Σελίδες

TRANSLATOR

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

H ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ; ΧΡΙΣΤΟΣ

H ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ; ΧΡΙΣΤΟΣ

 

ag.dimitrios.naos

          

 

   Μετά την δημοσίευση της ανακοινώσεως εκ του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης στα δικτυακά μέσα ενημέρωσης , πχ. (romfea.gr/epikairotita-xronika/45870-i-siopi-einai-xrysos), υπήρξε συγκρατημένη χαρά από τον πιστό λαό της Πόλεως ότι δεν θα επαναληφτούν και φέτος τα περσινά αντιχριστιανικά μέτρα (κατάργηση λιτανείας -κλείσιμο του Ναού ) που πήρε η κυβέρνηση μαζί με την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με την συμμετοχή δυστυχώς και των υπευθύνων κληρικών του Ναού κατά την εορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

  Δυστυχώς όμως μετά από λίγες μέρες σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως  https://www.youtube.com/watch?v=ZPmN0BbrNaU, όχι μόνο δεν επικροτεί την φιλότιμη προσπάθεια του προϊσταμένου του Ιερού Ναού αλλά αντί αυτού ανακοίνωνε νέα πρωτόγνωρα "μέτρα" τα οποία όπως λέει τα έχει ήδη συμφωνήσει με την ηγεσία της Αστυνομίας. Φυσικά δεν τίθεται καν λόγος για λιτανεία της εικόνας του Αγίου κατά τον συνηθισμένο αρχαίο τρόπο αλλά και το πρωτόγνωρο .... ότι "Οι προσκυνητές φέτος δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν καθόλου μέσα στον ναό, εφόσον και στην ακολουθία θα είναι πολύ περιορισμένος ο αριθμός" https://www.voria.gr/article/mitropoli-thessalonikis-i-litania-tou-agiou-dimitriou-tha-gini-sintoma-ke-perix-tou-naou .

  Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα απαράδεκτα στην Πόλη και στο Ναό του Αγίου Δημητρίου όταν για παράδειγμα στο Δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής η τιμή και η δόξα του Αγίου τελείτε αδιάκοπα κάθε χρόνο , χωρίς καμία ανακοίνωση περί περιορισμών και απαγορεύσεων https://www.orthodoxianewsagency.gr/wp-content/uploads/2021/09/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91-%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%97%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%91-2021.pdf

  Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να μην υπαρχή έστω και ένας Κληρικός της Μητροπόλεως που να καλέσει τον πιστό λαό της Θεσσαλονίκης σε εγρήγορση και αντίδραση όσων αντίχριστων μέτρων προετοιμάζουν για 'μας.

  Αναρωτιόμαστε που είναι τα περίπου 18 Χριστιανικά σωμάτια της Πόλεως, να αντιδράσουν για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ και να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους, όπως δυστυχώς δεν το πράξανε την προηγούμενη χρονιά.

  Αναρωτιόμαστε που είναι ο πιστός λαός της Θεσσαλονίκης που τρέχει σε πορείες και συναυλίες (όπως πολύ σωστά αναφέρει το ανακοινωθέν του Ναού) αλλά σύσσωμος δεν παίρνει μια εικόνα του Αγίου στο χέρι ,την παραμονή της εορτής... και πραγματοποιήσει μόνος του την λιτανεία αφού δυστυχώς είναι "ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑ ΠΟΙΜΕΝΑ" ;;

Μήπως τελικά σε πολλούς .... $ΥΜΦΕΡΕΙ ο Ιός αντί του Υιού;

Ας αναρωτηθεί ο καθένας για τον εαυτό του .....όποια θέση και αν κατέχει.

Γ.Π.

 

Συναφῆ ἄρθρα:

                         


                                

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

LinkWithin

Μπορείτε νά δείτε και:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΠΥΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!

Ποιός θεωρείται σφραγισμένος!
.

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ!
.

.

.
.

.

.
.

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!

Φῶς Χριστοῦ φαίνει πᾶσιν!
Τό Φῶς τό Ἀληθινόν!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!

Ή ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΙΑΝ ΩΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, Ή ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ!
(Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής)