Σελίδες

TRANSLATOR

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Κρατηθεῖτε. Μέ τό ἀφήγημα τῆς "κλιματικῆς ἀλλαγῆς" καί τοῦ "ἀποτυπώματος τοῦ ἄνθρακα" θά ἀρμέξουν ἑκατομμύρια κατοικίες μέ Νόμο τῆς Ε.Ε.! Τέλος ἐποχῆς γιά τήν Ἑλλάδα! Ξηλώνουν καυστῆρες πετρελαίου-ἀερίου!


 

Αυτό σημαίνει ότι θα αναβαθμιστούν ή θα απαξιωθούν χιλιάδες κατοικίες (ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ: ποιό νοικοκυριό ἔχει περισσευούμενα χρήματα γιά νά "ἀναβαθμίσει" τήν κατοικία του; Μήπως ἔτσι θά βγάλουν κι ἄλλα σπίτια πού δέν θά ἀνταποκρίνονται στούς νέους "οἰκολογικούς" φόρους καί ὑποχρεώσεις σέ πλειστηριασμό; Εἶναι ξεκάθαρο πώς ἐπιχειροῦν νά ἀφαιρέσουν καί τήν μία κατοικία ἀπό κάθε Ἕλληνα!).
Η«πράσινη» μετάβαση δεν αφορά μόνο στις βιομηχανίες, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά αντιθέτως «αγγίζει» την καθημερινότητά μας και δεν πρόκειται απλώς για τη στροφή π.χ. στην ηλεκτροκίνηση, αλλά… μπαίνει και στα σπίτια.

Μία από τις αλλαγές -ή μάλλον ανατροπές- αφορά στις νέες προδιαγραφές που πρέπει να έχουν τα οικιστικά κτίρια, νέα αλλά και παλιά. Με απλά λόγια, οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν ότι ακόμα και οι παλιές πολυκατοικίες θα πρέπει να γυρίσουν σελίδα. Το αν αυτό σημαίνει ότι θα αναβαθμιστούν ή θα απαξιωθούν χιλιάδες διαμερίσματα, είναι κάτι που μένει να διαπιστωθεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απαιτηθούν μεγάλες επενδύσεις από τους σημερινούς ιδιοκτήτες, όπως αναφέρει η iefimerida.gr

Τι θα ισχύει για τα νεόδμητα και τι για τα παλιά σπίτια
Ξεκινώντας από τα νεόδμητα, θα πρέπει να είναι μηδενικών εκπομπών από το 2030, δηλαδή με απλά λόγια ξεχνάμε τους καυστήρες. Για τα παλιά κτίσματα, τα πράγματα ζορίζουν ακόμα πιο πολύ, παρά το ότι δίνεται μια μεταβατική περίοδος 16 ετών από σήμερα, αφού ο… διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Το τέλος της επιδότησης για τους αυτόνομους λέβητες ορυκτών καυσίμων
Συγκεκριμένα, τα κράτη-μέλη θα θεσπίσουν μέτρα για την απαλλαγή των συστημάτων θέρμανσης από τις εκπομπές άνθρακα και για τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων στη θέρμανση και την ψύξη, με στόχο την πλήρη κατάργηση των λεβήτων ορυκτών καυσίμων έως το 2040.
Δυστυχώς, όμως, υπάρχει και μια πιο κοντινή ημερομηνία, που «αγγίζει» τους πιο ευάλωτους. Τα κράτη-μέλη θα πρέπει να σταματήσουν να επιδοτούν τους αυτόνομους λέβητες ορυκτών καυσίμων από το 2025.

Οικονομικά κίνητρα θα εξακολουθούν να είναι δυνατά για υβριδικά συστήματα θέρμανσης, όπως αυτά που συνδυάζουν έναν λέβητα με μια ηλιοθερμική εγκατάσταση ή μια αντλία θερμότητας. Με απλά λόγια, από το 2025, βάσει Οδηγίας, οι επιδοτήσεις θέρμανσης, είτε πρόκειται για πετρέλαιο είτε για φυσικό αέριο, θα πρέπει να τελειώσουν.

Δεν θα σας ανήκει τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι
Αυτή είναι ίσως η πιο δυστοπική στιγμή στην ιστορία του WEF. Το 2016, η Ida Auken, μέλος του κοινοβουλίου στη Δανία είπε: “Καλώς ήρθατε στο 2030. Δεν έχω τίποτα, δεν έχω ιδιωτικότητα και η ζωή δεν ήταν ποτέ καλύτερη”.

Ένα άρθρο στον ιστότοπο του WEF εξηγεί:

«Δεν κατέχω τίποτα. Δεν κατέχω αυτοκίνητο. Δεν έχω σπίτι. Δεν έχω καμία συσκευή ή ρούχα», γράφει η Δανή βουλευτής Ida Auken. Τα ψώνια είναι μια μακρινή ανάμνηση στην πόλη του 2030, της οποίας οι κάτοικοι έχουν σπάσει την καθαρή ενέργεια και δανείζονται ό,τι χρειάζονται κατόπιν ζήτησης. Ακούγεται ουτοπικό, μέχρι που αναφέρει ότι κάθε της κίνηση παρακολουθείται και έξω από την πόλη ζουν σωρεία δυσαρέσκειας, το απόλυτο όραμα μιας κοινωνίας χωρισμένης στα δύο.

Σε αυτό το δυστοπικό μέλλον, δεν υπάρχουν προϊόντα που να κατέχετε. Μόνο «υπηρεσίες» που ενοικιάζονται και παραδίδονται με drones. Αυτό το σύστημα θα έκανε όλους τους ανθρώπους να εξαρτώνται πλήρως από εταιρείες που ελέγχονται από το WEF για κάθε βασική ανάγκη. Δεν θα υπήρχε καμία απολύτως αυτονομία, καμία ελευθερία και καμία ιδιωτικότητα. Και θα είσαι ευτυχισμένος…

 

 

Πηγή:
https://www.ksipnistere.com/2023/12/%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%ae%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b6%ce%bf.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)