Οι εν λόγω συμβάσεις έχουν συναφθεί στο πλαίσιο του άρθρου εικοστού έκτου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ν.4682/2020) και λήγουν την 31112.2021].

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας τη Νομοθετική ρύθμιση για την καταπολέμηση του φαινομένου γονείς και κηδεμόνες να κρατούν μακριά από το σχολείο μαθητές επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους κατέθεσαν από κοινού τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης.

 

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ / ΠΡΟΣΘΗΚΗ

ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

«Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και άλλες επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 

Άρθρο 1

Προθεσμία μετατροπής των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης - Προθεσμία υποβολής προγραμμάτων των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης για πιστοποίηση - Τροποποίηση περ. α) και β) παρ. 17 άρθρου 169 ν. 4763/2020

1.Στην περ. α) της παρ. 17 του άρθρου 169 του ν. 4763/2020 (Α' 254); στην οποία περιέχονται μεταβατικές διατάξεις, επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις: α) τροποποιείται το πρώτο εδάφιο, ως προς την καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας εντός της οποίας τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης επιπέδου ένα (1) και δύο (2) δύνανται να μετατραπούν σε Κέντρα Διά Βίου Μάθησης του ν. 4763/2020, με τροποποίηση των αδειών λειτουργίας τους, λόγω προσαρμογής στις διατάξεις του άρθρου 53 του ίδιου νόμου, β) τροποποιείται το δεύτερο εδάφιο, ως προς την ημερομηνία μετά την παρέλευση της οποίας ανακαλούνται οι άδειες των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης επιπέδου ένα (1) και δύο (2), που δεν προσαρμόστηκαν στις εν λόγω διατάξεις, και η περ. α) της παρ. 17 του άρθρου 169 διαμορφώνεται ως εξής:

«17. α) Η μετατροπή των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης επιπέδου ένα (1) και δύο (2) σε Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, σύμφωνα με το άρθρο 53, δύναται να πραγματοποιηθεί για Κέντρα Διά Βίου Μάθησης που έχουν αδειοδοτηθεί κατά τη δημοσίευση του παρόντος, με τροποποίηση των αδειών λειτουργίας τους, λόγω προσαρμογής τους στις διατάξεις του άρθρου 53, έως τις 31.3.2022.Ύστερα από τις 31.3.2022 ανακαλούνται οι άδειες των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης επιπέδου ένα (1) και δύο (2), που δεν προσαρμόστηκαν στις εν λόγω διατάξεις.».

2.Η περ. β) της παρ. 17 του άρθρου 169 του ν. 4763/2020, τροποποιείται, ως προς την ημερομηνία από την οποία τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που υποχρεούνται να υποβάλουν προς πιστοποίηση τα προγράμματά τους, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 57 του ίδιου νόμου, υποχρεούνται να παρέχουν πιστοποιημένα προγράμματα, και η περ. β) της παρ. 17 του άρθρου 169 διαμορφώνεται ως εξής:

«β) Από 31.3.2022, τα Κ.Δ.Β.Μ., που υποχρεούνται να υποβάλουν προς πιστοποίηση τα προγράμματά τους, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 57, υποχρεούνται να παρέχουν πιστοποιημένα προγράμματα.».

3.Οι ρυθμίσεις του παρόντος ισχύουν από την 30η.11.2021.

 

Άρθρο 2

Δυνατότητα παράτασης συμβάσεων καθαριότητας, απολύμανσης και φύλαξης των κτιρίων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

Συμβάσεις υπηρεσιών καθαριότητας, απολύμανσης και φύλαξης των κτιρίων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), οι οποίες έχουν συναφθεί στο πλαίσιο του άρθρου εικοστού έκτου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 64), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020 (Α' 76) και λήγουν έως την 31η.12.2021, δύνανται  να παρατείνονται, με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Α.Ε.Ι., από τη λήξη τους έως την 31η.3.2022.

 

Άρθρο 3

Υποχρεωτικότητα φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο - Τροποποίηση δεύτερου εδαφίου παρ. 3 άρθρου 2 ν. 1566/1985

Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1566/1985 (Α' 167), περί της εποπτείας της φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο από όποιον έχει την επιμέλεια του ανηλίκου, τροποποιείται, ώστε η παράλειψη εποπτείας να αφορά και όποιον έχει την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και να τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή, και η παρ. 3 του άρθρου 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«3. Η φοίτηση είναι υποχρεωτική στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο εφόσον ο μαθητής δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας του. Όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς τη φοίτηση τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο (2) έτη και χρηματική ποινή.».

 

Κατεβάστε εδώ την Τροπολογία

 

 
Πηγή:
https://www.e-nomothesia.gr/law-news/eos-duo-khronia-phulakise-problepei-tropologia-gia-toys-goneis-poy-de-stelnoyn-ta-paidia-toys-sto-sxoleio.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)