Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙΟΜΕΝΗΣ ΒΑΤΟΥ.
" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)

TRANSLATOR

Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Πώς γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα; ( συμβουλές στους χριστιανούς και στις οικογένειές τους ) Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Θεοφίλου
Πώς γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα; 
( συμβουλές στους χριστιανούς και στις οικογένειές τους )
Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Θεοφίλου
 http://1.bp.blogspot.com/-uk8QmEDyyFE/UrF2zO0OEiI/AAAAAAAAE9c/9iQQ_19O0UQ/s1600/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%81.jpg


ΔΙΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΗΔΗ, την προ των Χριστουγέννων περίοδο- Με την ανάλογη ετοιμασία υποτίθεται. Προηγείται για τον συνειδητό Χριστιανό, όπως νομίζαμε, υποτίθεται, τεσσαρακονθήμερη νηστεία και περισυλλογή. Η νηστεία για να υποδεχθούμε τον Ιησού Χριστό, τον Θεό μας και Σωτήρα μας, σε ανθρώπου μορφή, δεν είναι αυστηρή τόσο, όπως αυτή για την ετοιμασία μας να ζήσομε τα πάθη Του και την Ανάσταση Του. Και υπάρχει κάποιος λόγος και για τις νηστείες αυτές. Σκέπτομαι πάντα, ειδικά όμως κατά την περίοδο αυτή, σκέπτομαι τα παιδιά μας, τους νέους ανθρώπους, και την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία μεγαλώνουν. Λειτουργούνε τα σπίτια μας σήμερα, ως «κατ’ οίκον Εκκλησίες», όπως πρέπει κι όπως χρειάζεται και απαιτείται, για να μπορούν να ζήσουν τα παιδιά μας, κι εμείς όλοι, αυτό το μεγάλο γεγονός, συνειδητά; Κρίνοντες από την ατμόσφαιρα της κοινωνίας μας, μέσα στην οποία κι εμείς ζούμε, στα περισσότερα σπίτια, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Για να συμβεί αυτό, πρέπει κατά την περίοδο αυτή, να συμπεριλαμβάνονται επαφές καλές των γονέων με τα παιδιά, και γονείς συνειδητοί που στα καθήκοντα τους να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους, είναι και να τα βοηθήσουν να γίνουν και καλοί http://4.bp.blogspot.com/-iV2oeAO2Vio/TzI6fzM4NZI/AAAAAAAAAO4/2LT3sdmAtek/s1600/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D+1.jpgΧριστιανοί. Ασχολούνται όμως πολλοί με την αποστολή τους αυτή; Εγώ σας εύχομαι να είστε κι εσείς τέτοιοι. Ν’ ασχοληθείτε σοβαρά για να γνωρίσετε καλά την καρδιά τους, να είστε εσείς πρώτα καλοί Χριστιανοί και να γίνετε τα πρότυπα γι αυτά. Και δεδομένου πως και στα σχολεία σήμερα δεν διδάσκονται συστηματικά το περιεχόμενο της πίστεως μας.
ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ του δημοτικού σχολείου για τα Χριστούγεννα, κυρίαρχο στοιχείο υπάρχει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ενώ σ’ αυτό για την Ανάσταση, το βάψιμο των αυγών και το ψήσιμο των αρνιών. Εις δε το μάθημα της Χριστιανικής Ηθικής των Λυκείων, θαρρεί κανείς πως είναι γραμμένο για να μην το καταλάβουν τα παιδιά. Μιας θρησκείας με τόσο απλή την διδασκαλία από τον Αρχηγό της πίστεως μας, που την καταλαβαίνουν ακόμα και τα παιδιά, και οι εντελώς αγράμματοι. Και να το ζητούμενο, το δικό μας αίτημα, ποιο είναι. Ν’ αναπληρώσομε αυτό που δεν κάνει το σπίτι και το σχολείο. Και βέβαια όχι με την ανάγνωση στη δημοτική γλώσσα της Ευαγγελικής και της Αποστολικής περικοπής. Που βέβαια επιχειρείται, όπως θέλομε να πιστεύομε, πειραματικά. Γι’ αυτό το πιο μεγάλο γεγονός, ποιος θα μας ετοιμάσει; Ποιος θα συγκινήσει τα παιδιά ; Έχουν απομείνει τα κάλαντα που γυρίζουν τα παιδιά μας και λένε. Και που κι αυτό δεν αποβλέπει στην ετοιμασία μας για τον επίσημο εορτασμό. Άλλο στόχο έχουν τα παιδιά που γυρίζουν στα σπίτια τα γνωστά τους και τα λένε.

ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ πρέπει να προβληματιστούμε• Να μπορούμε ειλικρινά ν’ απαντήσαμε στο ερώτημα; «Είμαστε σωστοί και συνειδητοί Χριστιανοί; Μετέχομε τακτικά και συστηματικά στη λατρεία; Μήπως είμαστε μερικοί

απλά βαπτισμένοι, και λεγόμαστε απλώς Χριστιανοί; Τώρα την ιδιότητα μας αυτή δεν τη θέλομε ούτε και στην ταυτότητα μας γραμμένη. Κι αυτό δε το θεωρούμε πως συνέβη τυχαία, χωρίς κανένα λόγο. Μήπως είναι σχέδιο να μας απομακρύνουν όλους
http://www.design-district.gr/images/news/101215_candles2_169989026.jpg
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ὄχι "καλές γιορτές" χωρίς ΧΡΙΣΤΟ!
από την Εκκλησία; Να μας αποχρωματίσουν όλους Χριστιανικά; Δεν χρειάστηκε να κουραστούν και πολύ αυτοί που το επιχείρησαν, αυτοί της Νέας Εποχής. Και να πως πλησιάζουν Χριστούγεννα, σε μια Χριστιανική χώρα με την πλειοψηφία των πολιτών Βαπτισμένους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Και τι κάνομε για να τονίσουμε τον εορτασμό του πιο μεγάλου γεγονότος; Βλέπομε την ιδιότητα μας τη Χριστιανική, μόνο στις ετοιμασίες του Δήμου για το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που πρόκειται να στολιστεί στο σύνταγμα. Στην ετοιμασία μερικών μικρών παιδιών να πουν τα κάλαντα, κι αυτό μάλλον γιατί λογαριάζουνε στην ευκαιρία που πρόκειται να τους δοθεί, να εξασφαλίσουν μερικά χρήματα για να προμηθευτούν το νέο κινητό τους τηλέφωνο. Ρωτήστε με όμως να σας πω ποίος είναι ο στόχος μου μ’ αυτά που γράφω; Μα θέλω, επιθυμώ, να προβληματίσω κι εσάς. Να ρωτήσετε κι εσείς τον εαυτό σας για να δείτε αν έχετε σωστά κι επαρκώς ετοιμαστεί, αν έχετε και τα παιδιά σας ετοιμάσει να εορτάσετε και να ζήσετε αυτό το μεγάλο γεγονός συνειδητά.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ τι θα πράξετε για να μεταδώσετε στο περιβάλλον σας αυτό που χρειάζεται το παιδί σας, αν είναι μεγάλο ή μικρό, για να ζήσετε έντονα και μέσα σας, το πιο μεγάλο γεγονός. Διότι εσείς πρέπει να βρείτε, πρέπει να ξέρετε τον τρόπο που συγκινείται το παιδί σας. Να ξέρετε πως το κάθε παιδί έχει και την ιδιαιτερότητα του. Να γνωρίζετε του παιδιού σας την καρδιά. Δείτε μια εικόνα που υποπτεύομαι, πως μπορεί κανείς να ζήσει, σε μια καλή ατμόσφαιρα Χριστιανική: «Μανούλα, γιατί κάνομε τόσες ετοιμασίες αυτές τις ημέρες; Σα να περιμένομε κάποιον σημαντικό μεγάλο επισκέπτη». «Χαίρομαι παιδί μου, που το κατάλαβες. Περιμένομε πράγματι, να εορτάσουμε την είσοδο, τον ερχομό στον κόσμο, ως ανθρώπου, του Θεού μας και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού». «Και πως είναι δυνατό να γίνει άνθρωπος ο Θεός και να γεννηθεί από μια γυναίκα;» «Μα αυτό ακριβώς είναι και το μεγάλο μυστήριο παιδί μου. Το μυστήριο και το μεγάλο θαύμα. Ένας Άγγελος ήλθε στο Ναό του Σολομώντος που είχε καταφύγει η παρθένος Μαρία και της είχε φέρει το μήνυμα πως επρόκειτο δια πνεύματος Αγίου, να φιλοξενήσει στα σπλάχνα της, τον Υιό του θεού και Σωτήρα μας, Ιησού Χριστό, ως άνθρωπο. Αυτό ήταν και
είναι το πιο μεγάλο γεγονός του κόσμου. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ και διαφορετικά. «Μανούλα πως θα στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μεθαύριο, για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα»; «θα δούμε παιδί μου, αν θα στολίσουμε κι http://www.paidika.gr/anakata/images/stories/Xristougenna/Fatni/fatni_Xmas_9.gifεμείς δέντρο για τα Χριστούγεννα. Εμείς οι Χριστιανοί.. πρέπει να στολίζουμε μια Φάτνη, σαν κι αυτή που γεννήθηκε ο Υιός της Παρθένου Μαρίας. Μια Φάτνη των αλόγων με τους μάγους που είχαν καταφύγει εκεί για να προσκυνήσουν τον νεογέννητο Ιησού Χριστό. Που είχαν δει τους Αγγέλους ν' ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν από τον Ουρανό ψάλλοντας τον ύμνο για τον μεγάλο αυτό επισκέπτη. Με τους τρεις μάγους, που είχαν έλθει από την Ανατολή με τα δώρα τους. Οδηγούμενοι από το λαμπερό αστέρι. Αυτό ακριβώς γνώριζαν και οι Προφήτες, που πολλά χρόνια πριν είχαν εξαγγείλει τον ερχομό Του. Έτσι δεν λέτε και στα κάλαντα κάθε χρόνο, τέτοιον καρό; Γι αυτό το λόγο πανηγυρίζουμε και οι Χριστιανοί κατά την μεγάλη αυτή μέρα. Γι’ αυτό το μεγάλο γεγονός μιλάνε και οι Ευαγγελιστές. Όπως θ’http://3.bp.blogspot.com/-DajuRVat8Pg/UqRcdb2ccRI/AAAAAAAAFG8/jZo8BaLys7s/s1600/images.jpg ακούσουμε και τη νύχτα των Χριστουγέννων, που θα πάμε όλοι στην Εκκλησία. Γι’ αυτό σου λέω και κατά την παραμονή πως όλα τα παιδιά με τα χρήματα που παίρνουν από τα κάλαντα, πρέπει να κάνουν και μια καλή πράξη. Να βοηθήσουν με κάποιον τρόπο, ένα φτωχό παιδί, για να γιορτάσει κι αυτό τα Χριστούγεννα με καινούρια παπούτσια...» θα μπορούσαμε να παραστήσουμε εικόνες πολλές, μανάδων Χριστιανών, που θέλουν να διδάξουν στα παιδιά τους το πιο μεγάλο γεγονός του κόσμου. Εμείς σας ευχόμαστε μια καλή έμπνευση, για σας που πρέπει να είστε μανάδες καλές και σωστοί γονείς, και σας ευχόμαστε, καλά Χριστούγεννα.


 http://saugbilder-gb.de/w_p_grafikkatalog/grafik/Bilder_A_-_Z/kerzen/saugbilder_kerzen02.gif

Πῃγή: http://www.orthodoxia.gr/printer_friendly.cfm?id=408&obcatid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)