Σελίδες

TRANSLATOR

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Ένας πρώην “κυπατζής” στο περιβόλι της Παναγίας!


Ένας πρώην “κυπατζής” στο περιβόλι της Παναγίας

 

Δεν έχουν τον Θεό τους! Είναι γνωστό πως συγκεκριμένα μοναστήρια στο Άγιο Όρος, ευτυχώς μετρημένα στα δάχτυλα, έχουν … ξεφύγει, με το συμπάθειο. Ανθρώπινα είναι αυτά και πρέπει – πνευματικά πάντα- να τους τα συγχωρέσουμε. Με την ελπίδα πως θα επανέλθουν, αργά ή γρήγορα, στην αποστολή τους και θα αφήσουν τα επιχειρηματικά και τα πολιτικά στην άκρη.

Όταν όμως μερικοί στην κυβέρνηση, πέριξ του ΥΠΕΞ, σκέπτονται σοβαρά να τοποθετήσουν έναν «πρώην Κυπατζή», όπως τους λέει ο απλός λαός, στη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους, ε μάλλον ο γιαλός είναι πολύ στραβός. Γιατί για να αρμενίζουν στραβά είναι δύσκολο. Κανένας δεν το παραδέχεται. (ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ: διαβάστε κάποιους προβληματισμούς γιά τόν ρόλο τῆς Ἀστυνομίας μέσα στό Ἅγιον Ὄρος, ἐδῶ: Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος: Ξεκίνησε η έκδοση νέων ταυτοτήτων στο Άγιο Όρος! (Μέ ἐμβόλιμα σχόλια ἐκ τοῦ Ἱστολογίου ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ), ὁπότε καί ἡ παροῦσα εἴδηση ταιριάζει γάντι μέ αὐτά πού ἔχουν κατά νοῦ νά κάνουν στό Περιβόλι τῆς Παναγίας οἱ νεοεποχίτες πολιτικοί-βεελζεβούλια!)

Επισήμως κάποιοι στην ελληνική κυβέρνηση θεωρούν πως το Άγιο Όρος δεν είναι ένας χώρος πνευματικής άσκησης και εσωτερικής αναζήτησης των ανθρώπων. Είναι πεδίο διπλωματίας, άσκησης πολιτικής. Και άντλησης κονδυλίων, ευρωπαϊκών και μη, μην το ξεχνάμε.

Αρκετοί ηγούμενοι, από τους σοβαρούς που ευτυχώς βρίσκονται πολλοί στο Άγιο Όρος, αντιμετωπίζουν με πολλή σκεπτικότητα την τοποθέτηση του τέως υποδιοικητή της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών, κ. Αναστασίου Μητσιάλη στην θέση του διοικητή.

Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο προσωπικά. Όμως η σχέση που έχει ο κ. Μητσιάλης με την Εκκλησία είναι όση έχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τη νανοτεχνολογία. Όταν όμως βάζεις ένα πρώην στέλεχος της ΕΥΠ να διοικήσει το Άγιο Όρος που δεν έχει … μυρωδιά από Εκκλησία, καταλαβαίνεις πόσο μακριά από την πίστη και πόσο άμυαλα σκέπτονται αυτοί που θέλουν να τον τοποθετήσουν. (ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ: μιά χαρά σκέπτονται αὐτοί πού θέλουν νά τόν τοποθετήσουν! Κάνουν τήν ἀντίχριστη δουλειά τους εἰς γνώσιν τους! Κάποιοι ἄλλοι κοιμοῦνται πού θά ἔπρεπε νά νήφουν καί νά γρηγοροῦν ὑπέρ Πίστεως!)

Όταν μάλιστα πρέπει αυτό το πρόσωπο να διαδεχτεί τον Αθ. Μαρτίνο, έναν άνθρωπο που λάμπρυνε με τη σεμνότητα και την προσφορά του την Ορθοδοξία.

Γιατί αν ήταν να διαδεχτεί αυτό το … ανέκδοτο που είχε βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, τον Κωστή Δήμτσα, τότε ναι να το καταλάβουμε. Άσχετος με άσχετο. Αλλά διάδοχος του Μαρτίνου;

“Μελχισεδέκ”

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Ορθόδοξη Αλήθεια”

 

Πηγή:
https://www.orthodoxtimes.gr/enas-proin-kypatzis-sto-perivoli-tis-panagias/ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)