Σελίδες

TRANSLATOR

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Πρεσβύτερος Νικολάι Γκουριάνοφ: Η σφραγίδα του Αντιχρίστου θα είναι ένας γραμμωτός κώδικας και όλοι εσωτερικά παίρνοντας τον θα καταλάβουν ότι χαράχθηκαν!


 

Στις 24 Μαΐου 1909, στο χωριό Chudskie Zahody κοντά στο Gdov, ένα παιδί γεννήθηκε σε μια συνηθισμένη Ορθόδοξη οικογένεια. Κατά τη βάπτιση το μωρό ονομάστηκε Νικόλαος, προς τιμή του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού.

Στη δεκαετία του 1970, ο Νικολάι Γκουριάνοφ ονομαζόταν ήδη Γέροντας Νικολάι, απέκτησε πρωτοφανή φήμη. Οι προφητείες του έγιναν πραγματικότητα και ως εκ τούτου άνθρωποι ερχόταν σε αυτόν από όλη τη Σοβιετική Ένωση. Ο γέροντας φώναζε αδιαμφισβήτητα τους ξένους με το όνομά τους, τους προειδοποίησε για τους κινδύνους που τους απειλούσαν και τους έλεγε πώς να τους αποφύγουν.

Λυπόταν ιδιαίτερα τους δαιμονισμένους, έκανε τελετουργίες εξορκισμού και παρακαλούσε τον Θεό για την θεραπεία τους. Ο Νικολάι Γκουριάνοφ, μεταξύ άλλων, ήταν πολύ διακριτικός στα κηρύγματα και τις δηλώσεις του

Η ζωή του πατέρα Νικολάι Γκουριάνοφ έληξε με το θάνατό του στις 24 Αυγούστου 2002 στο νησί Ταλάμπσκ.

Ο διάσημος πρεσβύτερος του τέλους του 20ου αιώνα, Νικολάι Γκουριάνοφ από το νησί Ζαλίτα, είχε αγανακτήσει κάποτε:  Η ενστάλαξη άγχους και φόβου δεν θα οδηγήσει σε τίποτα καλό. Οι άνθρωποι δεν θα αντέξουν αυτή την πίεση του γραμμωτού κώδικα και θα τρέξουν να τον πάρουν.

 Το άγχος έχει ήδη μετατραπεί σε αθεράπευτο φόβο. Όλοι περιμένουν με τρόμο τον Αντίχριστο και όλες τους οι σκέψεις είναι αφιερωμένες σε αυτόν και στις αποκρουστικές πράξεις του. Πόσο λάθος είναι αυτό! 

Ένα άτομο φοβάται τα πάντα: σωματικό θάνατο, καταστροφή, δίωξη, απώλεια αγαπημένων προσώπων, πείνα. Πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τα μυαλά τους από αυτούς τους φόβους, αλλά τι γίνεται μετά;

Σχετικά με τον τρόπο αναγνώρισης της σφραγίδας του Αντίχριστου, ο πατέρας Νικολάι Γκουριάνοφ είπε: «Ο Κύριος θα διατηρήσει τους πιστούς Του. Αν ζεις σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, με φόβο Θεού, ευσεβώς και προσεύχεσαι στον Θεό, αυτός θα αποκαλύψει ότι αυτό είναι η σφραγίδα, οι άλλοι χριστιανοί δεν θα καταλάβουν τίποτα.

Απλά δεν χρειάζεται να είσαι έξυπνος και να τα ερμηνεύεις μόνος σου, το Ευαγγέλιο μας τα εξηγεί όλα. Πρέπει να πιστέψουμε στον Κύριο ότι χωρίς την αγία του θέληση δεν θα γίνει τίποτα». 

Ο π. Νικολάι έδωσε την εξής οδηγία: «Θα δεχτούν τη Σφραγίδα του Αντίχριστου οικειοθελώς και θα απαρνηθούν συνειδητά τον αληθινό Θεό. Όλοι οι Χριστιανοί θα ξέρουν ότι αυτό είναι το σημάδι του Σατανά». Και είπε επίσης: «Θα υπάρξει τέτοιο μαρτύριο που δεν έχουμε δει εδώ και αιώνες για όσους δεν πάρουν τον γραμμωτό κώδικα! 

Απλά μη φοβάσαι. Αρνηθείτε τον Τύπο! Θα χρειαστεί να πάμε στο Μαρτύριο… Τα βάσανα για τους πιστούς που δεν πήραν τη σφραγίδα θα είναι σύντομα…

Αλλά είναι γλυκό να πεθάνεις με τον Χριστό και για τον Χριστό! Αυτό είπε ο γέροντας όταν άρχισαν να εμφανίζονται γραμμωτοί κώδικες σε προϊόντα και ενθουσιασμένα τα πνευματικά παιδιά του στράφηκαν με ερωτήσεις για το τι να κάνουν: «Είναι αμαρτία να βλασφημείς την τροφή του Θεού και να την περιφρονείς τους είπε…

Ευχαριστώ τον Θεό που δεν με εγκαταλείπει και στέλνει ελεημοσύνη μέσω των ανθρώπων: ψωμί, ένα κουλούρι, αυτό το βάζο με κονσέρβες!». Με αυτά τα λόγια, ο γέροντας έβγαλε από την τσάντα ένα βάζο με ψάρι που είχε έναν γραμμωτό κώδικα επάνω στο κουτί, έκανε το σημείο του σταυρού και στράφηκε στον αδελφό του κελιού του: «Μητέρα παναγία! Ας προσευχηθούμε και ας φάμε ό,τι έστειλε ο Θεός». Και μια άλλη φορά ο ιερέας πρόσθεσε: «Πρέπει να φυλάξουμε την πίστη για τις τελευταίες μέρες που έρχονται, όχι το φαγητό».

Το 2000 πνευματικά του παιδιά επισκέφθηκαν τον Άθωνα και έφτασαν με τις ειδήσεις: «Οι Πρεσβύτεροι του Αγίου Όρους δηλώνουν ότι έρχεται μεγάλος πόλεμος…, ένα μύλο κρέατος, θα αλέθουν όλοι, πρέπει να φύγουμε από τις πόλεις να πάμε στα χωριά!» 

– Ο πατέρας Νικολάι ήταν αγανακτισμένος με αυτά που άκουγε και στο πνεύμα που τα έλεγαν: ο πατέρας είπε σκληρά,« χάλια », που δείχνει την ακραία απόρριψή του σε όσα άκουγε – και οι φτωχοί άνθρωποι βασανίζονται, εκφοβίζονται, αντί να προσευχηθούν, να εργάζονται και να εμπιστεύονται τον Θεό. 

– Συνέχισαν τα πνευματικά του παιδιά: «Πάτερ! Αυτές είναι οι προφητείες των Αθωνιτών γερόντων!». 

«Απάντησε αυστηρά: «Όλα αυτά είναι ψέματα, όχι προφητείες!» – και δεν μίλησε άλλο και μπήκε στο κελί του.

 

 
 
Πηγή:
https://investigation94.wordpress.com/2024/01/06/%cf%80%cf%81%ce%b5%cf%83%ce%b2%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%ce%b9-%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%86-%ce%b7-%cf%83%cf%86%cf%81/
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)