Σελίδες

TRANSLATOR

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Γιά Κ. Μητσοτάκη: "εἶσθε συνυπεύθυνος γιά ἐσχάτη προδοσία"! Λεφτά καί ὅπλα γιά τούς Οὐκρανούς ὑπάρχουν... Τούς Ἕλληνες τούς παίρνει τά σπίτια καί τούς ψωμολυσσᾶ καί τά νησιά μας τά ἔχει ἀφοπλίσει γιά τούς Τούρκους! Βίντεο

 

 

Για πρώτη φορά ο Κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι η Ελλάδα στέλνει όπλα στην Ουκρανία!

Ζήτησε επιπλέον να καλυφθούν τα «κενά» που προκύπτουν για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Σφοδρές αντιδράσεις. 

 

Ἔχει νά σοῦ πέσει φάπα ἀπό τόν Πούτιν...



Στην παραδοχή ότι η Ελλάδα στέλνει όπλα στην Ουκρανία προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας μάλιστα πως αυτό «έχει δημιουργήσει κενά στις αμυντικές ικανότητες» της χώρας. Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στη Νάντια Σάντλοου, μέλος του Hudson Institute, στο πλαίσιο του NATO Public Forum, και στην επισήμανσή της πως «Η Ελλάδα έχει κάνει απίστευτα πολλά για την Ουκρανία και είναι ένα από τα κορυφαία κράτη στην παροχή πυραύλων και πυρομαχικών στους Ουκρανούς», ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε:

«Παρέχουμε στην Ουκρανία ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια, 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό πακέτο που συμφωνήσαμε πριν από λίγους μήνες. Τα κράτη-μέλη συνεισφέρουν όμως και στις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε [...] Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξετάσουμε τα κενά που έχει δημιουργήσει αυτό στις δικές μας αμυντικές ικανότητες»

«Όσο κι αν μιλάμε για εξελιγμένα συστήματα, πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι διαθέτουμε τα στοιχειώδη. Η Ουκρανία έδειξε πόσο σημαντικά είναι, για παράδειγμα, τα βλήματα 155 χιλιοστών και ότι σε έναν σύγχρονο πόλεμο δεν είναι όλα τόσο τεχνολογικά καθοδηγούμενα, όσο πολλοί πίστευαν. Να διασφαλίσουμε επίσης ότι θα εξορθολογήσουμε την παραγωγή, θα αυξήσουμε τα αποθέματά μας, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε την ικανότητα να στηρίξουμε την Ουκρανία, είναι μια πρόκληση στην οποία πρέπει να αντεπεξέλθουμε».

Ολόκληρη η συνέντευξη

 

https://www.youtube.com/watch?v=3BOCQ5oH9qE

 

 Σε ερώτηση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και αν η προσπάθεια της Ε.Ε. να αυξήσει την άμυνά της είναι συμπληρωματική με το ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός απάντησε ως εξής: 

«Κατά την άποψή μου είναι απολύτως συμπληρωματική. Πρέπει να δαπανούμε περισσότερα, αλλά πρέπει επίσης να κινούμαστε πιο έξυπνα όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο κατανέμουμε τις αμυντικές δαπάνες μας. Εξετάζοντας την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, διαπιστώνω μεγάλο κατακερματισμό, δεν βλέπω αρκετή διαλειτουργικότητα. Βλέπω, μερικές φορές, δεν θα έλεγα μη αναγκαίο ανταγωνισμό, αλλά σίγουρα πάρα πολλά οπλικά συστήματα που δεν επικοινωνούν απαραίτητα μεταξύ τους. Πρέπει να δαπανούμε περισσότερα, αλλά πρέπει επίσης να κινούμαστε πιο έξυπνα όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο κατανέμουμε τις δαπάνες μας».

Σφοδρή επίθεση από Βελόπουλο και Αποστολάκη

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σε παρέμβασή του στη Βουλή.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα», είπε ο κ. Βελόπουλος και απευθύνθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, καλώντας τα να απαντήσουν πώς θα αποκαλούσαν έναν Έλληνα πρωθυπουργό που παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ότι έχει δημιουργήσει κενά στην άμυνα της χώρας εξαιτίας της στήριξης που παρείχε η Ελλάδα στην Ουκρανία. «Θα τον αποκαλούσατε χαζό; Ανίκανο; Είναι μείζον θέμα. Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχεται ότι έχει κενά η άμυνα της χώρας. Δεν είναι χαζός ο πρωθυπουργός. Είναι δουλικός στα αμερικανικά συμφέροντα. Ομολογεί ότι πρέπει να εξετάσουμε τα κενά στο Αιγαίο. Είστε συνυπεύθυνος για εσχάτη προδοσία», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Εξαιρετικά ανησυχητική χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Αποστολάκης τη δήλωση του Μητσοτάκη.

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ειδικότερα ότι «η δήλωση του Πρωθυπουργού είναι εξαιρετικά ανησυχητική, πλην όμως, έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες και τις προειδοποιήσεις που εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ., έχοντας την ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα, είχαμε τονίσει σε κάθε δοθείσα ευκαιρία». Ο κ. Αποστολάκης αναφέρει ότι σε ερωτήσεις και ομιλίες του στη Βουλή είχε τονίσει ότι, «δεν συμφωνούμε με την αποστολή οπλικών συστημάτων αλλά και ότι η οποιαδήποτε βοήθεια δοθεί στην Ουκρανία δεν θα πρέπει να αποβεί εις βάρος των αμυντικών ικανοτήτων της χώρας μας» και «ως απάντηση είχαμε λάβει διαβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί».

«Έρχεται τώρα ο πρωθυπουργός της χώρας και μιλάει για «κενά» στην αμυντική θωράκιση. Επιπλέον, αναφέρεται στην ανάγκη στήριξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση», προσθέτει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρει ακόμη ότι «μάλιστα, ενώ οι εξοπλιστικές δαπάνες ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια, ούτε ένα ευρώ δεν κατευθύνεται στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία, παρά τις συνεχείς προτάσεις μας υπέρ της ανάγκης στήριξης της εγχώριας παραγωγής». 

 

Πηγή:
https://www.ieidiseis.gr/politiki/254484/gia-proti-fora-o-k-mitsotakis-anagnorise-oti-i-ellada-stelnei-opla-stin-oukrania


 

6 σχόλια:

  1. Μήπως επειδή είναι αφορισμένος , για λογαριασμό του μιλάει το δαιμόνιο και τον εκθέτει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁ ἀφορσιμός ἀφορᾶ τήν παιδαγωγία του. Τά δαιμόνια κυκλοφοροῦν μέσα μας ἀπό πρίν τόν ἀφορισμό.

      Δυστυχῶς, αὐτο-ἀφορισμένοι ἀπό τήν Ἐκκλησία εἶναι τό 97% τῶν Ἑλλήνων (πολιτιῶν καί λαϊκῶν) πού δέν ἐκκλησιάζονται καί δέν πιστεύουν πραγματικά στόν Χριστό.
      Τί σημαίνει αὐτό πρακτικά;
      Ὅτι βράζουμε στό δαιμόνιο!

      Ὁ ἀφορισμός ἀποτελεῖ ἐπίσημη παιδαγωγική ἐνέργεια, μήπως φέρει σέ συναίσθηση τόν ἐμπλεκόμενο γιά νά συνειδητοποιήσει τήν ἄθλια κατάστασή του καί νά μετανοήσει. Δέν εἰσάγει τά δαιμόνια. Αὐτό τό κάνουμε μόνοι μας, ὅταν ἀποστατοῦμε ἀπό τόν Κύριο.

      Διαγραφή
    2. Καί πρίν τόν ἀφορισμό του ὁ κ. Μητσοτάκης αὐτά πού ἔλεγε, αὐτά πού ἔκανε καί ὁ τρόπος πού πολιτευόταν δέν εἶχε κάποια διαφορά. Τόν ἔξω ἀπό δῶ ὑπηρετοῦσε καί τότε.

      Καταλαβαίνουμε μέ ποιό πνεῦμα γράψατε τό σχόλιο, γιά νά μήν παρεξηγηθοῦμε. Ἀλλά δέν φταίει ὁ ἀφορισμός. Ἡ κακή προαίρεση φταίει καί αὐτή εἶναι προσωπική μας ὑπόθεση καί πρέπει νά τό καταλάβουμε ὅλοι, γιατί ὅλοι μέ αὐτά τά πράγματα παλεύουμε κάθε μέρα.

      Εὐχαριστοῦμε γιά τήν ὑπενθύμιση τοῦ ἀφορισμοῦ πάντως!!!

      Διαγραφή
    3. Όταν κάποιος αποκοπεί απο την Εκκλησία , δεν ειναι ποιο ευάλωτος στα δαιμόνια ;

      Διαγραφή
    4. Όταν κάποιος αποκοπεί απο την Εκκλησία , δεν ειναι ποιο ευάλωτος στα δαιμόνια ;

      Διαγραφή
    5. Ἀποκομμένος δέν εἶσαι ὅταν δέν ἐκκλησιάζεσαι καί δέν πιστεύεις καί πολεμᾶς τόν Χριστό καί τούς Χριστιανούς, ἄρα καί πιό εὐάλωστος στά δαιμόνια ἤδη;

      Τέλος πάντων, καταλαβαίνουμε τό πνεῦμα σας κι ἐσεῖς σίγουρα κατανοεῖτε τό δικό μας. Ἄς γράψουν πιό εἰδήμονες ἀπό ἐμᾶς ἐπ' αὐτοῦ ἄν γνωρίζουν καί ἐπιθυμοῦν.

      Διαγραφή

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)