Σελίδες

TRANSLATOR

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Πάση θυσία POS : Από την 1η Μαρτίου δεν θα υπάρχει δυνατότητα πληκτρολόγησης του ποσού πληρωμής!


Ποιες είναι οι κυρώσεις που προβλέπονται για τη διασύνδεση ταμειακών με POS

Ο κ. Θεοχάρης ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι οι προθεσμίες δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Κι’αυτό γιατί από την 1η Μαρτίου δεν θα υπάρχει δυνατότητα πληκτρολόγησης του ποσού πληρωμής στα POS. Το καντράν του POS θα δείχνει μόνο το ποσό που θα βγαίνει από την ταμειακή μηχανή ώστε στη συνέχεια να γίνει η πληρωμή.

Ήδη 15.000 επιχειρήσεις των οποίων οι πάροχοι έχουν αναβαθμίσει τα POS τους , έχουν δεχθεί μήνυμα από την ΑΑΔΕ ώστε να προχωρήσουν στην διασύνδεση με τις ταμειακές τους μηχανές.

Την περασμένη εβδομάδα, εστάλησαν e-mails στις πρώτες 15.000 επιχειρήσεις που διαθέτουν ταμειακή μηχανή και οι πάροχοι των οποίων έχουν αναβαθμίσει τα POS τους. Τα μηνύματα καλούν τις επιχειρήσεις να διασυνδέσουν άμεσα τα POS τους με τις ταμειακές μέχρι την 29η Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία. Ταυτόχρονα, τα μηνύματα αυτά αναρτήθηκαν στους λογαριασμούς της κάθε επιχείρησης στο myAADE, στο πεδίο «Τα Μηνύματά Μου».

Πρόστιμα που θα φτάνουν έως τις 300.000 ευρώ προβλέπει τροπολογία που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και αφορά παρόχους ταμειακών μηχανών και τερματικών POS που δεν αναβαθμίζουν τα λογισμικά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική τροπολογία που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή θα προβλέπει πρόστιμα τουλάχιστον 1500€ ( όσοι έχουν ήδη την υποχρέωση προμήθειας POS αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως 10.000€), αναστολή άδειας λειτουργίας, έως και «έξωση» από την αγορά με την αφαίρεση της άδειας στις εταιρείες που δεν έχουν αναβαθμίσει το λογισμικό το οποίο παρέχουν στους πελάτες τους, ώστε να καταστεί εφικτή η διασύνδεση ταμειακών, POS και ΑΑΔΕ.

Αυτό σημαίνει ότι οι 35 κλάδοι λιανικής που υποχρεώθηκαν πρόσφατα να δέχονται πληρωμές και με κάρτες πρέπει ως τις 29 Φεβρουαρίου να προμηθευτούν POS ( στην ουσία το παράθυρο γι’αυτούς είναι έως το τέλος Μαρτίου εφόσον αποδείξουν ότι έχουν κάνει την παραγγελία του POS μέσα στον Φεβρουάριο κι ότι αυτό θα εγκατασταθεί μέσα στο Μάρτιο) ειδάλλως θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο

Τα πρόστιμα

Η πρώτη κατηγορία, αφορά όσους δεν διασυνδέσουν έγκαιρα τις ταμειακές μηχανές και τα τερματικά τους. Πρόκειται για τους παλαιούς υπόχρεους διάθεσης τερματικών POS πριν την επέκταση στους 35 νέους κλάδους από τις αρχές του έτους, για τους οποίους η προθεσμία διασύνδεσης εκπνέει στις 29 Φεβρουαρίου.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπό έκδοση υπουργική απόφαση εισάγει πρόστιμα 10.000 ευρώ για υπόχρεους που τηρούν απλογραφικά βιβλία και 30.000 ευρώ για υπόχρεους με διπλογραφικά βιβλία.

Αν δεν αλλάξει η προθεσμία της 29ης Φεβρουαρίου για τη διασύνδεση ταμειακών και POS, τα νέα πρόστιμα θα ενεργοποιηθούν από την 1η Μαρτίου.

Στη δεύτερη κατηγορία, η οποία αφορά στους παρόχους που δεν θα αναβαθμίσουν εντός προθεσμίας (29 Φεβρουαρίου) το  λογισμικό τους, οι κυρώσεις είναι ακόμα πιο αυστηρές.

  • Το πρόστιμο μη έγκαιρης αναβάθμισης λογισμικού για τους παρόχους ξεκινά από 200.000 ευρώ και φτάνει τις 300.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής.

Οι 35 εταιρείες-πάροχοι έχουν λάβει εγκαίρως το μήνυμα από το ΥΠΕΘΟ, προκειμένου να μην υπάρξουν δικαιολογίες για τεχνικά ζητήματα.

Η τρίτη «ταχύτητα» προστίμων αφορά τους 35 νέους κλάδους στους οποίους επεκτάθηκε η υποχρέωση χρήσης POS, μεταξύ των οποίων περίπτερα, ταξί, λαϊκές και ασφαλιστικοί πράκτορες.

Μέχρι στιγμής, για την αντικατάσταση POS έχουν εγκριθεί 52.577 αιτήσεις που υπέβαλαν 14.080 επιχειρήσεις με την αξία των επιταγών που έχουν εκδοθεί να ανέρχεται σε 2,08 εκατ. ευρώ ενώ έχουν εξαργυρωθεί επιταγές συνολικής αξίας 541.288 ευρώ.

Για την αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών προκειμένου να μπορούν να διασυνδεθούν με τα POS έχουν εγκριθεί 107.521 αιτήσεις από 59.809 επιχειρήσεις, έχουν εκδοθεί επιταγές συνολικής αξίας 7,676 εκατ. ευρώ και έχουν εξαργυρωθεί επιταγές αξίας 4,378 εκατ. ευρώ.

 

 

Πηγή:
https://amazonios.net/pasi-thysia-pos-apo-tin-1i-martiou-den-tha-yparchei-dynatotita-pliktrologisis-tou-posou-pliromis/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)