Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙΟΜΕΝΗΣ ΒΑΤΟΥ.

TRANSLATOR


" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)
Σχόλια υβριστικά, κακεντρεχή, αγενή, ασεβή, προσβλητικά, αναπόδεικτα, χωρίς χριστιανικό ήθος ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ!

Σελίδες

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Εάν είχατε COVID, είστε πιθανότατα προστατευμένοι για όλη σας τη ζωή

Εάν είχατε COVID, 

είστε πιθανότατα προστατευμένοι 

για όλη σας τη ζωή

 

 


 

Εάν έχετε νοσήσει από COVID-19, έστω και σε ήπια μορφή, σας αξίζουν συγχαρητήρια, καθώς είναι πολύ πιθανό να έχετε μακροχρόνια ανοσία, σύμφωνα με ομάδα ερευνητών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον. 

Στην πραγματικότητα, είναι πιθανό να έχετε ανοσία για όλη σας τη ζωή, όπως συμβαίνει και με την ανάρρωση από πολλούς μολυσματικούς παράγοντες - μόλις περάσετε τη νόσο και αναρρώσετε, έχετε ανοσία, πιθανότατα για όλη σας τη ζωή.

Τα στοιχεία είναι ισχυρά και ελπιδοφόρα και θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτα και παρήγορα νέα για το κοινό που πέρασε τον τελευταίο χρόνο, το 2020, σε πανικό για τον SARS-CoV-2.

Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μακροχρόνια ανοσία.

Οι αρχικές αναφορές ότι η ανοσία της COVID ήταν παροδική ήταν εσφαλμένες

Οι εποχικοί κορονοϊοί, ορισμένοι από τους οποίους προκαλούν κοινό κρυολόγημα, αποδίδουν μόνο βραχύβια προστατευτική ανοσία, με επαναμολύνσεις που εμφανίζονται έξι έως 12 μήνες μετά την προηγούμενη μόλυνση. 

Τα πρώιμα δεδομένα για τον SARS-CoV-2 διαπίστωσαν επίσης ότι οι τίτλοι αντισωμάτων μειώθηκαν γρήγορα κατά τους πρώτους μήνες μετά την ανάρρωση από τον COVID-19, γεγονός που οδήγησε ορισμένους να υποθέσουν ότι η προστατευτική ανοσία έναντι του SARS-CoV-2 μπορεί επίσης να είναι βραχύβια.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Ali Ellebedy, Ph.D., αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας και ανοσολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις, επεσήμανε ότι η υπόθεση αυτή είναι εσφαλμένη, δηλώνοντας σε δελτίο τύπου:

"Το περασμένο φθινόπωρο, υπήρξαν αναφορές ότι τα αντισώματα εξασθενούν γρήγορα μετά τη μόλυνση με τον ιό που προκαλεί την COVID-19 και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ερμήνευσαν αυτό ως ένδειξη ότι η ανοσία δεν είναι μακράς διάρκειας. Αλλά αυτό είναι μια παρερμηνεία των δεδομένων. Είναι φυσιολογικό τα επίπεδα των αντισωμάτων να μειώνονται μετά από οξεία μόλυνση, αλλά δεν μηδενίζονται, αλλά φτάνουν σε ένα πλατώ".

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ένα διφασικό μοτίβο των συγκεντρώσεων αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2, κατά το οποίο υψηλές συγκεντρώσεις αντισωμάτων βρέθηκαν στην οξεία ανοσολογική απόκριση που συνέβη κατά τη στιγμή της αρχικής μόλυνσης.

Τα αντισώματα μειώθηκαν τους πρώτους μήνες μετά τη μόλυνση, όπως θα έπρεπε να αναμένεται, και στη συνέχεια εξομαλύνθηκαν σε περίπου 10% έως 20% της μέγιστης συγκέντρωσης που ανιχνεύθηκε. 

Σε ένα σχόλιο σχετικά με τη μελέτη, οι Andreas Radbruch και Hyun-Dong Chang του Γερμανικού Κέντρου Έρευνας Ρευματισμών του Βερολίνου εξήγησαν:

"Αυτό συνάδει με την προσδοκία ότι το 10-20% των πλασματοκυττάρων σε μια οξεία ανοσολογική αντίδραση μετατρέπονται σε πλασματοκύτταρα μνήμης και αποτελεί σαφή ένδειξη μετατόπισης από την παραγωγή αντισωμάτων από βραχύβια πλασματοκύτταρα στην παραγωγή αντισωμάτων από πλασματοκύτταρα μνήμης. Αυτό δεν είναι απροσδόκητο, δεδομένου ότι η ανοσολογική μνήμη σε πολλούς ιούς και εμβόλια είναι σταθερή για δεκαετίες, αν όχι για μια ολόκληρη ζωή".

Όταν εμφανίζεται μια νέα λοίμωξη, τα κύτταρα που ονομάζονται πλασματοβλάστες παρέχουν αντισώματα, αλλά όταν ο ιός απομακρύνεται, τα Β κύτταρα μνήμης μεγαλύτερης διάρκειας αναλαμβάνουν δράση για να παρακολουθούν το αίμα για σημάδια επαναμόλυνσης.

Τα πλασματοκύτταρα του μυελού των οστών (BMPCs) υπάρχουν επίσης στα οστά, λειτουργώντας ως "μόνιμες και βασικές πηγές προστατευτικών αντισωμάτων". 

Σύμφωνα με τον Ellebedy, "ένα πλασματοκύτταρο είναι το ιστορικό της ζωής μας, όσον αφορά τα παθογόνα στα οποία έχουμε εκτεθεί", και σε αυτά τα μακρόβια BMPCs βρίσκεται η ανοσία στον SARS-CoV-2.

Πιθανή μακροχρόνια ανοσία μετά τη μόλυνση με COVID-19

Για τη μελέτη, συλλέχθηκαν δείγματα αίματος από 77 άτομα που είχαν αναρρώσει από COVID-19, περίπου ένα μήνα μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων- οι περισσότεροι είχαν παρουσιάσει ήπια κρούσματα. 

Πρόσθετα δείγματα αίματος συλλέχθηκαν άλλες τρεις φορές ανά τρίμηνο για την παρακολούθηση της παραγωγής αντισωμάτων- από ορισμένους από τους συμμετέχοντες συλλέχθηκαν επίσης Β κύτταρα μνήμης  και μυελός των οστών.

Τα επίπεδα των αντισωμάτων κατά της ακίδας πρωτεΐνης (S) SARS-CoV-2 μειώθηκαν ραγδαία τους πρώτους τέσσερις μήνες μετά τη μόλυνση και στη συνέχεια επιβραδύνθηκαν κατά τους επόμενους επτά μήνες. 

Το πιο συναρπαστικό μέρος της έρευνας είναι ότι, τόσο στους επτά μήνες όσο και στους 11 μήνες μετά τη μόλυνση, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες είχαν BMPC που εξέκριναν αντισώματα ειδικά για την πρωτεΐνη spike που κωδικοποιείται από τον SARS-CoV-2.

Τα BMPCs βρέθηκαν σε ποσότητες παρόμοιες με εκείνες που βρέθηκαν σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί κατά του τετάνου ή της διφθερίτιδας, τα οποία θεωρούνται ότι παρέχουν μακροχρόνια ανοσία.

"Συνολικά, τα δεδομένα μας παρέχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η λοίμωξη SARS-CoV-2 στον άνθρωπο εγκαθιστά ισχυρά τους δύο βραχίονες της χυμικής ανοσολογικής μνήμης: τα μακρόβια BMPCs και τα κύτταρα Β μνήμης", σημείωσαν οι ερευνητές.

Πρόκειται ίσως για την καλύτερη διαθέσιμη απόδειξη μακροχρόνιας ανοσίας, εξήγησαν οι Radbruch και Chang, επειδή αυτή η ανοσολογική μνήμη είναι ένα ξεχωριστό τμήμα του ανοσοποιητικού συστήματος που είναι απαραίτητο για τη μακροχρόνια προστασία, πέρα από την αρχική ανοσολογική απάντηση στον ιό:

Στη φάση μνήμης μιας ανοσολογικής απόκρισης, τα Β και Τ κύτταρα που είναι ειδικά για έναν ιό διατηρούνται σε κατάσταση αδράνειας, αλλά είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση εάν συναντήσουν ξανά τον ιό ή ένα εμβόλιο που τον αντιπροσωπεύει. Αυτά τα Β και Τ κύτταρα μνήμης προκύπτουν από κύτταρα που ενεργοποιούνται κατά την αρχική ανοσολογική αντίδραση.

Τα κύτταρα υφίστανται αλλαγές στο χρωμοσωμικό τους DNA, που ονομάζονται επιγενετικές τροποποιήσεις, οι οποίες τους επιτρέπουν να αντιδρούν γρήγορα σε επόμενα σημάδια μόλυνσης και να οδηγούν αντιδράσεις που προσανατολίζονται στην εξάλειψη του παράγοντα που προκαλεί την ασθένεια.

Τα Β κύτταρα έχουν διττό ρόλο στην ανοσία: παράγουν αντισώματα που μπορούν να αναγνωρίσουν ιικές πρωτεΐνες και μπορούν να παρουσιάσουν τμήματα αυτών των πρωτεϊνών σε συγκεκριμένα Τ κύτταρα ή να εξελιχθούν σε πλασματοκύτταρα που εκκρίνουν αντισώματα σε μεγάλες ποσότητες.

Πριν από περίπου 25 χρόνια, έγινε εμφανές ότι τα πλασματοκύτταρα μπορούν να γίνουν τα ίδια κύτταρα μνήμης και να εκκρίνουν αντισώματα για μακροχρόνια προστασία. Τα πλασματοκύτταρα μνήμης μπορούν να διατηρηθούν για δεκαετίες, αν όχι για μια ολόκληρη ζωή, στο μυελό των οστών".

Επιπλέον, το 2020 αναφέρθηκε ότι άτομα που είχαν αναρρώσει από τον SARS-CoV - έναν ιό που είναι γενετικά στενά συνδεδεμένος με τον SARS-CoV-2 και ανήκει στο ίδιο ιικό είδος - διατηρούσαν σημαντικά επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων τουλάχιστον 17 χρόνια μετά την αρχική μόλυνση. 

Αυτό υποδηλώνει επίσης ότι θα πρέπει να αναμένεται μακροχρόνια ανοσία έναντι του SARS-CoV-2. Ο Ellebedy δήλωσε μάλιστα ότι η προστασία είναι πιθανό να συνεχιστεί "επ' αόριστον":

"Αυτά τα κύτταρα [BMPC] δεν διαιρούνται. Βρίσκονται σε ηρεμία, απλά κάθονται στο μυελό των οστών και εκκρίνουν αντισώματα. Το κάνουν αυτό από τότε που υποχώρησε η λοίμωξη και θα συνεχίσουν να το κάνουν επ' αόριστον".

Αναφορές

 
 
Πηγή:
https://halithheia.blogspot.com/2021/12/covid.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.
.

.

.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)