Σελίδες

TRANSLATOR

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Έλον Μασκ: Επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη για να ανταγωνιστεί την OpenAI – Αυτό είναι το σχέδιό του! - Τί λέει ὁ Ἀστροφυσικός Δρ. Μάνος Δανέζης Βίντεο Καί ἡ Ἑλληνική Νομοθεσία περί τεχνητῆς νοημοσύνης!!!

Έλον Μασκ: 

Επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη 

για να ανταγωνιστεί την OpenAI – 

Αυτό είναι το σχέδιό του! -

Τί λέει ὁ Ἀστροφυσικός 

Δρ. Μάνος Δανέζης

Βίντεο

Καί  ἡ Ἑλληνική Νομοθεσία

περί τεχνητῆς νοημοσύνης!!!

 

 

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει μια νέα start-up τεχνητής νοημοσύνης για να ανταγωνιστεί την Open AI, κατασκευάστρια του ChatGPT. Στο πλαίσιο αυτό ήδη συστήνει μια ομάδα ειδικών ερευνητών και μηχανικών, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Ο Μασκ βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με αρκετούς επενδυτές στη SpaceX και την Tesla ώστε να διαθέσουν χρήματα στο νέο του εγχείρημα, δήλωσε στην εφημερίδα άνθρωπος με άμεση γνώση των συνομιλιών. «Ένα σωρό άνθρωποι επενδύουν σε αυτό». . . είναι αλήθεια και είναι ενθουσιασμένοι με αυτό», είπε η ίδια πηγή.

Για το νέο project, ο Μασκ έχει εξασφαλίσει χιλιάδες GPU τσιπ υψηλών προδιαγραφών από την Nvidia. Tα GPU είναι απαραίτητα  προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορεί να απορροφά τεράστιες ποσότητες περιεχομένου και να παράγει ανθρώπινη γραφή ή ρεαλιστικές εικόνες, παρόμοια με την τεχνολογία που τροφοδοτεί το ChatGPT.

Η ταχύτητα με την οποία κινείται ο Μασκ θα προκαλέσει προβληματισμό στους κόλπους της κοινότητας της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς ηγήθηκε μιας επιστολής, που συνυπογράφηκε από χιλιάδες άλλα πρόσωπα από τον κλάδο της τεχνολογίας, που ζητούσαν να σταματήσει η ανάπτυξη μοντέλων τύπου GPT λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια τους.

Η πιθανή είσοδος του δισεκατομμυριούχου στην καυτή αγορά της τεχνητής νοημοσύνης θα προσθέσει ένα ακόμη εγχείρημα στο “πλούσιο” χαρτοφυλάκιο ευθυνών και επενδύσεών του. Αυτό περιλαμβάνει τη λειτουργία του Twitter και της Tesla, καθώς και την ίδρυση της SpaceX, του Neuralink και της start-up The Boring Company.

Ο Μασκ προσλαμβάνει μηχανικούς από κορυφαία εργαστήρια τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του DeepMind, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τα σχέδιά του.  Οι ίδιοι τονίζουν, σύμφωνα με τους Financial Times, ότι ο Έλον Μασκ άρχισε να εξερευνά την ιδέα μιας τέτοιας εταιρείας νωρίτερα φέτος, ως “απάντηση” στην ταχεία πρόοδο της OpenAI.

 

Πηγή:
https://www.enikonomia.gr/international/elon-mask-ependyei-stin-techniti-noimo/461124/ 

 ΜΑΝΟΣ ΔΑΝΕΖΗΣ: Ο καθηγητής Αστροφυσικής που έφερε το Σύμπαν στο σπίτι μας! - Ειδήσεις Pancreta

 

 

Αστορφυσικός Δρ. Μάνος Δανέζης: Η μετατροπή του ανθρώπου σε κατευθυνόμενες άνθρωπο δομές τεχνητής νοημοσύνης έναντι αδράς αμοιβής...Τό βίντεο:
 
 
Ἡ Νομοθεσία τῆς Ἑλλάδας γιά τήν τεχνητή νοημοσύνη, ἐδῶ:
 

 
Συναφές ἄρθρο μας ὅταν τά λέγαμε ὡς "συνωμοσιολόγοι" καιρό πρίν, ἐδῶ:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)