Σελίδες

TRANSLATOR

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ EUROPRIDE 21-29 /06/2024 (Και συλλογή υπογραφών από φορείς και πολίτες)!

                                                                                                                                                                                            
 
 
 Ἐν ὄψει τοῦ ἐπαίσχυντου Europride
πού θά μετατρέψει τήν Ἁγιοτόκο Θεσσαλονίκη
σέ νέα Εὐρωπαϊκά καί παγκόσμια
Σόδομα καί Γόμορρα, βλέπε:
αὐθόρμητη πρωτοβουλία πολιτῶν
μᾶς ἐνημέρωσε πώς
συλλέγει ὑπογραφές γιά τήν ἀκύρωση
τῆς σοδομικῆς πολυήμερης φιέστας!
 
 
 

Ἐκ τῶν διαμαρτυρόμενων πολιτῶν:

"Πρόκειται για μία  κίνηση που την αγκάλιασε η ΠΟΕΥ [πανελλήνια ομάδα επαγγελματιών υγείας  - υγειονομικοί που διετέλεσαν σε αναστολή εργασίας λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού], το Δίκτυο Ελληνισμού, Ι. Μονές κι απλοί πολίτες. Χωρίς κομματικές ή άλλες αποχρώσεις!

Η Ι.Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν πήρε θέση στο αίτημά μας, ούτε στο αίτημα  φιλοξενίας του κειμένου στους ι.ναούς της πόλης προς υπογραφή."
(σ.σ.: τά σημεῖα τῶν καιρῶν!...) 

 

Τό κείμενό τους:

 

Είναι δεδομένο το δικαίωμα που έχουμε όλοι στην αγάπη, την αποδοχή, τον σεβασμό, την ευτυχία και την αξιοπρέπεια.  Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τεχνηέντως μας χωρίζουν. Χωρίς διαχωρισμούς, με γνώμονα αυτό το σκεπτικό, στον θλιβερό απόηχο των αποτρόπαιων επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της πόλης μας, στην πλατεία Αριστοτέλους στις 10/03/2024 καταδικάζουμε απερίφραστα  κάθε είδους επίθεση από όπου κι αν αυτή προέρχεται κι όποια μορφή μπορεί να έχει. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς έξαρσης βίας, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους, ακόμη και στα σχολεία, απότοκο ίσως των εγκλεισμών λόγω covid κι όχι μόνο, γεγονός που  πρέπει να μας  προβληματίσει όλους σαν γονείς και κοινωνία, πρώτα για τα αίτια και μετά για την αντιμετώπιση. Η επίθεση που δέχτηκαν τα δύο νεαρά (σ.σ.: ὁμοφυλόφιλα) άτομα στις 10/03/2024 από συνομήλικούς τους καθρεφτίζει αυτή ακριβώς την κατάσταση. Οι μνήμες είναι νωπές και η διεξαγωγή του θεσμού Europride στις 21-29 /06/2024 για εννιά ημέρες στην Θεσσαλονίκη με μεγάλο αριθμό επισκεπτών από όλη την Ευρώπη, με προβολές, παρελάσεις, επιδείξεις, με τον γνωστό τρόπο που διεξάγεται ο θεσμός, πολύ πιθανόν να πυροδοτήσει αντιδράσεις και επεισόδια που ίσως εξελιχθούν ανεξέλεγκτα και  οδηγήσουν σε βία και καταστροφές που κανένας φορέας [ Αστυνομία - Δήμος ] δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει, πόσο μάλλον να αποζημιώσει αργότερα. 

Βασικό μας μέλημα η ασφάλεια όλων, πρωτίστως και η διατήρηση του χαλαρού ρυθμού της όμορφης και φιλόξενης πόλης μας που αποτελεί πόλο έλξης των Βαλκανίων αλλά και παγκόσμιο. Τα έσοδα που αντλούνται από τον τουρισμό  κι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στην εστίαση, σίτιση, εμπορικά καταστήματα, μεταφορές, κλπ είναι σημαντικά κι οποιοδήποτε πλήγμα σε αυτόν θα έχει άμεσες και σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή όλης της πόλης. 

Η Θεσσαλονίκη από αιώνες φέρει μία βαθύτατα ιστορική και Ορθόδοξη παρακαταθήκη –κληρονομιά  κι επαφίεται σε εμάς τους κατοίκους της να την διαφυλάξουμε και να την μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενεές στο ακέραιο ανεξαρτήτως κομματικών, οπαδικών ή άλλων τοποθετήσεων. Είναι το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στην ιστορία της, δηλαδή στους προγόνους μας ενωμένοι να την υπερασπιστούμε. Λαμβάνοντας υπ’όψιν  όλα τα παραπάνω προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα και ζημιές που θα βαρύνουν τον διοργανωτή των εκδηλώσεων, δηλαδή τον Μητροπολιτικό Δήμο Θεσσαλονίκης, αιτούμεθα της παραιτήσεως από την διεξαγωγή του Europride 2024 . 

 

Μετά τιμής, 

προσυπογράφοντες πολίτες , Σύλλογοι, Σωματεία, …

 

Ὁδηγίες γιά τήν συλλογή ὑπογραφῶν:

Εκτυπώνετε το άνωθι κείμενο, συμπληρώνετε ονοματεπώνυμο και υπογραφή [μπρος - πίσω χωράει μέχρι 75 ονόματα-υπογραφές] με αύξοντα αριθμό, το σκανάρετε ή το φωτογραφίζετε και το στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
 
 
 
Πηγή:
μᾶς ἐστάλη ἠλεκτρονικά στό μέηλ τοῦ Ἱστολογίου ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

 

11 σχόλια:

  1. Συγγνώμη για την γκρίνια, αλλα αυτούς τους λόγους, θα μπορούσε κάποιος να τους επικαλεστεί ,για να μην γίνονται αγώνες που προκαλούν οπαδική βία, και όχι κάτι που θα κάνει την Θεσσαλονίκη Σόδομα ,με ότι αυτό συνεπάγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνοῦμε ἀπόλυτα!

      Ὁ Χριστιανός βάζει πάνω ἀπ' ὅλα τόν Θεό.
      Εἶναι θέμα σωτηρίας καί ὄχι εὐταξίας μόνο, πού εἶναι ὑποδεέστερο θέμα. Κι ἐμᾶς δέν μᾶς ἐκφράζει τό κείμενο, ὅπως θά θέλαμε.

      Παρόλ' αὐτά δέν μπλοκάρουμε τήν συλλογή ὑπογραφὼν. Ἔστω καί γιά κοσμικούς λόγους νά δεῖ ὁ Δῆμος ἀντιδράσεις πολιτῶν καί νά ἀκυρωθεῖ τό βδέλυγμα.

      Ἐπίσης, θά μποροῦσε ὅποιος πολίτης θέλει νά συντάξει ἕνα ἰδανικό κείμενο καί νά συλλέξει ὑπογραφές. Μή περιμένουμε μόνο ἀπό τούς ἄλλους καί ἁπλῶς νά κριτικάρουμε μόνο.

      Διαγραφή
    2. Έχετε απόλυτο δίκαιο.Δεν είναι όμως εύκολο στον καθένα να κάνη τον μπροστάρη. Όπως επίσης πολλοί λόγω αντικειμενικών δυσκολιών και ικανοτήτων να μην μπορούν να γράψουν στο πολυτονικό, για το οποίο σας συγχαίρουμε.

      Διαγραφή
    3. Δέν χρειάζονται οὔτε πολυτονικά, οὔτε ἐπιστημονικές γνώσεις.
      Ἄν ὅλοι οἱ Χριστιανοί γράφαμε πέντε ἁπλά λόγια στόν Δῆμο, δηλαδή ἡ ὁμοφυλοφιλία εἶναι ἁμαρτία γιά τόν Θεό. Μήν κάνουμε τήν πόλη μας Σόδομα καί Γόμορρα. Θέλουμε τίς παραδόσεις μας, τίς ἀξίες μας καί τήν οἰκογένεια. Ὄχι στίς διαδηλώσεις ὁμοφυλόφιλων, ἄς κάνουν ὅ,τι νομίζουν ἰδιωτικά κ.λ.π. καί γενικῶς πέντε ἁπλές φρασοῦλες καί κατακλύζαμε τόν Δῆμο μέ τίς ἐπιστολές μας πού θά βάζαμε ὁ καθένας νά τίς ὑπογράψουν συγγενεῖς καί φίλοι μας, αὐτό ἀρκεῖ. Ἀλλά δέν τό κάνουμε ὅμως.

      Διαγραφή
    4. Ἐπίσης στίς πέντε φρασοῦλες θά μπορούσαμε νά γράψουμε καί ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ! Καί τό κάναμε ἄν δέν βάλουν μυαλό. Δέν κάνουμε τό χρέος μας ὁ καθένας ξεχωριστά. Ἄν τό κάναμε, θά εἴμασταν αὐτόματα καί ὅλοι μαζἴ.

      Διαγραφή
    5. Δική μου κακη διατύπωση ,ασφαλώς και δεν έχει καμία σχεση το πολυτονικό. Απλώς το ανέφερα ,επειδή αναπαύομαι που το χρησιμοποιείτε .Όσο για τις ενέργειες , τι πρόσβαση μπορεί να εχει στον Δήμο ένας μη Θεσσαλονικιός;

      Διαγραφή
    6. ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ, τηλέφωνα διαμαρτυρόμενων, μεηλ

      Διαγραφή
  2. Όντως το κείμενο αυτό είναι σα να το γράφουν άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τον Χριστό.

    Μπορεί η Μητρόπολη να έχει δίκιο που δεν δέχθηκε ένα τέτοιο κείμενο να κυκλοφορήσει για υπογραφές στους Ιερούς Ναούς.

    Βέβαια, δεν βλέπουμε κι αντιδράσεις από τον Παναγιότατο κ. Φιλόθεο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστός Ανέστη . Η γράφουσα το κείμενο παραίτησης , δηλαδή εγώ , θέλω να πιστεύω ότι έχω σχέση με τον Πατέρα μας . Στο κείμενο αυτό κατέληξα μετά από πόσα , που ούτε κι εγώ θυμάμαι τον αριθμό , προκειμένου κανείς να μην μπορεί να τα αμφισβητήσει . Ακριβώς γιατί πρόκειται για γεγονότα , Ιστορία και όχι για πεποιθήσεις . Απευθύνονται στους δημοτικούς συμβούλους , στον Δήμαρχο , στις Αστυνομικές και Δικαστικές αρχές και μακάρι κάποιος άλλος να το είχε πράξει καλύτερα και με μεγαλύτερη επιτυχία . Με αγάπη , Μαρία Γεωργίου Γιαλεδάκη [ η συντάκτης του κειμένου ]

      Διαγραφή
    2. Τα ιερά και τα όσια πρωτεύουν ειδικά για έναν χριστιανό. Κατά τ' άλλα καλά κάνατε και διαμαρτυρεσθε και καλώς δημοσιεύεται η διαμαρτυρία σας.

      Διαγραφή
  3. Χριστός Ανέστη!

    Αυτό το κείμενο θέλετε να υπογράψουμε;
    Με συγχωρείτε είναι αυτό κείμενο προς υπεράσπιση του Νόμου του Θεού και των ανθρώπων. Είναι αυτά επιχειρήματα για να μην γίνει η παρέλαση του αίσχους;
    Χωρίς έλεγχο και σωστή τοποθέτηση σε αυτό το έγκλημα, που θέλουν με την βία να μας επιβάλλουν την ομοφυλοφιλία και όχι μόνο.
    Τι χλιαρότητες και ανοησιες είναι αυτά που γράφετε και στην ουσία εσείς είστε υπέρ των ομοφυλοφίλων γιατί το κείμενο αυτό δείχνει εν μέσω πλην σαφώς, διότι πουθενά δεν γράφει ότι είμαστε ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ, ΝΑΙ υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων η πλειοψηφία που είμαστε αντίθετοι με αυτό το κίνημα .

    Είναι δυνατόν να γράφετε για αποδοχή και σεβασμό σε τι στην αμαρτία και στους ΛΟΑΤΚΙ;

    Καλλίτερα να γράφετε με δύο σειρές ότι ως Ορθόδοξος Χριστιανός Έλληνας πολίτης διαφωνώ και δεν σέβομαι ούτε αποδέχομαι αυτήν την παρέλαση του Αίσχους και με προσβάλει αυτό το κίνημα των ΛΟΑΤΚΙ την Πίστη μου ,την ηθική υπόσταση του κάθε λογικού ανθρώπου, προσβάλει την φύση, την οικογένια ως θεσμό και δεν το αποδέχομαι ούτε έχετε το δικαίωμα με την ψυχολογική βία να μας επιβάλλετε να βλέπουμε όλα αυτά για 9 ημέρες στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας .
    Είμαστε κατά και δεν θέλουμε ως πολίτες της Θεσσαλονίκης να πραγματοποιηθεί αυτή μεσαιωνική διαστρόφικη παρέλαση/ φεστιβάλ.

    Τόσο απλο και σοβαρό θα έπρεπε να είναι το κείμενο για να μας πάρουν στα σοβαρά και να καταλάβουν ότι έχουν να κάνουν με ανδρίους ανθρωπους και οχι με δειλούς Και φοβιτσιάριδες!

    Στωμεν Καλώς ξυπνήστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)