TRANSLATOR

Σελίδες

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Οι ιερουργούντες τα φρικτά μυστήρια Αρχιερείς μας ποιό μικρόβιο φοβούνται ότι θα κολλήσουν και φασκιώθηκαν πάνω από τα Τίμια Δώρα;

Οι ιερουργούντες τα φρικτά μυστήρια Αρχιερείς μας 

ποιό μικρόβιο φοβούνται 

ότι θα κολλήσουν και φασκιώθηκαν πάνω από τα Τίμια Δώρα;

 


Ὁ Ἐπίσκοπος Γαλλίας κ. Ἐμμανουήλ 
πάνω ἀπό τά Τίμια Δῶρα!
Καί δυστυχῶς,
 δέν εἶναι ὁ μόνος ρασοφόρος-μασκοφόρος
 ἐκτός, ἀλλά καί ἐντός Ἑλλάδος
γιά νά "προστατευθεῖ" ἀπό τόν Υἱό
(καί ὄχι ἀπό τόν ἰό...),
ὁ Ὁποῖος εἶναι ὁ Ἰατρός τῶν ψυχῶν καί τῶν σωμάτων!
Ἀποροῦμε,
γιατί κοινωνοῦν αὐτοί οἱ ἄνθρωποι
ἀφοῦ ἀπιστοῦν πώς ὁ Κύριος
καί προστατεύει καί θεραπεύει!
ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Του Σωτήρη μ. Τζούμα

Η καρδιά της Εκκλησίας μας είναι η Θεία Ευχαριστία. (…γνωρίζουν πολύ καλά τί πράττουν όσοι την πολεμούν…). Στα πρωτοχριστιανικά χρόνια όλα τα μυστήρια της Εκκλησίας μας ήταν συνδεδεμένα με το μυστήριο των μυστηρίων, την Θεία Ευχαριστία. Και ο λειτουργός του Υψίστου, ο ιερέας «ενδεδυμένος την της ιερωσύνης χάριν» μεταδίδει στον λαό του Θεού αυτό το Πανάγιο Σώμα και Αυτό το Τίμιο Αίμα του Χριστού και την αγιαστική και σωστική χάρη του Θεού.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τελείται –εκτός από σπάνιες περιπτώσεις- επί της Αγίας Τραπέζης, εντός του Ιερού Ναού, ο οποίος είναι Σώμα του ζώντος Θεού.
Γι’ αυτό και πιστεύουμε (;) ότι στον Ναό ως Σώμα Χριστού υπάρχει η Χάρη του Θεού…
Αυτά μας κηρύττουν οι ποιμένες μας!Αυτά μας λέγει η Εκκλησία μας αιώνες τώρα. Κι εμείς τα ακούμε και τα πιστεύουμε. Εκείνοι τα πιστεύουν; Ιδού η απορία!

ΠΈγινα κοινωνός κάποιων περιστατικών, μάλιστα μου απεστάλη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, από Μητροπολίτες της Εκκλησίας μας εντός και εκτός Ελλάδος οι οποίοι ιερουργούν φορώντας μάσκα(ενδεικτικά αναφέρω τις περιπτώσεις του Σεβ. Γαλλίας Εμμανουήλ και του Σεβ. Ιωαννίνων Μαξίμου οι οποίοι φωτογραφήθηκαν μασκοφορεμένοι πάνω από τα Άγια των Αγίων).

Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν, την πολεμική πανταχόθεν και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ως ένα βαθμό να το δεχθώ και να το κατανοήσω! Αλλά την ώρα του καθαγιασμού των Τιμίων Δώρων να φορούν μάσκα, αυτό προσωπικά μας ξεπερνά!

Φοβούνται μην κολλήσουν ή μήπως μη μεταδώσουν τον ιό; Και στις δύο περιπτώσεις είναι βλάσφημο και απαράδεκτο.

Στην Θεία Λειτουργία, την ώρα του καθαγιασμού των Τιμίων Δώρων «…παρίσταται κύκλω τα Σεραφείμ, έξ πτέρυγες τω ενί και έξ πτέρυγες τω ενί και ταις μεν δυσί κατακαλύπτουσι τα πρόσωπα εαυτών…». Άγγελοι περιβάλλουν τον ιερέα και την Αγ. Τράπεζα την ώρα της Θείας Λειτουργίας και από ευλάβεια καλύπτουν τα πρόσωπά τους… Οι ιερουργούντες τα φρικτά μυστήρια γιατί μασκοφορούνται; Ποιό μικρόβιο φοβούνται ότι θα κολλήσουν και φασκιώθηκαν ακριβώς πάνω από τα Τίμια Δώρα;

Θέλω να αγιάσω Άγιοι και δεν μ’ αφήνετε! Έλεος πια! Δεν αντέχω άλλο αυτήν την ανωριμότητα και την έλλειψη πίστεως που υπάρχει. Φοβάστε τον κορονοϊό περισσότερο απ’ ότι φοβάστε τον Θεό! Και αυτό είναι το μεγάλο δράμα μας ως Εκκλησία.

Μα, πού είναι τα κηρύγματά σας; Εσείς δεν μας λέγατε για αιώνιο ζωή, για φάρμακο αθανασίας; Εσείς δεν μας κοινωνάτε «εις ζωήν αιώνιον»; Πιστεύετε ή δεν πιστεύετε τελικά στην αιώνιο ζωή; Πιστεύετε ή όχι στις άκτιστες ενέργειες του Θεού;

Αυτό δεν λέγεται αίσχος, λέγεται αίρεση! Ζήλωσαν «δόξα» Βαρλαάμ; Πού είσαι Άγιε Γρηγόριε Παλαμά να καταδικάσεις τους… βαλσαμωμένους οπαδούς του Βαρλαάμ και να προσευχηθείς: «Κύριε, φώτισόν μου το σκότος»! Και το δικό μας…

 

Πηγή:

exapsalmos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)