Σελίδες

TRANSLATOR

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Ορθόδοξος ιερέας συμπροσευχήθηκε με παπικούς στην Πάτρα! Βίντεο


 

Στις 30 Νοεμβρίου ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, ένας Ορθόδοξος ιερέας από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο π. Ιερώνυμος Αρβανίτης, βρέθηκε στην Πάτρα, όχι για να εορτάσει τον πολιούχο της πόλης μαζί με τους Ορθόδοξους αδελφούς στον Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Ανδρέα, αλλά για να συμπροσευχηθεί με τους αιρετικούς στον παπικό «ναό του Αγίου Ανδρέα» στην Πάτρα!

 

 

Ο π. Ιερώνυμος είναι προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας (Χαροκόπου). Πώς βρέθηκε στην Πάτρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, αλλά μπορούμε να εικάσουμε ότι σίγουρα πήρε την άδεια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και των αιρετικών. «Λογικά» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα πρέπει να είχε ενημερώσει τον Μητροπολίτη Πατρών ότι θα ερχότανε στην Μητρόπολή του δικός του κληρικός να συμπροσευχηθεί με τους αιρετικούς. «Λογικά» αυτό πρέπει να έχει γίνει, αν και δεν είμαστε σίγουροι για τίποτα, διότι «λογικά» πάλι αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ως ασέβεια προς τον οικείο Μητροπολίτη. Τι θέλει να πει στον Πατρών ο Αθηνών; Ο Θεός να τους φωτίζει, το θέμα είναι ότι πάλι δίνεται ένα κάκιστο παράδειγμα στους πιστούς που τους βγάζει εκτός σωτηρίας.

Είτε ο Μητροπολίτης Πατρών γνώριζε εκ των προτέρων είτε θα μάθει εκ των υστέρων, το θέμα είναι ποια πρέπει να είναι η στάση του Ορθόδοξου επισκόπου για την ορθή ποίμανση του ποιμνίου. Πρέπει τέτοιες ενέργειες να μένουν ατιμώρητες; Ο κληρικός της Αρχιεπισκοπής παραβαίνοντας τους Κανόνες της Εκκλησίας παρασύρει τους πιστούς στην αίρεση.

Τον π. Ιερώνυμο Αρβανίτη χαιρέτισε ένας εκ των αιρετικών με τα εξής λόγια «Ιδιαίτερη χαρά έχουμε διότι έχουμε μεταξύ μας τον πανοσιολογιώτατο πατέρα Ιερώνυμο Αρβανίτη, ο οποίος με την παρουσία του εδώ, είμαι σίγουρος, ότι εκφράζει την οικουμενικότητα της κλήσης του Αποστόλου Ανδρέα ‘Βρήκαμε το Μεσσία’. Αυτό το κάλεσμα διατρανώνει η ενότητά μας σήμερα, η ενότητα την οποία εκφράζει η παρουσία του πατρός Ιερώνυμου». 

 

Ο ξυρισμένος (;) σχεδόν αμούστακος κληρικός κρατούσε για μεγάλα χρονικά διαστήματα ένα βιβλίο (προσευχών προφανώς) όπως όλοι οι άλλοι και διάβαζε μαζί τους. Σε άλλη στιγμή έκανε το σημείο του Σταυρού μαζί με τους αιρετικούς, οι οποίοι τον έκαναν ανάποδα!

Ο Αθηνών τί ακριβώς κάνει; Αυτή είναι η δουλειά της Αρχιεπισκοπής; Να μολύνει τις άλλες Μητροπόλεις;

 

ΒΙΝΤΕΟ:


 https://www.youtube.com/watch?v=i_Xs7Y3RTTo&t=4s

 

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Κατόπιν τῆς ἀναγραφῆς σέ κάποιους ἱστοτόπους, περί τῆς παρουσίας Ὀρθοδόξου Κληρικοῦ ὡς ἐκπροσώπου δῆθεν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πατρῶν, στήν Θεία Λειτουργία τῆς 30ης Νοεμβρίου ἐ.ἔ. στόν Ρωμαιοκαθολικό Ναό Ἁγίου Ἀνδρέου Πατρῶν, ἡ Ἱερά Μητρόπολις Πατρῶν ἐνημερώνει, ὅτι ὁ ὡς εἴρηται Κληρικός δέν ἀνήκει στό δυναμικό της, οὔτε ἐπικοινώνησε μέ τήν Ἱερά Μητρόπολη σχετικῶς μέ τήν ἐνταῦθα παρουσία του καί πόσον μᾶλλον δέν ἐξεπροσώπησε τήν Ἱερά Μητρόπολη στήν πανήγυρη τῶν ἐνταῦθα Ρωμαιοκαθολικῶν.

                               Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

 

Συναφῆ ἄρθρα:
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)