Σελίδες

TRANSLATOR

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει με δράσεις στο EuroPride 2024! Δελτίο Τύπου-Φωτό-Βίντεο


 

 

 

Το ΑΠΘ συμμετέχει με συγκεκριμένες δράσεις στο EuroPride 2024, που θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 21-29 Ιουνίου 2024.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στους άξονες δράσης για την προώθηση της ισότητας των φύλων στο ΑΠΘ που περιλαμβάνει το «Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΣΔΙΦ)- ΑΠΘ» το οποίο έχει εγκριθεί από τη Σύγκλητο του ΑΠΘ, το 2022.

Η ανάπτυξη ενός συμπεριληπτικού, ευαίσθητου ως προς το φύλο, ασφαλούς, υποστηρικτικού εργασιακού και μαθησιακού περιβάλλοντος για όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, χωρίς διακρίσεις και παρενόχληση, είναι στους άξονες προτεραιότητας του Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΣΔΙΦ)-ΑΠΘ. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΑΠΘ δεσμεύτηκε να εφαρμόσει καλές πρακτικές, προκειμένου να διασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση και ενδυνάμωση όλων των ΛΟΑΤΚΙ+ μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, που αποτελεί προϋπόθεση και συστατικό (και) της ακαδημαϊκής αριστείας. Μια από τις δράσεις είναι η συμμετοχή του ΑΠΘ στα «φεστιβάλ υπερηφάνειας» και οι ανακοινώσεις για άλλες παγκόσμιες ημέρες.

Το ΑΠΘ συμμετέχει στο EuroPride 2024  – ένα πανευρωπαϊκό γεγονός –  με τις εξής δράσεις:

α. Ανάρτηση rainbow σημαίας

β. Προβολή του ντοκιμαντέρ του Ιωσήφ Βαρδάκη με τίτλο: «ΑΚΟΕ – ΑΜΦΙ: Η ιστορία μιας επανάστασης (Να κοιμάμαι στο στήθος του)», την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024, ώρες: 13:00 έως 16:00, στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ.



Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=aZMK-xu0RwU

 

Περίληψη: «Το ντοκιμαντέρ μας μεταφέρει στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, το 1977. Τότε γεννιέται  το πρώτο ελληνικό κίνημα για την απελευθέρωση της ομοφυλόφιλης επιθυμίας, το Α.Κ.Ο.Ε. (Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλόφιλων Ελλάδος) και αρχίζει η κυκλοφορία του περιοδικού  ΑΜΦΙ. Τα γραφεία τους, στο  υπόγειο της οδού Ζαλόγγου, αποτελούν σημεία αναφοράς μίας κοινότητας που διεκδικεί το δικαίωμα στην ύπαρξη, στην ισότιμη αντιμετώπιση χωρίς διακρίσεις, στην αγάπη».

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Παρουσίαση της εκδήλωσης από τη Συντονίστρια του Δικτύου των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων στα ΑΕΙ, τέως πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων ΑΠΘ, Καθηγήτρια Δήμητρα Κογκίδου.

Συντονίζει η Ελένη Κουρτίδου, δημοσιογράφος

Συμμετέχουν οι:

Ειρήνη Πετροπούλου, γλωσσολόγος,  μεταφράστρια,  ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια

Θοδωρής Αντωνόπουλος, δημοσιογράφος, σύμβουλος σεναρίου του ντοκιμαντέρ

Νίκος Χατζητρύφων, συλλογικότητα ‘’Σύμπραξη για το φύλο’’

γ. Συμμετοχή στην παρέλαση υπερηφάνειας το Σάββατο 29 Ιουνίου

Το ΑΠΘ θα απευθύνει χαιρετισμό και θα συμμετάσχει στην παρέλαση υπερηφάνειας. Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να προμηθευτούν το επίσημο μπλουζάκι κατά τη διάρκεια της προβολής του ντοκιμαντέρ στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Περισσότερες πληροφορίες για το «Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΣΔΙΦ)- ΑΠΘ»  https://www.auth.gr/wp-content/uploads/AUTH-GEP-2022-2024.pdf

Europride: https://thessalonikipride.com/


 

2 σχόλια:

  1. Αντί να καλούν σε μετάνοια, καλούν σε υποστηρικτικές δράσεις και γενικώς υποστηρίζουν την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα!
    Αντί να καλούν σε εορτασμό του Αγίου Πνεύματος, του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Αποστόλων, καλούν σε συμμετοχή στο Europride! Φωτιά θα πέσει να τους κάψει.

    Αίσχος!
    Τι θεολογία διδάσκουν; Είναι επικίνδυνοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε λίγο όλοι αυτοί οι παρελαύνοντες , πολιτικοί ,φορείς , Δημοι ,πανεπιστήμια κλπ , όπως οι Μωαμεθανοί έχουν σημείο αναφοράς την Μέκκα , αυτοί θα έχουν τα Σόδομα . Μόνο που δεν μας λένε ,αν ήταν όλοι υπερήφανοι, ποιος θα τους γεννούσε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)