Σελίδες

TRANSLATOR

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Ἀφαίρεσαν γιά πρώτη φορά τόν Ἐσταυρωμένο ἀπό τόν Ἱερό Nαό ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ τῆς Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης!

 

πρωτοπρεσβύτερος

 

Ἔστειλαν στό μέηλ τοῦ Ἱστολογίου ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ τό παρακάτω μέηλ:

 

"Πρόκειται για ένα θέμα μιας φίλης μου που ζει στην Μηχανιώνα που με πήρε τηλέφωνο εχθές και μου είπε ότι την Κυριακή που ήταν στην εκκλησία παρατήρησε στον μεγάλο ναό της Μηχανιώνας ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ  αφαίρεσαν για πρώτη φορά τον Εσταυρωμένο από το ιερό.

Η ίδια έφυγε αμέσως λυπημένη και δεν συμμετείχε στην παράκληση την Δευτέρα το απόγευμα το οποίο το έκανε εδώ και δεκαετία.

Η ερώτηση η δική μου και της ίδιας είναι: έφυγε η χάρη από αυτόν τον ναό τώρα που έβγαλαν τον Εσταυρωμένο από το ιερό και η ίδια έκανε καλά που δεν συμμετείχεστην παράκληση;

Πως πρέπει να φερόμαστε όταν από ναούς βγάζουν τον Εσταυρωμένο, να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε ή να απομακρυνόμαστε;

Πληροφορίες από φίλους μας από την Κύπρο, εκεί σε πάρα πολλούς ναούς τον έχουν ήδη αφαιρέσει.

Την Κυριακή στην Μηχανιώνα αφαίρεσαν τον Εσταυρωμένο και ήρθαν και κάποιοι καλεσμένοι μητροπολίτες.

Και πάλι Καλή Χρονιά"

 

Νωρίτερα κυκλοφόρησε καί ἡ ἑξῆς πληροφορία:

Παραιτήθηκε ο πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν Παναγίας Φανερωμένης Ν. Μηχανιώνας


Κεραυνός εν αιθρία στην τοπική κοινότητα της Νέας Μηχανιώνας, η παραίτηση του πρωτοπρεσβύτερου του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης, πατέρα Γεωργίου – Μιλά στο #ethermaikos για την αποχώρησή του.

Όπως αποδεικνύεται ο «νόμος Ιερώνυμου» εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στους κόλπους της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας. Το «ντόμινο» των παραιτήσεων που φαίνεται να ξεκίνησε με αυτή του πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, συνεχίζεται και στους ναούς του Δήμου μας.

Ο πάτερ Γεώργιος Γιακαλής, σε μικρό χρονικό διάστημα από την επιστροφή του από την αναρρωτική άδεια, στην οποία βρισκόταν μετά από μία περιπέτεια που αντιμετώπισε με την υγεία του, κατέθεσε την παραίτησή του, ενώ την θέση του αναπληρώνει πλέον ο Αρχιδιάκονος πάτερ Κύριλλος Παλούμπας, ο οποίος χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Ιουστίνο, κατά τη θεία λειτουργία της 17ης Σεπτεμβρίου.

Ο πάτερ Γεώργιος μίλησε στο #ethermaikos για τη νέα συνθήκη και αναφέρει: «Έχω κουραστεί, παιδί μου. Έκανα ένα μεγάλο χειρουργείο και θέλω να ξεκουραστώ. Είμαι και 70 χρονών, τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Στην εκκλησία είμαι 44 χρόνια, δεν είμαι χθεσινός. Μας είχε υπό τη σκέπη του ο Χριστός και η Παναγία όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχω κανένα παράπονο. Θα είμαι πάντα κοντά στην Εκκλησία, ίσως να συλλειτουργώ και καμιά φορά. Υγεία να έχει όλος ο κόσμος, μόνο υγεία».

Ο απερχόμενος πρωτοπρεσβύτερος κατάγεται από τον Πειραιά ενώ υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης για πάνω από μία τριακονταετία. Στα χρόνια του ως πρωτοπρεσβύτερος του ναού υποδέχτηκε δύο φορές τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, χοροστάτησε πολλάκις στο πλευρό του Αρχιμανδρίτη πάτερ Ιωάννη Μαλλουρή καθώς και στο πλευρό του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Ιουστίνου.

Από την αρχή του χρόνου υπήρξε ένα έντονο παρασκήνιο εντός των κόλπων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους ιεράρχες που είναι σε μεγάλη ηλικία και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί μια τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Β΄, Χίου, Ψαρρών και Οινουσσών Μάρκο και Λαρίσης και Τιρνάβου Ιερώνυμο, οι οποίοι ανέλαβαν να πείσουν υπερήλικες Μητροπολίτες να αποσυρθούν.

Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι η ίδια τακτική εφαρμόζεται σε ολόκληρο τον κλήρο. 

 

Ἀπό ἐδῶ:

Ὅπως φαίνεται, εἶναι καινούργιο "σχέδιο" τῆς ἐκκλησιαστικῆς ἐξουσίας τοῦ Οἰκουμενισμοῦ;... τοῦ ἐπερχομένου Ἀντιχρίστου;... τῆς Νέας Ἐποχῆς;...,
πρῶτον:
  • νά πετάξουν τόν Ἐσταυρωμένο ἀπό τά Ἱερά τῶν Ναῶν
καί δεύτερον:
  • νά πετάξουν τούς παλαιότερους (καί πιό παραδοσιακούς;...) Ἱερεῖς καί νά τούς ἀντικαταστήσουν μέ νέους (καί πιό νεωτεριστές-νεοπατερικούς;...)!
Μήν λησμονοῦμε πώς ὁ Ἀρχιεπίσκοπος κ. Ἱερώνυμος τρέχει μέ χίλια ἐδῶ καί καιρό νά ἀντικαταστήσει μέ νέους Ἐπισκόπους τούς παλαιότερους. Ἀπό τήν στιγμή πού καταπατεῖται ἡ Ἱερά Παράδοση σύμφωνα μέ τήν ὁποία ἔχει λόγο καί ὁ λαός στήν ἐκλογή τῶν Ἐπισκόπων, ὅλα τά ὑπόλοιπα μυρίζουν ξεκάθαρα μαγειρέματα καί μάλιστα κακομαγειρεμένα...

Ζοῦμε τραγικά κι ἐσχατολογικά γεγονότα, ὄχι μόνο σέ κοσμικό ἐπίπεδο, ἐθνικό καί παγκόσμιο, ἀλλά δυστυχέστατα καί σέ χριστιανικό ἐπίπεδο ἐντός τῶν κόλπων τῆς Ἐκκλησίας!!!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)