Τό παρόν ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013

Τό παρόν Ὀρθόδοξο Χριστιανικό Ἱστολόγιο γεννήθηκε στίς 19-11-2013
μέ τήν Χάρη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ταῖς πρεσβείαις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί δι' εὐχῶν...
Τοῦτος ὁ ἱστότοπος εἶναι ὀρθόδοξος, κατηχητικός, ἀντιαιρετικός, ἀντιοικουμενιστικός, ἀντινεοταξικός καί ψυχωφέλιμος.

Ρατσισμός δέν εἶναι νά σχολιάζει κανείς τό κακό πού συμβαίνει, ἀλλά ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ἀπό κάποιους εἰς βάρος τοῦ καλοῦ, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ἤ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΝ!

Ετικέτες


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ! Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙΟΜΕΝΗΣ ΒΑΤΟΥ.
" Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περί τῆς ἀληθείας, καί Κύριος ὁ Θεός πολεμήσει ὑπέρ σου " (Σ. Σειράχ 4, 28)

TRANSLATOR

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Νέα Βόμβα ἀπό Ὑπουργεῖο Παιδείας: Καί ἡ Γιόγκα προωθεῖται στά ἑλληνικά σχολεῖα!

Νέα Βόμβα ἀπό Ὑπουργεῖο Παιδείας: 
Καί ἡ Γιόγκα 
προωθεῖται στά ἑλληνικά σχολεῖα!

Το "Ερουρέμ" σας ενημερώνει σήμερα για ένα πολύ σοβαρό θέμα για την ελληνική Εκπαίδευση, που ίσως και να περνούσε στα "ψιλά γράμματα" αν δεν είχαμε την τύχη να το εντοπίσουμε. Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, στην εγκύκλιό της με αριθμό 153162/Δ5/20-9-2016 με θέμα "“Σχολικές αθλητικές δραστηριότητες κατά την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού” εκπλήσσει δυσάρεστα με την πρωτοβουλία της να προωθήσει την ινδουιστική πρακτική της Γιόγκα στα ελληνικά σχολεία της Περιφέρειας Αττικής κατά την "ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού", και μάλιστα ως "Φυσική Αγωγή"!

Ο ινδουιστικός θεός Γκανέσα
Πιο συγκεκριμένα: στο Β' μέρος της εγκυκλίου που έχει τίτλο "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού στην Περιφέρεια Αττικής" αναφέρεται ότι: "Η ειδική θεματική ενότητα γνωριμίας με νέες αθλητικές δραστηριότητες, θα περιλαμβάνει: [...] 3) Προσέγγιση άλλων μορφών άσκησης: «Η Φυσική Αγωγή καλωσορίζει τη Γιόγκα στην οικογένειά της». Μάλιστα στον πίνακα αθλητικών δραστηριοτήτων, στα Γυμναστήρια αρμοδιότητας ΥΠ.Π.Ε.Θ. "Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών Ι. Φωκιανός" και "Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής", εμφανίζεται ως αθλητική δραστηριότητα η εξής: "ΠΕΖΟΠΟΡΕΙΑ/ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ/ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΓΙΟΓΚΑ)".

Γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. προωθείται η Γιόγκα ως "άλλη μορφή άσκησης", δηλαδή ως "Φυσική Αγωγή"! Με λίγα λόγια μία τεχνική-πρακτική καθαρά θρησκευτικού χαρακτήρα που συνδέεται με τις ανατολικές θρησκείες και ιδιαιτέρως με τον Ινδουϊσμό, θα διδαχθεί στους Έλληνες μαθητές των σχολείων της Αττικής σαν... Γυμναστική!

Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι αν αυτό γίνει αποδεκτό, ή έστω ανεκτό και πραγματοποιηθεί χωρίς αντίδραση από την Εκκλησία και από τους Θεολόγους καθηγητές (που οφείλουν να διασφαλίσουν ότι οι μαθητές τους δεν θα διδαχτούν μία Ινδουϊστική πρακτική ως "Φυσική Αγωγή", αφού αυτό δεν στέκει ούτε από άποψη θρησκειολογική, ούτε και είναι επιτρεπτό για την ελληνική σχολική πραγματικότητα όπου το σύνολο των μαθητών καμία σχέση δεν έχει με τον Ινδουϊσμό), τότε μπορεί να παγιωθεί στα επόμενα χρόνια η υποχρεωτική διδασκαλία της Γιόγκα μέσα στα ελληνικά σχολεία ως μάθημα Φυσικής Αγωγής, δηλαδή ως Γυμναστική! Η φράση "Η Φυσική Αγωγή καλωσορίζει τη Γιόγκα στην οικογένειά της" μαρτυρά σαφέστατα τις προθέσεις της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας!

Είναι μάλιστα εντελώς οξύμωρο, το να απαγορεύεται εδώ και πολλά χρόνια να τελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία στα Ελληνικά σχολεία το Μυστήριο της Εξομολόγησης για όσους μαθητές το επιθυμούν, αλλά να προωθείται η υποχρεωτική για όλους τους μαθητές μέσα στα Ελληνικά σχολεία παρακολούθηση μίας, τελείως ξένης για την ελληνική πραγματικότητα, Ινδουϊστικής θρησκευτικής πρακτικής, υπό το ένδυμα του μαθήματος της Γυμναστικής!

Ως Θεολόγος καθηγητής και αρχισυντάκτης του "Ερουρέμ", θεώρησα καθήκον μου να ενημερώσω για το σοβαρό αυτό θέμα: 1. την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, επικοινωνώντας τηλεφωνικά το μεσημέρι με το γραφείο της Πρωτοσυγκελλίας, και 2. τους δύο μεγάλους Θεολογικούς Συνδέσμους της χώρας (Π.Ε.Θ. και "ΚΑΙΡΟΣ..."), με ηλεκτρονικό μήνυμα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να ακυρωθούν οι συγκεκριμένες δραστηριότητες της Γιόγκα και να προστατευθούν οι μαθητές Δ', Ε' και ΣΤ' τάξης Δημοτικού, αλλά και οι μεγαλύτεροι του Γυμνασίου και του Λυκείου, που θα επισκεφτούν τα συγκεκριμένα γυμναστήρια την εβδομάδα Αθλητισμού. Δεν έχει σημασία που η Γιόγκα δεν θα διδαχτεί εντός του σχολικού χώρου, προς στιγμήν. Αν επιτραπεί η διδασκαλία της στα Γυμναστήρια (που ούτως ή άλλως ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας) και στους μαθητές των σχολείων της Περιφέρειας Αττικής, στο μέλλον η Γιόγκα θα εισβάλει στα ελληνικά σχολεία ως υποχρεωτικό μάθημα "Φυσικής Αγωγής" (Γυμναστικής) για όλους τους μαθητές της ελληνικής επικράτειας!

Καλώ τέλος τους γονείς και τους συναδέλφους Θεολόγους της Περιφέρειας Αττικής που θα ενημερωθούν από το άρθο αυτό για το θέμα, να πάρουν πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η προώθηση και διδασκαλία της Γιόγκα την ερχόμενη εβδομάδα στους Έλληνες μαθητές, που άλλωστε στην πλειοψηφία τους είναι Ορθόδοξοι χριστιανοί και εν πάσει περιπτώσει καμία σχέση δεν έχουν με τον Ινδουισμό, αφού η θρησκευτική πρακτική της Γιόγκα δεν εκφράζει ούτε τους Μουσουλμάνους ή Εβραίους μαθητές, αλλά ούτε φυσικά τους Ρωμαιοκαθολικούς ή Προτεστάντες μαθητές της Περιφέρειας Αττικής και γενικώς της Ελληνικής επικράτειας.

Πηγή: erourem.blogspot.gr

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!

"ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ· ΜΕΙΝΑΤΕ ΩΔΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ"!
Κάντε κλικ στην εικόνα και μάθετε πώς να μείνετε με τον Χριστό!

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΘΕΟΣ;
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το μάθετε!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε πώς γίνεται!

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να το ανακαλύψετε!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ-ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να καθρεφτισθείτε!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Κάντε κλικ στην εικόνα. Αφορά ιδιαιτέρως τις γυναίκες!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε.

.

.

.

.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ ΖΩΗ:

.

.

.

.
.

.

.
.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
"Μή μεταίρειν ὅρια ἅ οἱ Πατέρες ἔθεντο"

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!
(Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)